HIGHLIGHTS
VAN ZUID-AFRIKASafari

Leer Johannesburg, Kaapstad, het Kruger Park en meer kennen.

15 September 2018

Wij bieden deze reis 1x aan: vertrek op 15 september 2018.

Afrika

Onderdeel van ons Afrikaanse programma.

Highlights van Zuid-Afrika
Nadat we Zuid-Afrika in 2014 voor het eerst in het programma opgenomen hebben, blijkt er voor deze bestemming zoveel belangstelling dat we ook in 2018 een door ons zelf samengestelde route kunnen aanbieden voor een eigen besloten Reishuis groep. Paul Janssen zal de Highlights van Zuid-Afrika wederom met veel genoegen en enthousiasme gaan begeleiden. Uniek is daarbij ook dat we lokaal gebruik zullen maken van een echte Zuid-Afrikaanse gids die ook de Nederlandse taal spreekt zodat u in uw eigen taal deze reis kunt beleven. De meeste maaltijden zijn in deze reis reeds inbegrepen. Op dagen dat dit niet het geval is wordt gestopt op locaties waar u zelf een eigen keuze kunt maken. Vaak is dit bij een Pick ’n Pay waar u zelf iets lekkers kunt kopen als lunch. Deze zeer complete reis is een echte aanrader voor iedereen die Zuid-Afrika echt wil beleven!


€ 2.275 PER PERSOON*

*exclusief vliegticket


€ 2.275 PER PERSOON!

Reis- en prijsinformatie
Inbegrepen:
• 24/7 Eigen Ruishuis.nl reisleiding uit & thuis die de hele reis met u meemaakt.
• Alle transfers ter plaatse en rondreis in een truck met extra hoge zitplaatsen en boordkeuken.
• Verblijf in 3* en 4* accommodaties met 20 overnachtingen in bovengenoemde hotels en lodges.
• 20 x ontbijt, 9 x lunch 20 x diner (in beschrijving per dag aangegeven als; O,L,D)
• Voor Zuid-Afrika geldt geen visumplicht!
• Excursieprogramma incl. 2 dagen game drive in het Krüger Nationaal Park, Diner en dansvoorstelling in het
 Krügerpark, Lagoon cruise op het St. Lucia meer, Zulu culturele avond in St. Lucia. Hluluwe game drive,
 Dorpsbezoek in Cintsa, game drive in het Tsitsikamma national park, wandeltocht met gids, 
 bezoek Cango grotten, Wijnproeverij in Kaapstad.
• Vaste chauffeur met Nederlands en Engels sprekende lokale gids.

Niet inbegrepen:
• Internationale vlucht per Emirates airlines. (ongeveer € 700,-  p.p. afhankelijk van reisperiode)
• Transfer van diverse opstapplaatsen naar vliegveld v.v.
• 1-persoonskamertoeslag € 350,00
• Fooien, evt. optionele lokale excursies
• Uitgaven van persoonlijke aard.
• Reis/Annuleringsverzekering.Let op;
u dient in bezit te zijn van een geldig paspoort met een minimale geldigheidsduur van minimaal 6 maanden

Munteenheid; Zuid-Afrikaans Rand.

REISSOM: € 2.275,- (excl. internationale vlucht) – minimum aantal deelnemers van deze reis is 15 personen
Vertrek datum: 15 september 2018
Gegarandeerd Vertrek!

Na uw boeking ontvangt u een nota van € 250,- als aanbetaling op uw reis eventueel vermeerderd met de kosten van de reis en/of annuleringsverzekering. Ongeveer 1 maand voorafgaand aan de reis wordt u uitgenodigd voor een informatie bijeenkomst. Hier krijgt u een uitleg van het volledige reis programma en kunt u met al uw vragen terecht.

Luchtvaartmaatschappijen hebben een bepaald aantal stoelen beschikbaar per klasse. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij Reishuis boekt, de klasse waarin wij onze tickets inkopen bij de luchtvaartmaatschap-pij niet meer beschikbaar is. Reishuis dient uw reis dan in een andere klasse te boeken; de mogelijke meerprijs wordt altijd vooraf met u besproken alvorens wij tot boeking overgaan.

Op al onze reizen zijn de algemene boeking en reisvoorwaarden van kracht vermeld op onze site. Reishuis.nl is deelnemer GGTO en VvKR.

DAG 1: NEDERLAND – DÜSSELDORF – DUBAI
Vertrek vanaf diverse opstapplaatsen met eigen Reishuis reisleiding naar Düsseldorf. Lijndienst met het paradepaardje van Emirates Airlines met 5* service aan boord met een Airbus A380 via Dubai naar Johannesburg.

