ONTDEK HONGARIJE
NIEUW! NIEUW! NIEUW!

Ontdekken

Ontdek de vele typische lokale gewoonten en gebruiken.

2018

Europa

Onderdeel van ons Europese programma.

HONGARIJE 2018
Door de toenemende vliegverbindingen binnen Europa is er een nieuwe bestemming waar ons oog op gevallen is; Hongarije. Nog niet zo grootschalig ontdekt dus vele typische lokale gewoontes en gebruiken zijn nog steeds in hun oorspronkelijke vorm te zien. Omdat wij gewend zijn u een zo compleet mogelijke reis aan te bieden hebben wij onze lokale agent opdracht gegeven het volgende programma speciaal voor Reishuis samen te stellen. Dit nadat Paul zelf op studiereis ter plaatse is geweest en de meest interessante bezienswaardigheden en plekken heeft laten samenvoegen tot een prachtig programma met veel hoogtepunten verwerkt in een reis op basis van halfpension. In tegenstelling tot veel andere wereldsteden wordt hier alles alleen in de eigen Hongaarse landstaal aangegeven. Evenals voor diverse andere bestemmingen hebben we ervoor gekozen om de heen en terugreis per vliegtuig uit te voeren zodat u na een vlucht van 1.45 uur uitgerust aan uw reis begint. We vliegen comfortabel vanaf Eindhoven airport met Wizzair rechtstreeks naar het vliegveld van de hoofdstad Budapest.


€ 655 PER PERSOON*

*exclusief vliegticket


€ 655 PER PERSOON!

Reis- en prijsinformatie
Inbegrepen:
• 7 Overnachtingen in het 3* hotel Star Inn in Budapest centrum
• 7 x Ontbijt en diner of lunch O/D;
• Avondeten op dag van aankomst met een Strudelshow en 3-gangen diner
• Tijdens Poestaprogramma op dag 5 aperitief met Pogatschen, wijn, mineraal water en koffie inbegrepen
• Folkore programma in restaurant Borkatakomba op dag 6
• Wijnproeverij met 5 wijnsoorten en 3-gangen menu op dag 7
• Alle transfers zoals bij elke dag beschreven
• Beschreven programma inclusief entreegelden; Matthias kerk, Fisher bastion, Kasteel Grassalkovich, Rit per
koets en paarden dressuurshow.

Niet inbegrepen:
• Transfer naar de luchthaven Eindhoven. Bij voldoende animo wordt een groepstransfer georganiseerd
• Vliegtickets naar Boedapest met Wizzair. Op moment van boeking wordt de gemiddelde ticketprijs berekend
zodat elke reiziger dezelfde ticket prijs betaald. Afgelopen jaar ongeveer € 50,- retour!
• 1-persoons kamertoeslag € 140,00
• Overige maaltijden en dranken
• Fooien en optionele lokale excursies
• Uitgaven van persoonlijke aard.
• Reis- en annuleringsverzekering.

REISSOM: € 655,-
Vertrek datum: 2018

Het boeken van deze reis is mogelijk via het aanmeldformulier. Na uw boeking ontvangt u een nota van € 250,- als aanbetaling op uw reis eventueel vermeerderd met de kosten van de reis en/of annuleringsverzekering. Ongeveer 1 maand voorafgaand aan de reis wordt u uitgenodigd voor een informatie bijeenkomst. Hier krijgt u een uitleg van het volledige reis programma en kunt u met al uw vragen terecht.

Luchtvaartmaatschappijen hebben een bepaald aantal stoelen beschikbaar per klasse. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij Reishuis boekt, de klasse waarin wij onze tickets inkopen bij de luchtvaartmaatschap-pij niet meer beschikbaar is. Reishuis dient uw reis dan in een andere klasse te boeken; de mogelijke meerprijs wordt altijd vooraf met u besproken alvorens wij tot boeking overgaan.

Op al onze reizen zijn de algemene boeking en reisvoorwaarden van kracht vermeld op onze site. Reishuis.nl is deelnemer GGTO en VvKR.

