CHINA 2018
METROPOLEN + NATUURSCHATTENRondreis China

Leer China kennen: Beijing, de Chinese Muur en het Terracotta-leger.

September 2018

We bieden deze reis 1 keer aan: vertrek 2 september 2018.

Azië

Onderdeel van ons Aziatische reisprogramma.

China – Metropolen & Natuurschatten
Ni hao! Chi Ho en Paul Janssen heten u hartelijk welkom bij Reishuis. www.reishuis.nl Reishuis.nl organiseert al sinds 2007 fantastische rondreizen door het Chinese rijk. Ook in 2018 hebben we deze keer weer een zeer afwisselende route in het programma met veel natuur en cultuur inclusief een prachtige 4-daagse 5* Yangtse Cruise. Deze zeer complete reis inclusief een bezoek aan het prachtige natuurgebied van het Karstgebergte van Guilin, het terracotta leger in Xian en een heerlijke Yangtze cruise, maar ook metropolen Peking en Shanghai gaan we ontdekken. Deze reis is op basis van halfpension. Reis ook met ons mee en laat u verbazen.


€ 1.859 PER PERSOON*

*exclusief vliegticket


€ 1.859 PER PERSOON!

Reis- en prijsinformatie
Inbegrepen:
• 12 overnachtingen in luxe 4* hotels
• 4 overnachtingen op een 5* cruiseschip incl. volpension en excursies
• 2 Binnenlandse vluchten inclusief luchthavenbelasting
• 2 treinritten in de 2e klasse van Hangzhou naar Yichang en van Xi’an naar Peking
• Alle noodzakelijke transfers in een airconditioned touringcar
• Alle excursies met lokale gidsen volgens programma inclusief entreegelden
• Maaltijden zoals omschreven op basis van halfpension: O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner
• Lokale Duits sprekende gidsen/reisleiding
• Eigen persoonlijke 24/7 reisleiding van Reishuis.nl vanuit Nederland en lokale reisleiding.

Niet inbegrepen:
• Internationale vlucht. Bij minimaal 10 deelnemers gaan wij voor u op zoek naar de gunstigste vliegtickets. Deze zullen dan na overleg met alle deelnemers aangekocht worden.
• 1-Persoons kamertoeslag € 495,-
• Visum (verplicht)
• Transfer vanaf diverse opstapplaatsen naar vliegveld v.v.
• Fooien en uitgaven van persoonlijke aard, service cruiseschip 150 yuan.
• Optionele (avond) excursies aangeboden door lokale reisleiding
• Overige maaltijden zie reisprogramma
• Reis en annulering verzekering

REISSOM: € 1.859,00 p.p. (excl. internationale vlucht!) – minimum aantal deelnemers is 10 personen
Vertrekdata: 2 september 2018

Het boeken van deze reis is mogelijk via het aanmeldformulier of online op www.reishuis.nl. Na uw boeking ontvangt u een nota ter grootte van het vliegtarief als aanbetaling op uw reis.

Ongeveer 1 maand voorafgaand aan de reis wordt u uitgenodigd voor een informatie bijeenkomst. Hier krijgt u een uitleg van het volledige reis programma en kunt u met al uw vragen terecht. Tevens maakt u kennis met uw mede reisgenoten en wordt tevens het visum aanvraag formulier ingevuld. Luchtvaartmaatschappijen hebben een bepaald aantal stoelen beschikbaar per klasse.
Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij Reishuis boekt, de klasse waarin wij onze tickets inkopen bij de luchtvaartmaatschappij niet meer beschikbaar is. Reishuis dient uw reis dan in een andere klasse te boeken; de mogelijke meerprijs wordt altijd vooraf met u besproken alvorens wij tot boeking overgaan.

Op al onze reizen zijn de algemene boeking en reisvoorwaarden van kracht vermeld op onze site. Reishuis.nl is deelnemer GGTO en VvKR

Azië:

Azië is een prettig gebied om te reizen. Grote delen van Azië zijn zeer goed ontwikkeld, waardoor er binnen Azië veel gevlogen wordt. Ook het wegennet is veelal goed ontwikkeld. Natuurlijk blijven er gebieden waar het reizen een grotere uitdaging is. Voor alle Aziatische landen geldt een aantal dingen hetzelfde: De mensen zijn vriendelijk en gastvrij. Het klimaat is goed, het eten lekker, het water is helder en het onderwaterleven is zeer gevarieerd. Reden genoeg om er eens een kijkje te nemen.