DAG 2: DUBAI – JOHANNESBURG (D)
Doorverbinding met Emirates naar Johannesburg. Aankomst in de ochtend vervolgens transfer naar ons overnachtingsadres. in de namiddag volgt een eerste kennismakingstour.
Overnachtingsadres; Belvedere Estate: www.belvedereestate.co.za.

DAG 3: JOHANNESBURG- OMGEVING KRUGER PARK (O,D)
Na een heerlijk ontbijt en kennismaking met onze crew rijden we deze dag via de beroemde Panoramaroute naar de omgeving van het Krüger park. Ons vervoermiddel tijdens deze reis is een extra hoge 4 wheel drive truck waardoor u onderweg een fraai panoramische zicht heeft over de omgeving en dus ook meer kunt zien van wat er om u heen gebeurt! Na het diner volgt een traditionele dansshow op het  fraaie complex waar we overnachten in zogenaamde rondavels; Timbavati Safari Lodge: www.gecko.lodge.co.za.

truck

DAG 4: OMGEVING KRUGER PARK – NKAMBENI (O,D)
Vandaag rijden we na het ontbijt met onze eigen truck naar de ingang van het beroemde Krügerpark. Hier gaan we een volledige dag een gamedrive beleven waarbij we natuurlijk hopen de Big Five te ontmoeten! De lunch is deze dag op een locatie midden in het park. We verlaten het park bij een andere uitgang om vervolgens neer te strijken in Nkambeni waar u verblijft in huisjes op palen; Nkambeni resort: www.nkambeni.com.

truck-2

DAG 5: NKAMBENI (O,D)
Na een vroege wekker gaan we vandaag met zgn. 4×4 Jeeps andermaal het park bezoeken maar dan in een ander deel ervan. Nkambeni resort.

DAG 6: NKAMBENI – MLILWANE (SWAZILAND) (O,L,D)
Vandaag mag u wat langer blijven liggen want na het ontbijt rijden we via een afwisselende route waar o.a. veel suikerriet verbouwd wordt en sinaasappels naar de grens met Swaziland. Hier kunt u stempels in uw paspoort gaan verzamelen. Na deze oversteek volgt een mooie tocht de bergen in om te eindigen op de volgende locatie voor 1 nacht in een prachtige natuurrijke omgeving waar de Impala’s en wilde zwijntjes wel heel dichtbij komen. Mlilwane resort: www.biggameparks.org.

DAG 7: MLILWANE – ST. LUCIA (O,D)
Helaas gaan we dit land met een koning met 17 vrouwen! vandaag alweer verlaten om verder te reizen naar onze volgende bestemming. Hiervoor dienen we weliswaar op een andere plek de grens weer over te steken met hetzelfde ritueel als toen we Swaziland inkwamen. Wel een mooie belevenis natuurlijk. De rit eindigt in een wederom prachtige omgeving bij het Shonalonga resort in St. Lucia waar u heel dicht bij de oceaan bent. Hier heeft u voldoende vrije tijd om de plaats zelf te ontdekken of heerlijk op uw terrasje te toeven. Shonalanga resort: www.shonalonga.net.

DAG 8: ST. LUCIA (O,D)
Vandaag begint de tour met een ochtend game drive in het Hluhluwe nationaal park. Wellicht nog avontuurlijker dan de tocht door het Krügerpark een paar dagen geleden. De namiddagvolgt een mini cruise over het meer van St. Lucia waarbij u een van de honderden nijlpaarden en krokodillen van wel heel dichtbij kunt bewonderen. Deze nijlpaarden (Hippo’s) en krokodillen komen ’s avonds aan wal nadat ze overdag verkoeling hebben gezocht in het meer en bezoeken soms het dorp waar u logeert. . Shonalonga resort.

DAG 9: ST. LUCIA – DRAKENSBERG (O,D)
Deze dag is er geen speciaal programma omdat we naar een andere locatie gaan verhuizen. Onderweg kunt u genieten van een afwisselend landschap en passeert u regelmatig diverse Townships waar de locals wonen. 3* Drakensville resort: www.atkvresorts.co.za.

DAG 10: DRAKENSBERG (O,L,D)
Omdat deze omgeving op deze locatie veel te bieden heeft verblijven we vandaag in de nabijheid van dit schitterend gelegen resort in de bergen. U kunt hier op eigen gelegenheid gaan wandelen of met een locale gids voor slechts R 20,- per persoon de grotten gaan bezoek waar vroeger de Bosjesmannen gewoond hebben. Hier vindt u nog zeer oude rotsschilderingen terug.