Dag 1; NEDERLAND – HONGARIJE (D)
Vertrek vanaf diverse opstapplaatsen naar Eindhoven airport. U mag standaard meenemen; 1 stuks handbagage afmeting maximaal 42 x 32 x 25 cm. Extra bagage tegen bijbetaling (tarief afhankelijk van seizoen en gewicht) Er is geen cateringservice inbegrepen. U dient zelf iets voor onderweg mee te nemen. Wel worden er drankjes, sandwiches en snacks te koop aangeboden aan boord van de vlucht. Aankomst op Boedapest International airport. Hier maken we kennis met onze lokale Duits sprekende gids voor de komende week. Afhankelijk van aankomsttijd van onze vlucht maken we een korte kennismakingsrondrit. Daarna checken we in bij ons familiaire; ***Star Inn Hotel Budapest centrum. Nadat u zich opgefrist heeft gaan we naar het bijzondere Elso Pesti Reteshaz http://reteshaz.com voor een heerlijk Hongaars diner met Strudelshow.

Dag 2; BUDAPEST (O,D)
Na een uitgebreid ontbijt bezoeken we vandaag de beide stadsdelen Buda en Pest. Gedurende het 8 uur durende programma beginnen we aan de Pest zijde met o.a. met fotostops bij het heldenplein, de Andrassy straat, het operahuis, de Sint Stefanus basiliek het parlamentsgebouw en de grote markthal. Daarna vervolgen we onze grote rondrit in het stadsdeel Buda. We zien o.a. de beroemde Buda burcht, de Matthias kerk ook inbegrepen is de entree voor het Fisher bastion. Hierna terug naar ons hotel.

Dag 3; DONAUKNIE; ESZTERGOM VISEGRAD SZENTENDRE (O,D)
Met een mooie herinnering aan de boottocht gisteren vertrekken we na het ontbijt met een lijndienstboot naar de schilderachtige plaats Szentendre. Behalve de boottocht over de Donau waarbij u Boeda en Pest vanaf het water kunt aanschouwen biedt deze plaats talloze ateliers waar u een kijkje kunt nemen. Ook is de omgeving zeer geschikt voor een mooie wandeling langs de Donau. In de namiddag varen we weer terug naar de hoofdstad.

Dag 4; GÖDÖLLÖ (O,D)
Na een heerlijk Hongaars ontbijt rijden we vandaag naar Gödöllö. Hier bezoeken we het koninklijk paleis. Aansluitend staat een bezoek aan een van de grootste barok paleizen van Europa op het programma. Dit kasteel was een geschenk van de staat Hongarije aan keizer Franz-Josef en keizerin Sissi. Sissi heeft hier een plek gevonden waar ze heerlijk kon ontspannen en heeft daarom veel tijd hier doorgebracht. Ze had veel Hongaarse vrienden en de Hongaren hebben haar altijd zeer vereert. In de namiddag kunt u lekker de stad in waar op korte loopafstand echt heel veel te bewonderen is. Ook kunt u facultatief een bezoek brengen aan een van de vele beroemde thermaalbaden van Budapest met diverse binnen en buiten zwembaden en sauna’s.

Dag 5; KECSKEMET (O,L)
De dagen vliegen voorbij dus we gaan door met onze verdere ontdekkingsreis. Vandaag rijden we naar de plaats Kecskemet met daarna een bezoek aan het poestagebied. Hier aangekomen maken we allereerst een korte stadswandeling. Daarna begeven we ons naar de laagvlakte wat vroeger een groot binnenmeer is geweest. Hier maken we allereerst een rit per koets en bekijken een paardendressuur show. Inmiddels is het tijd voor een heerlijke uitgebreide lunch inclusief wijn en zigeunermuziek. Hierna rijden we weer terug naar de stad. De avond is naar eigen idee in te vullen met bijvoorbeeld een mooie avondwandeling langs de oevers van de Donau. S’avonds ziet de stad met zijn verlichting er wellicht nog mooier uit als overdag!