China:

• Officiële naam: Volksrepubliek China
• Oppervlakte: 9,6 miljoen km² (255 x Nederland)
• Ligging: grenzend aan Mongolië, Rusland, Noord Korea,Vietnam, Laos, Myanmar, India, Bhutan, Nepal, Pakistan, Afghanistan,Tajikistan, Kyrgyzstan en Kazachstan.
• Hoofdstad: Beijing
• Inwoners: 1,3 miljard
• Taal: (Mandarijn-)Chinees met vele dialecten zoals het kantonees.
• Staatsvorm: Volksrepubliek
• Valuta: Yuan
• Tijdverschil: In de winter is er een tijdsverschil van +7 uur, in de zomer van +6 uur
• Voltage: 210-240

Taal:

In China worden verschillende talen (dialecten) gesproken. De officiële taal is het Putonghuà (mandarijns). Deze taal is gebaseerd op het Chinees dat rond de hoofdstad Beijing wordt gesproken. Dit Chinees wordt gebruikt op scholen en in de media. In tegenstelling tot de gesproken taal is de geschreven Chinese taal in het hele land hetzelfde.

Bevolking:

China kent de grootste bevolking van de wereld: bijna 1,33 miljard mensen. Omdat dit de nodige problemen oplevert voor voeding en behuizing heeft de regering wetten uitgevaardigd. Die verbieden het ouders onder meer om meer dan één kind te hebben. Inmiddels is deze regel al weer versoepeld. China kent vele verschillende bevolkingsgroepen, waarvan de Han-Chinezen de grootste is. Daarnaast bestaan er nog 55 kleine etnische bevolkingsgroepen verdeeld over het land. De minderheden hoeven zich niet te houden aan de één-kindpolitiek.

Klimaat:

Klimatologisch gezien kent China grote verschillen. Het noordoostelijke deel en Centraal-China kennen een landklimaat met hete zomers en koude winters. Het zuidoostelijk deel heeft een tropisch klimaat, met in de zomer een regenseizoen. Aan de kust zorgt een zeeklimaat voor gematigde temperaturen, met in verhouding meer regen in de zomer.

Eten en drinken:

Met eenvoudige middelen en ingrediënten worden de meest fantastische maaltijden bereid. De kwaliteit van het voedsel is over het algemeen goed, zelfs in de kleinste restaurants. Doordat de ingrediënten in hete olie (en in een wok) worden bereid, geldt het eten als redelijk veilig. U moet er wel voldoende rijst bij consumeren om je maag en darmen de maaltijden zonder problemen te laten verwerken.
U zult waarschijnlijk moeten wennen aan de eetgewoontes zoals:
• het eten met stokjes
• het feit dat een stevige boer aan tafel een teken is dat het eten gewaardeerd wordt
• het luidruchtig opslurpen van gerechten
Daarnaast valt het op dat men Chinese maaltijden gezamenlijk gebruikt aan een ronde tafel. Een goede vuistregel is zoveel schotels te bestellen als er mensen om de tafel zitten. Het is gezellig, u bent altijd verzekerd van een ruime keus en het eerste drankje (glas cola, bier o.i.d.) is gratis en …u eet niet met mes en vork, maar met stokjes!. Om de gaatjes aan het einde van de maaltijd te vullen, wordt er soep geserveerd.
Het wordt sterk afgeraden om leidingwater te drinken (neemt u in uw drankjes ook liever geen ijsblokjes). Beter is om gekookt water of mineraalwater uit flessen te drinken. Zorgt u ervoor dat u altijd een fles drinkwater bij u heeft.
Voor het ontbijt raden wij aan dit niet in Chinese stijl te doen, maar gewoon een Westers ontbijt te nemen, dat wil zeggen brood, eieren, jam, en koffie/thee.
Drinken is tegenwoordig geen probleem meer in China. Gekookt heet water is bijna altijd in de buurt, omdat de Chinezen zelf hieraan behoefte hebben voor het zetten van hun dagelijkse thee.
Dit water wordt bewaard in grote opvallende thermoskannen, die u ook in de hotelkamers aantreft. Daarnaast kan men tegenwoordig ook kiezen uit een brede selectie van binnen- en buitenlandse frisdranken uit de fles. Daaronder bevindt zich uiteraard Coca Cola of de Chinese variant ‘kekou kela’.

