ITALIË – GARDAMEERRELAXEN

Bezoek de mooie plekjes rondom het Gardameer in Italië.

April 2018

Deze reis wordt weer in 2018 aangeboden!

Europa

Onderdeel van ons Europese programma.

Ontspannen aan het Gardameer
Na wederom een bijzonder succesvolle editie afgelopen april heeft een groep Reishuisgasten wederom kunnen kennismaken met onze bestemming in Italië. In plaats van 2 dagen heen en 2 dagen terug in de bus reist u comfortabel met het vliegtuig in 1 uur en 10 minuten naar het vliegveld van Milaan/Bergamo. Hier staat een comfortabele touringcar van de Fa. Zanetti klaar om ons gedurende de gehele week naar de diverse bezienswaardigheden te vervoeren. Ons verblijfshotel ****Hotel Antico Monastero in Toscolano Maderno omgeven door een prachtige tuin ligt op iets meer dan 1 uur rijden van het vliegveld direct aan het Gardameer. U verblijft in mooie kamers met balkon op basis van halfpension met een rijkelijk ontbijtbuffet en ’s avond een royaal 4-gangen diner met keuzemogelijkheid. Ter plaatse nemen we u mee naar bijzondere plekjes en natuurlijk ook naar een aantal bekende bezienswaardigheden. Omdat de partner van Paul Janssen 12 jaar in dit gebied gewoond en gewerkt heeft, gaan we u bijzondere plekken laten zien die niet door het massatoerisme ontdekt zijn.


€ 485 PER PERSOON*

*exclusief vliegticket


€ 485 PER PERSOON!

Reis- en prijsinformatie
Inbegrepen:
• Gebruik touringcar gedurende de gehele reis
• Verblijf op basis van halfpension in 4* hotel Antico Monastero in Toscolano Maderno
• Adres; Via Religione 88 in Toscolano/Maderno. Tel. 0039 0365 641346 direct aan het Gardameer.
• Het beschreven programma exclusief gids en diverse entreegelden.
• 24/7 eigen Nederlands en Italiaans sprekende reishuis reisleiding/begeleiding.

Niet inbegrepen:
• Vliegticket Nederland-Italië (ongeveer € 100,- per persoon) Inclusief 1 stuks handbagage max. 10 kg afmeting 55x40x20cm. Inclusief 1 kleine tas 35x20x20 cm (geen aangegeven gewicht)
• 1-persoonskamer kamertoeslag € 105,-
• Overige maaltijden
• Entreegelden en gidsen (excursiepakket)
• Eventuele fooien
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Reis- en annuleringsverzekering

Excursiepakket:
• Dag 3; Torbole -Lago d’Iseo
Bezoek aan de Grana Padano kaasboerderij met rondleiding en uitgebreide proeverij t.w.v. € 10,-
Vervoersbewijs Veerboot Sulzano – Peschiera Monte Isola v.v. t.w.v. € 7,-
• Dag 4; Limone-Malcesine-Torri
Vervoer met kabelbaan naar de Monte Baldo v.v. t.w.v. € 20,-
Ticket voor oversteek met Ferry van Torri naar Toscolano t.w.v. € 6,50
• Dag 5; Padova
Bezoek aan de beroemde Basiliek van de Heilige Antonius, het Piazza Erbe en de absolute must; een entreebewijs voor de beroemde Scrovegni Kapel met zijn prachtige Fresco’s; t.w.v. € 13,-
• Dag 6; Venetië
Retour vervoersbewijs met de Vaporetto (watertaxi) naar het San Marco plein t.w.v. € 14,-

Totale kosten excursiepakket ; Slechts € 65,-

REISSOM: € 485,- (excl. internationale vlucht) – minimum aantal deelnemers van deze reis is 25 personen
Vertrek datum: Deze reis wordt weer in 2018 aangeboden.

Het boeken van deze reis is mogelijk via het aanmeldformulier. Na uw boeking ontvangt u een nota van € 250,- als aanbetaling op uw reis. Ongeveer 1 maand voorafgaand aan de reis wordt u uitgenodigd voor een informatie bijeenkomst. Hier krijgt u een uitleg van het volledige reis programma en kunt u met al uw vragen terecht. Tevens maakt u kennis met uw mede reisgenoten en wordt tevens het visum aanvraag formulier ingevuld.