Dag 6; BALATON MEER (O,D)
Bij een bezoek aan dit mooie land kan een bezoek aan het beroemde Balatonmeer niet ontbreken. Door de locals gewoon het Hongaarse meer genoemd. Hier aangekomen bezoeken we het zgn. Balaton fort en de abdijkerk van Tihany. Verder kunt u genieten van de natuurlijke pracht die dit gebied zo bekend heeft gemaakt. In de late namiddag rijden we weer terug naar de hoofdstad Boedapest waar we ter afsluiting van deze dag een speciaal folkloreprogramma in combinatie met een heerlijk diner in het Csarda restaurant krijgen voorgeschoteld.

Dag 7; ETYEK HERNYAK (O,D)
Ook onze smakkpapillen worden deze week regelmatig getest; Na ons ontbijt heeft u de voormiddag ter vrije besteding om eventueel wat leuke souvenirtjes voor thuis aan te schaffen of gewoon gezellig te flaneren. Uw fototoestel maakt zeker overuren! In de vroege namiddag rijden we naar de plaats Etyek; een van de beroemdste wijnregio’s van Hongarije. Deze plaats ligt ongeveer 25 kilometer verwijderd van de hoofdstad. Hier bezichtigen we een wijngaard en beleven we een wijnproeverij. Ons diner wordt ook op deze locatie geserveerd in de familiaire wijnkelder van de familie Hernyak. Met een chauffeur die niets van dat lekkers heeft mogen proberen rijden we weer terug naar ons hotel.

Dag 8; BOEDAPEST – NEDERLAND (O)
Na het ontbijt afhankelijk van de vertrektijd van ons vliegtuig naar eindhoven vertrekken we helaas weer naar huis. Echter met grote reiservaring erbij zult u Hongarije zeker niet snel vergeten. Ik was in elk geval onder de indruk tijdens mijn bezoek.
Wijzigingen in het reisschema blijven voorbehouden.

Met onderstaand formulier kunt u deze reis boeken:

[[[["field32","equal_to","\u00e9\u00e9n persoon"]],[["hide_fields","field51,field49,field36,field12,field15,field19,field40,field18,field42,field20,field45,field24,field46,field27,field48,field53"],["hide_fields"]],"and"]]
1 Stap 1
2 Stap 2
Boek uw reis

Met onderstaand formulier kunt u uw reis boeken. Vul de velden met * altijd in.

Uw persoonlijke gegevens

Vul hieronder uw persoonlijke gegevens in. Geef onderaan de pagina ook aan of u alleen of met z'n tweeën gaat reizen. Indien u met z'n tweeën reist, dient uw reisgezel op de volgende pagina ook zijn/haar gegevens in te vullen.

VoornaamZoals vermeld in uw paspoort.
AchternaamZoals vermeld in uw paspoort.
Geboortedatum
Geboorteplaats
Straat + huisnummer
Postcode
Plaats
Telefoon
Paspoortnummer
Paspoort geldig tot...
Overige opmerkingen (eventuele allergieën, fysieke beperkingen e.d.)
0 /
Reist u alleen of met z'n tweeën
Persoonlijke gegevens reiziger 2

Vul hieronder de gegevens in van de tweede reiziger. Indien velden als straat + huisnummer, plaats, telefoon en e-mail gelijk zijn aan die van de eerste reiziger, hoeven deze niet nog een keer ingevuld te worden.

VoornaamZoals vermeld in uw paspoort.
AchternaamZoals vermeld in uw paspoort.
Geboortedatum
Geboorteplaats
Straat + huisnummer
Postcode
Plaats
Telefoon
Paspoortnummer
Paspoort geldig tot...
Afronding: optioneel en opmerkingen
Telefoon thuisblijvers
Aanvullende opties Reiziger 1
Aanvullende opties Reiziger 2
Overige opmerkingen (eventuele allergieën, fysieke beperkingen e.d.)
0 /

Na aanmelding ontvangt u een nota voor een aanbetaling op uw reis, eventueel vermeerderd met de kosten van de reis en annuleringsverzekering. Vermeld duidelijk bij uw betaling uw bestemming en vertrekdatum. Een nota van het resterende bedrag van de reissom, visumkosten en eventuele 1-persoonskamertoeslag ontvangt u ongeveer 6 weken voor uw reis. Voorafgaand aan de reis wordt u uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst. Hier krijgt u een uitleg van het volledige reisprogramma en kunt u met al uw vragen terecht. Tevens maakt u kennis met uw mede-reisgenoten en wordt tevens het visum-aanvraagformulier ingevuld.