Een andere goede dorstlesser is het lokaal geproduceerde bier. Dit heeft een lager alcoholgehalte (± 3,8%) dan onze pils, maar is smakelijker dan onze alcoholarme bieren. U zult tijdens uw reis ook merken dat tegenwoordig bijna iedere stad zijn eigen bierbrouwerij en dus ook zijn eigen bierspecialiteiten heeft.

Koffie daarentegen kunt u beter zelf meenemen of eventueel kopen in de supermarkten van de stad, waar u bent. Zakjes Nescafé zijn overal te koop en dat is weer makkelijk als u bijv. met de nachttrein naar uw volgende bestemming gaat. Wel even opletten dat u niet de drie-in-één versie koopt, met melk EN suiker, als u die niet nodig heeft.
Heet, dus drinkbaar water, is in alle hotels en bijv. treinen beschikbaar. Vergeet niet bij uw aankoop bekertjes aan te schaffen. DIE hebben ze niet in de treinen. Koffie drinken de Chinezen nauwelijks en vaak weten ook niet hoe ze het moeten maken. Hotels serveren het overigens wel bij het westers ontbijt.

Geld zaken:

Het Chinese geld heet Renminbi (RMB), wat `geld van het volk` betekent. De munteenheid in China is de Yuan, waarvan de grootte van de briefjes verschilt van 1 tot 100 Yuan. De officiële afkorting is CNY. Eén euro is ongeveer 10 Yuan, en 1 Yuan is ca. € 0,09. In de steden kun je steeds makkelijker geld opnemen met je pinpas. We raden je aan verschillende betaalmiddelen mee te nemen (pinpas, credit cards en een klein bedrag in dollars of euro’s), zo heb je altijd geld bij de hand als je bijvoorbeeld ergens niet kunnen pinnen. Er is veel vals geld in omloop, dus check altijd goed je wisselgeld.

Elektriciteit:

China heeft net als Nederland 220 volt aansluitingen en voor elektrische apparaten, die in de badkamer worden gebruikt, is verder niets bijzonders nodig.
Buiten de badkamer treft u in China vaak afwijkende wandcontactdozen aan, waarvoor een “wereldstekker” nodig is. Deze zijn in Nederland bij de ANWB, diverse buitensportwinkels en in de taxfree winkels van Schiphol te koop.

Hotel:

U logeert tijdens uw rondreis in zeer goede middenklasse hotels. Alle kamers beschikken over een eigen badkamer met bad, douche en toilet en diverse extra voorzieningen, zoals wegwerp tandenborstel, tandpasta, kam, zeep, ect.
Daarnaast heeft, soms afhankelijk van het gebied waar u heen reist, iedere kamer airconditioning.
Veel hotels beschikken over faciliteiten zoals een business centre met internet, beauty salon, shops, en wisselservice.

Vaccinaties:

Officieel geen enkele vaccinatie verplicht. Vaccinaties zoals : DTP, Buiktyfus en Hepatitis A worden echter sterk aangeraden. Vraag bij uw plaatselijke GG7GD of apotheek voor de meest recente informatie.

Nuttige adressen:

Ambassade Volksrepubliek China:
Willem Lodewijklaan 10
2517 JT Den Haag
Tel: 070-3065091

Adres voor het verkrijgen van visa (onder voorbehoud van wijzigingen):
Rijswijksestraat 60
2515 HC Den Haag

Nederlandse Ambassade Peking:
Liangmahe Nanlu 4,
Peking 100600,
Volksrepubliek China
Tel: 0086 (0)10 8532 0200
Fax: 0086 (0)10 8532 0300

DAG 1; NEDERLAND – SHANGHAI
Vanaf diverse opstapplaatsen per bus naar de luchthaven voor een comfortabele vlucht naar metropool Shanghai.

DAG 2; SHANGHAI (L)
Aankomst in Shanghai en ontvangst door onze lokale gids. Meteen vanaf de luchthaven beleven we onze eerste hoogtepunt van deze reis; een rit met de magneet zweeftrein welke ons met een topsnelheid van 430 km/u richting het centrum brengt. Vervolgens maken we een futuristische wandeling aan de voet van de enorme wolkenkrabbers tot wel 118 verdiepingen en 632 meter hoog! Aansluitend transfer naar ons 4* hotel.