DAG 11: DRAKENSBERG – LESOTHO (O,L,D)
Na een rijkelijk ontbijt rijden we vandaag weer naar een totaal andere omgeving. Onze lokale gids stopt met ons weer op diverse bijzondere plekjes en onderweg wordt de lunch weer klaargemaakt in onze speciaal daarvoor ingerichte bus. De eindbestemming van vandaag zijn de Malealea Lodges: www.malealea.com.

DAG 12: LESOTHO (O,D)
Omdat deze omgeving zoveel bezienswaardigheden heeft, verblijven we vandaag dan ook in hetzelfde resort voor de overnachting. Wellicht dat deze dag het locale dorp bezocht wordt samen met onze gids.

DAG 13: LESOTHO – CINTSA (O,D)
Na een relatief rustige dag wat betreft het reizen, vervolgen we onze ontdekkingstocht naar een heel ander gebied.  Ook hier onderweg weer diverse bezienswaardigheden waar u van kunt genieten. De eindbestemming van vandaag is Cintsa waar we zullen verblijven in het 4* Areena Resort: www.areenaresort.com.

DAG 14: CINTSA (O,L,D)
Vandaag worden er ter plaatse allerlei activiteiten ondernomen.Hier kunt u o.a. Giraffen aanraken en lopen er overal dieren rond over het complex waaronder reuze schildpadden! Ook vogelliefhebbers genieten volop met de meer dan 400 vogelsoorten die hier hun stekje hebben.

DAG 15: CINTSA – ADDO (O,L,D)
Nadat we afscheid hebben genomen van het personeel van het resort rijden we door naar het Addo nationaal park waar o.a. ontzettend veel olifanten te zien zijn. Ons verblijf is in het Kudu Ridge resort: www.kuduridge.co.za.

DAG 16: ADDO NATIONAL PARK – TSITSIKAMMA NATIONAL PARK (O,L,D)
In de vroege ochtend maken we allereerst een gamedrive waarna we dit gebied verlaten en doorrijden naar het Tsitsikamma nationaal park. Verblijf in het 3* Tsitsikamma village inn resort: www.tsitikammahotel.co.za.

20161008_122347

DAG 17: TSITSIKAMMA (O,L,D)
Degenen die van wandelen houden komen vandaag helemaal aan hun trekken. Omdat de omgeving zoveel natuurschoon te bieden heeft is deze dag hiervoor ingeruimd. We rijden o.a. naar de kust waar u een prachtige wandeling kunt maken naar een grote hangbrug die voor een groot gedeelte via een houten pad verloopt speciaal gebouwd om deze brug te bereiken. Met een beetje geluk ziet u grote groepen dolfijnen zwemmen onder u! Of u maaktwellicht een meer avontuurlijke wandeling over het beverpad dat wel enige conditie vergt.

DAG 18: TSITSIKAMMA – KNYSNA (O,L,D)
Het avontuur is nog niet voorbij, want we rijden vandaag met onze truck naar een wederom andere omgeving.  Ons verblijf is in het Graywood hotel: www.graywood.co.za.

DAG 19: KNYSNA – OUTSHOORN (O,L,D)
Na het ontbijt rijden we weer verder  en gaan we o.a. een bezoek brengen aan de beroemde Cango grotten ofwel Cango caves aan het einde van de dag komen we aan in Outshoorn. Overnachting is in het Riempjes hotel: www.proteahotels.com.

DAG 20: OUTSHOORN -KAAPSTAD (O,D)
De liefhebbers van wijn komen deze dag in een paradijs terecht. In onze winkels vinden we veel Zuid-Afrikaanse wijnen. Nu kunt u zien waar ze gemaakt worden! Ook de route die we rijden biedt heel veel fraaie uitzichten. met o.a. stops in Hermanus waar walvissen hun verblijfplaats hebben en Betty’s bay waar pinguïns wonen komen we terecht in het gebied waar nagenoeg alle Zuid-Afrikaanse wijnen vandaan komen. Natuurlijk bezoeken we ook een van de vele bodega’s voor een heerlijke wijnproeverij! De laatste 2 nachten logeren we  op dezelfde locatie; Lady Hamilton hotel: www.ladyhamilton.co.za.

DAG 21: KAAPSTAD (O,D)
Deze laatste volle dag van uw verblijf in dit land waar al veel mensen verliefd op zijn geworden staat open voor optionele activiteiten. Wellicht is een bezoek aan de Tafelberg of Robbeneiland iets wat u op uw verlanglijstje heeft staan. Voor degenen die interesse hebben maken we een stadswandeling en kunt u zien hoe belangrijk Nederland is geweest in de ontwikkeling van dit immense land.

img_0306

DAG 22: KAAPSTAD-DUBAI-NEDERLAND (O)
Na het ontbijt heeft u nog de gelegenheid de laatste souvenirtjes in te slaan of nog een mooie wandeling te maken in de omgeving van ons hotel. In de namiddag volgt de transfer naar het vliegveld van Kaapstad voor de internationale vlucht via een tussenstop terug naar Nederland.