Reishuis.nl is aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen. Voor meer info kunt u terecht op de site van het VvKR


Reishuis.nl is tevens aangesloten bij de Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators. GGTO biedt reizigers de garantie dat zij hun betaalde reisgelden terugontvangen, en eventueel hun terugreis vergoed krijgen, als de betrokken touroperator bij hen is aangesloten en in financieel onvermogen zou geraken. Voor meer info kunt u terecht op de site van de stichting GGTO. Wij danken u nogmaals voor het in ons gestelde vertrouwen.

Vorige
Volgende
Met onderstaand formulier kunt u deze reis boeken:

[[[["field32","equal_to","\u00e9\u00e9n persoon"]],[["hide_fields","field51,field49,field36,field12,field15,field19,field40,field18,field42,field20,field45,field24,field46,field27,field48,field53"],["hide_fields"]],"and"]]
1 Stap 1
2 Stap 2
Boek uw reis

Met onderstaand formulier kunt u uw reis boeken. Vul de velden met * altijd in.

Uw persoonlijke gegevens

Vul hieronder uw persoonlijke gegevens in. Geef onderaan de pagina ook aan of u alleen of met z'n tweeën gaat reizen. Indien u met z'n tweeën reist, dient uw reisgezel op de volgende pagina ook zijn/haar gegevens in te vullen.

VoornaamZoals vermeld in uw paspoort.
AchternaamZoals vermeld in uw paspoort.
Geboortedatum
Geboorteplaats
Straat + huisnummer
Postcode
Plaats
Telefoon
Paspoortnummer
Paspoort geldig tot...
Overige opmerkingen (eventuele allergieën, fysieke beperkingen e.d.)
0 /
Reist u alleen of met z'n tweeën
Persoonlijke gegevens reiziger 2

Vul hieronder de gegevens in van de tweede reiziger. Indien velden als straat + huisnummer, plaats, telefoon en e-mail gelijk zijn aan die van de eerste reiziger, hoeven deze niet nog een keer ingevuld te worden.

VoornaamZoals vermeld in uw paspoort.
AchternaamZoals vermeld in uw paspoort.
Geboortedatum
Geboorteplaats
Straat + huisnummer
Postcode
Plaats
Telefoon
Paspoortnummer
Paspoort geldig tot...
Afronding: optioneel en opmerkingen
Telefoon thuisblijvers
Aanvullende opties Reiziger 1
Aanvullende opties Reiziger 2
Overige opmerkingen (eventuele allergieën, fysieke beperkingen e.d.)
0 /

Na aanmelding ontvangt u een nota voor een aanbetaling op uw reis, eventueel vermeerderd met de kosten van de reis en annuleringsverzekering. Vermeld duidelijk bij uw betaling uw bestemming en vertrekdatum. Een nota van het resterende bedrag van de reissom, visumkosten en eventuele 1-persoonskamertoeslag ontvangt u ongeveer 6 weken voor uw reis. Voorafgaand aan de reis wordt u uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst. Hier krijgt u een uitleg van het volledige reisprogramma en kunt u met al uw vragen terecht. Tevens maakt u kennis met uw mede-reisgenoten en wordt tevens het visum-aanvraagformulier ingevuld.

Reishuis.nl is aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen. Voor meer info kunt u terecht op de site van het VvKR


Reishuis.nl is tevens aangesloten bij de Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators. GGTO biedt reizigers de garantie dat zij hun betaalde reisgelden terugontvangen, en eventueel hun terugreis vergoed krijgen, als de betrokken touroperator bij hen is aangesloten en in financieel onvermogen zou geraken. Voor meer info kunt u terecht op de site van de stichting GGTO. Wij danken u nogmaals voor het in ons gestelde vertrouwen.

Vorige
Volgende