DAG 3; SHANGHAI (O,L)
Na ons uitgebreide ontbijt bezichtigen we vandaag de Yu tuinen, een prachtig voorbeeld van een typische Chinese tuin. Een wandeling door de oude stad waar de eerste souvenirs al aan de vingers zullen blijven plakken. Na de lunch maken we een wandeling over de koloniale 1,5 kilometer lange oeverpromenade; de “Bund” waarbij u de skyline van Shanghai gaat bewonderen. Aansluitend bezoeken we de beroemde Jade Boedha tempel; een rustpunt in deze hectische stad. Hier ziet u o.a. een Sculptuur van 1,90 meter hoog gemaakt uit 1 stuk jade! Ter afsluiting bezoeken we een traditionele zijdefabriek waar u het productieproces van Chinese zijde wordt uitgelegd.

DAG 4; SHANGHAI – HANGZHOU (O,L)
Na het ontbijt gaan de koffers de bus in voor een rit naar Hangzhou (ca 200 km). Hangzhou is volgens Marco Polo een van de mooiste en voornaamste steden van de wereld. In 2011 werd in The New York Times Hangzhou als een van de beste steden verkozen in de “41 best go to places around the world”. Hier vond in 2016 ook een G20 bijeenkomst plaats. Deze groene stad met relatief weinig hoogbouw is een van de rijkste steden van China, en is beroemd om het Westmeer en zijn bosrijke omgeving. U maakt vandaag ook een schilderachtige boottocht over dit meer (wereldnatuur erfgoed). Daarnaast maken we een ca 3 uur durende wandeling in de theebergen en plantages. We overnachten hier wederom in een mooi 4* hotel in het centrum.

DAG 5; HANGZHOU (O,L)
Vandaag bezichtigen we allereerst de beroemde Huqingyutang apotheek in het oude stadscentrum. Deze is gebouwd in 1873 onder speciale architectuur. Hier kunt u zien hoe belangrijk de geneeskunde hier is met alternatieve geneesmiddelen. Na het middageten bezoeken we het mooie Lin Yin klooster met zijn tempelcomplex uit de 4e eeuw. Het staat bekend als het belangrijkste centrum van het zen Boedhisme.

DAG 6; HANZGOU – YICHANG (O,D)
Vandaag nemen we onze koffers mee en nemen we afscheid van Hangzhou voor een treinrit naar Yichang
in een hoge snelheidstrein die ons over een afstand van ca. 1066 km naar Yichang brengt.
Na aankomst maken we een stadswandeling met aansluitend een heerlijk diner.

DAG 7; YANGTZE – DRIE KLOVENDAM – XILING KLOOF – WU KLOOF (O,L,D)
Vandaag begint onze cruise over een gedeelte van de Yangtze rivier. Vandaag bezoeken we o.a. het wereldberoemde 3-klovendam project; een architectonisch meesterwerk en tevens grootste stuwdam ter wereld. DE hoofdattractie op deze cruise. U vaart door de Xiling kloof; de langste kloof op dit traject en daarna door de Wu kloof. Niet minder indrukwekkend.

Dag 8; YANGTZE – KLEINE KLOVEN – QUTANG KLOOF (O,L,D)
Met kleine bootjes varen we kleine baaien binnen met bizarre rotswanden. We maken een boottocht over de Daning of Shennong rivier. In de namiddag varen we met ons cruise schip door de Qutang kloof; de kortste van de drie kloven. Met de spectaculairste landschappen van het gehele traject. Vanwege de hoogte van het waterpeil op het moment van de reis kan het zijn dat de kapitein van het schip het programma ter plaatse wijzigd.

Dag 9; YANGTZE – SHI BAO ZHAI OF FENGDHU (O,L,D)
Vandaag bezoeken we Shi Bao Zhai; een vesting aan de oever van de Yangtze uit de Qing dynasty of Fengdu dat bekend staat als spookstad. Voor de Chinezen de tempel van de koning van de onderwereld.