DAG 23: AANKOMST IN NEDERLAND
Voor degenen die dat willen bestaat de mogelijkheid om (optioneel) een korte stopover in Dubai te maken. Tijdens deze stop maken we dan een 4 uur durende stadstour waarbij u alle hoogtepunten van Dubai te zien krijgt. Een must voor als u hier nog nooit geweest bent. Na aankomst in Düsseldorf in de vroege avond via de diverse opstapplaatsen weer terug naar huis met een koffer vol belevenissen.

Wijzigingen in dit reisschema blijven voorbehouden!

Graag maken wij u erop attent dat Zuid Afrika een ontwikkelingsland is. Het reizen is avontuurlijk en de lokale bevolking is vriendelijk en gastvrij. Het land is in ontwikkeling en mogelijk kan het voorkomen dat niet alles verloopt zoals we dat in ons eigen land gewend zijn, zoals vertraging zonder meldingen vooraf of gesloten bezienswaardigheden etc. Onze lokale gidsen doen hun uiterste best om mogelijke ongemakken te voorkomen.

Met onderstaand formulier kunt u een plaats voor deze reis reserveren:

[[[["field32","equal_to","\u00e9\u00e9n persoon"]],[["hide_fields","field51,field49,field36,field12,field15,field19,field40,field18,field42,field20,field45,field24,field46,field27,field48,field53"],["hide_fields"]],"and"]]
1 Stap 1
2 Stap 2

Reserveer uw reis

Met onderstaand formulier kunt u uw reis reserveren. Vul de velden met * altijd in.

Uw persoonlijke gegevens

Vul hieronder uw persoonlijke gegevens in. Geef onderaan de pagina ook aan of u alleen of met z'n tweeën gaat reizen. Indien u met z'n tweeën reist, dient uw reisgezel op de volgende pagina ook zijn/haar gegevens in te vullen.

VoornaamZoals vermeld in uw paspoort.
AchternaamZoals vermeld in uw paspoort.
Geboortedatum
Geboorteplaats
Straat + huisnummer
Postcode
Plaats
Telefoon
Paspoortnummer
Paspoort geldig tot...
Overige opmerkingen (eventuele allergieën, fysieke beperkingen e.d.)
0 /
Reist u alleen of met z'n tweeën
Persoonlijke gegevens reiziger 2

Vul hieronder de gegevens in van de tweede reiziger. Indien velden als straat + huisnummer, plaats, telefoon en e-mail gelijk zijn aan die van reiziger 1, hoeven deze niet nog een keer ingevuld te worden.

VoornaamZoals vermeld in uw paspoort.
AchternaamZoals vermeld in uw paspoort.
Geboortedatum
Geboorteplaats
Straat + huisnummer
Postcode
Plaats
Telefoon
Paspoortnummer
Paspoort geldig tot...
Telefoon thuisblijvers
Aanvullende opties Reiziger 1
Aanvullende opties Reiziger 2
Overige opmerkingen (eventuele allergieën, fysieke beperkingen e.d.)
0 /

Na aanmelding ontvangt u een nota van € 500,- als aanbetaling op uw reis eventueel vermeerderd met de kosten van de reis en annuleringsverzekering. Vermeld duidelijk bij uw betaling uw bestemming en vertrekdatum. Een nota van het resterende bedrag van de reissom, visumkosten en eventuele 1-persoonskamer-toeslag ontvangt u ongeveer 6 weken voor uw reis. Voorafgaand aan de reis wordt u uitgenodigd voor een informatie bijeenkomst. Hier krijgt u een uitleg over het volledige reisprogramma en kunt u met al uw vragen terecht. Tevens maakt u kennis met uw mede-reisgenoten en wordt tevens het visumaanvraagformulier ingevuld. 


Op deze overeenkomst is de garantieregeling van het Calamiteitenfonds van toepassing. U kunt de voorwaarden hiervan vind op de website van het Calamiteitenfonds. Op verzoek kunnen de voorwaarden u toegestuurd worden.


Reishuis.nl is aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen. Voor meer info kunt u terecht op de site van het VvKR

Reishuis.nl is tevens aangesloten bij de Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators. GGTO biedt reizigers de garantie dat zij hun betaalde reisgelden terugontvangen, en eventueel hun terugreis vergoed krijgen, als de betrokken touroperator bij hen is aangesloten en in financieel onvermogen zou geraken. Voor meer info kunt u terecht op de site van de stichting GGTO. Wij danken u nogmaals voor het in ons gestelde vertrouwen.Vorige
Volgende