DAG 10; CHONGGQING – GUILIN (O,L)
In de ochtend bereiken we met ons cruiseschip de haven van Chongqing. Afhankelijk van de vertrektijd van onze binnenlandse vlucht naar Guilin maken we nog een kleine stadsrondrit. Na aankomst in Guilin checken we in bij ons 4* hotel

DAG 11; BOOTTOCHT OP DE LI RIVIER (O,L)
Een Chinees spreekwoord luidt; Het mooiste landschap ter wereld bevindt zich in Guilin. Sinds duizenden jaren trekt deze omgeving vele dichters, schilders en Kaligrafeerders magnetisch aan om er inspiratie op te doen. We maken een 4 uur durende boottocht op de Li River (Wereld erfgoed) tot Yangshuo. Het Karst gebergte, de bamboe vlotten, de kleine vissersboten de bamboe hutjes en het bamboe struikgewas langs de oevers zien er als een prachtig schilderij uit! Na aankomst in Yangshuo maken we een wandeling door de Western straat. Hier verblijven we 1 nacht in een wederom mooi 4* hotel.

DAG 12; YANGSHUO – PINGÁN – WANDELING RIJSTTERRASSEN (O,L,D)
Ter afwisseling vandaag weer eens een rit van 180 kilometer naar Pingán. Hier maken we een ongeveer 2 ½ uur durende wandeling door de beroemde rijstterrassen van Longjin. Zover als het oog rijkt strekken zich hier de op elkaar gestapelde rijstterrassen uit tot op een hoogte van 900 meter! Deze door de Zhuang voorvaderen aangelegde terrassen tijdens de Yuan-dynasty (1279-1368) worden tot op de dag van vandaag nog steeds handmatig bewerkt. Hierdoor is een van de mooiste cultuurlandschappen ter wereld ontstaan. We overnachten vandaag in een traditioneel houten huis in de stijl van de Zhuang nationaliteit.

DAG 13 PINGÁN – GUILIN – XI’AN(O,L,)
In de voormiddag wandelen we over een afstand van 10 kilometer in zo’n 3 uur naar een oud dorp van het Zhuang volk om hun traditie en levensgewoonten van dichtbij mee te maken. In de namiddag rijden we naar het vliegveld voor een binnenlandse vlucht naar Xi’an. De komende 2 nachten verblijven we in een 4* hotel in het centrum van de stad.

DAG 14; XI’AN – TERRACOTTA LEGER – GROTE MOSKEE (O,L)
Pas sinds het begin van de 70er jaren werd ten oosten van Xi’an het Terra cotta leger ontdekt. De eerste keizer van de Qin dynasty bouwde hier een gedenkplek niet ver verwijderd van zijn enorme graf als bescherming tegen de boze geesten. Ongeveer 7000 levensgrote terra cotta beelden militaristisch opgesteld werden door archeologen blootgelegd. Men vermoedt dat dit slechts een klein deel is van wat er nog onder de grond verstopt zit. Na deze openbaring rijden we naar de Moslimwijk van Xi’an waar een grote moskee uit de Tang dynasty te vinden is. De architectuur werd aan de Chinese bouwstijl aangepast en het hele complex is omgeven door een prachtige tuin.

DAG 15; XI‘AN – PEKING – HEMELSTEMPEL (O,D)
Met de hogesnelheidstrein de zgn. “Gaotie” rijden we in 4,5 uur van Xi‘an naar Peking. Na aankomst volgt een bezoek een de het tempel complex van de Hemelse vrede (wereld cultuur erfgoed). Hier baden de vroegere keizers 2 keer per jaar voor een goede oogst.

DAG 16; PEKING – TIANMEN PLEIN – PALEIS VAN DE KEIZER – ZOMERPALEIS (O,L)
Vandaag bezoeken we het plein van de hemelse vrede ofwel Tiananmen Plein. Met een oppervlakte van 440.000 m2 kunnen hier meer dan 1 miljoen mensen gelijktijdig verblijven! Uiteraard bezoeken we aan de kop van het plein het beroemde keizerlijke paleis; de verboden stad. Ook het zomerpaleis wordt bezocht met haar langste overdekte corridor ter wereld. Op de terugweg naar ons hotel maken we een foto stop bij de beroemde CCTV toren onder architectuur van de Nederlandse architect Rem Koolhaas gebouwd.

DAG 17; PEKING – CHINESE MUUR – VOGELNEST (O,L,D)
Een van de hoogtepunten bij een bezoek aan China is een bezoek aan de Chinese muur. We rijden daarvoor naar Mutianyu waar nog geen massatoerisme te vinden is. Op de terugweg maken we een fotostop bij het zgn Vogelnest; het Olympisch stadion van 2008. Daarna terug naar ons hotel. Vanavond staat de beroemde Peking eend op het menu. Heel anders dan u zou denken wordt deze geserveerd.

DAG 18; TERUGVLUCHT NAAR EUROPA (O)
Afhankelijk van de vertrektijd van onze internationale vlucht heeft u nog vrije tijd om lekker te shoppen om de lege plekken in uw koffer op te vullen tijdens een bezoek aan bijvoorbeeld Silk street. Hierna volgt een transfer naar het internationale vliegveld van Peking wat buiten de stad ligt.

Wijzigingen in dit reisschema blijven voorbehouden!

Graag maken wij u erop attent dat China een ontwikkelingsland is. Het reizen is avontuurlijk en de lokale bevolking is vriendelijk en gastvrij. Het land is in ontwikkeling en mogelijk kan het voorkomen dat niet alles verloopt zoals we dat in ons eigen land gewend zijn, zoals vertraging, zonder meldingen vooraf of gesloten bezienswaardigheden etc. Onze lokale gidsen doen hun uiterste best om mogelijke ongemakken te voorkomen.

Met onderstaand formulier kunt u een plaats voor deze reis reserveren:

[[[["field32","equal_to","\u00e9\u00e9n persoon"]],[["hide_fields","field51,field49,field36,field12,field15,field19,field40,field18,field42,field20,field45,field24,field46,field27,field48,field53"],["hide_fields"]],"and"]]
1 Stap 1
2 Stap 2

Reserveer uw reis

Met onderstaand formulier kunt u uw reis reserveren. Vul de velden met * altijd in.

Uw persoonlijke gegevens

Vul hieronder uw persoonlijke gegevens in. Geef onderaan de pagina ook aan of u alleen of met z'n tweeën gaat reizen. Indien u met z'n tweeën reist, dient uw reisgezel op de volgende pagina ook zijn/haar gegevens in te vullen.

VoornaamZoals vermeld in uw paspoort.
AchternaamZoals vermeld in uw paspoort.
Geboortedatum
Geboorteplaats
Straat + huisnummer
Postcode
Plaats
Telefoon
Paspoortnummer
Paspoort geldig tot...
Overige opmerkingen (eventuele allergieën, fysieke beperkingen e.d.)
0 /
Reist u alleen of met z'n tweeën
Persoonlijke gegevens reiziger 2

Vul hieronder de gegevens in van de tweede reiziger. Indien velden als straat + huisnummer, plaats, telefoon en e-mail gelijk zijn aan die van reiziger 1, hoeven deze niet nog een keer ingevuld te worden.

VoornaamZoals vermeld in uw paspoort.
AchternaamZoals vermeld in uw paspoort.
Geboortedatum
Geboorteplaats
Straat + huisnummer
Postcode
Plaats
Telefoon
Paspoortnummer
Paspoort geldig tot...
Telefoon thuisblijvers
Aanvullende opties Reiziger 1
Aanvullende opties Reiziger 2
Overige opmerkingen (eventuele allergieën, fysieke beperkingen e.d.)
0 /

Na aanmelding ontvangt u een nota van € 500,- als aanbetaling op uw reis eventueel vermeerderd met de kosten van de reis en annuleringsverzekering. Vermeld duidelijk bij uw betaling uw bestemming en vertrekdatum. Een nota van het resterende bedrag van de reissom, visumkosten en eventuele 1-persoonskamer-toeslag ontvangt u ongeveer 6 weken voor uw reis. Voorafgaand aan de reis wordt u uitgenodigd voor een informatie bijeenkomst. Hier krijgt u een uitleg over het volledige reisprogramma en kunt u met al uw vragen terecht. Tevens maakt u kennis met uw mede-reisgenoten en wordt tevens het visumaanvraagformulier ingevuld.


Reishuis.nl is aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen. Voor meer info kunt u terecht op de site van het VvKR

Reishuis.nl is tevens aangesloten bij de Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators. GGTO biedt reizigers de garantie dat zij hun betaalde reisgelden terugontvangen, en eventueel hun terugreis vergoed krijgen, als de betrokken touroperator bij hen is aangesloten en in financieel onvermogen zou geraken. Voor meer info kunt u terecht op de site van de stichting GGTO. Wij danken u nogmaals voor het in ons gestelde vertrouwen.


Vorige
Volgende