Luchtvaartmaatschappijen hebben een bepaald aantal stoelen beschikbaar per klasse. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij Reishuis boekt, de klasse waarin wij onze tickets inkopen bij de luchtvaartmaatschappij niet meer beschikbaar is. Reishuis dient uw reis dan in een andere klasse te boeken; de mogelijke meerprijs wordt altijd vooraf met u besproken alvorens wij tot boeking overgaan.

Op al onze reizen zijn de algemene boeking en reisvoorwaarden van kracht vermeld op onze site. Reishuis.nl is deelnemer GGTO en VvKR.

Dag 1; Nederland-Bergamo-Toscolano-Maderno (D)
Vertrek vanaf diverse opstapplaatsen naar het vliegveld van Weeze voor een rechtstreekse vlucht met Ryanair naar het vliegveld van Milaan/Bergamo. Zorg voor een geldig paspoort of id kaart. U mag meenemen; 1 stuks handbagage afmeting maximaal 55 x 40 x 20 cm maximaal 10 kg plus een kleine tas 35x20x20 cm. Er is geen cateringservice inbegrepen. U dient zelf iets voor onderweg mee te nemen. Wel worden er drankjes, sandwiches en snacks te koop aangeboden. Na aankomst transfer met een moderne touringcar van de firma Zanetti travel naar ons verblijfshotel direct aan het Gardameer. Let op !!! Om iedereen gelijkwaardige plekken in de bus aan te kunnen bieden hanteren wij een roulatiesysteem gedurende de dagelijkse ritten. Na het inchecken in ons sfeervolle hotel wat vroeger een klooster is geweest met zijn prachtige tuinen, maken we een mooie tour langs de bovenkant van het meer.

Dag 2; Salo, Sirmione Borghetto (O,D)
Vertrek 9.30 uur. Na het ontbijt vertrekken we voor een ontdekkingstour langs de meest karakteristieke dorpjes aan het Gardameer zoals het schilderachtige Salo en Sirmione. In de namiddag bezoeken we het pitoreske waterdorpje Borghetto sul Mincio

Dag 3; Torbole – Lago d’iseo-Monte Isola – Desenzano (O,D)
Vertrek 9.00 uur; Vanaf ons hotel rijden we de bergen in richting Lago d’ Iseo. Voorafgaand aan dit bezoek gaan we op excursie naar een van de bekende Grana Padano melkveeboerderijen met een eigen kaasfabriek in de plaats Torbole. Een heus familiebedrijf waar vader, moeder en 3 kinderen dit bedrijf runnen. Ter afsluiting volgt er een heerlijke proeverij met o.a. diverse kaassoorten en eigen gemaakt ijs op het programma. Hierna rijden we door naar Lago d’iseo voor een oversteek naar het eiland Monte Isola. Dit eiland gelegen in het Iseo meer is ligt ruim 400 meter boven de meerspiegel. Op het eiland vind je een aantal prachtige authentieke dorpjes, zoals Siviano, Carzano en Peschiera Maraglio. Aan de zuidkant van het eiland liggen nog een tweetal eilanden, Loreto en St. Paolo. Op het eilandje is ook een oud klooster te bezichtigen uit de 17e eeuw. Op de terugweg naar ons hotel maken we nog een stop bij de mooie toeristenplaats Desenzano, direct gelegen aan het Gardameer.

Dag 4; Limone, Malcesine, Monte Baldo (O,D)
Vertrek 8.30 uur. Deze dag staat er weer een heel andere plek op ons programma; Allereerst rijden we naar Limone aan het Gardameer waar alles in het teken staat van de citroenen. Hierna rijden we via Riva; de noordelijkst gelegen plaats naar Malcesine. Na een bezoek aan het mooie centrum gaan we met de kabelbaan naar de Monte Baldo. Hier kunt u genieten van een prachtig uitzicht over het Gardameer en een mooie wandeling maken. Tenslotte rijden we naar Torri waar we met de Ferry samen met de bus oversteken naar onze vaste verblijfsplaats Toscolano-Maderno.

Dag 5; Padova (O,D)
Vertrek 7.45 uur.Vandaag rijden we richting Padova. Vanaf de autostrada zie je niet veel méér dan de vele koepels die behoren bij de Basilica di Sant Antonio. Het is een zeer weelderige kerk die vanwege zijn mengelmoes van bouwstijlen doet denken aan de Aya Sofia in Istanbul. Hij werd in de 13e eeuw gebouwd om de botten van de heilige Antonius van Padua te herbergen. Hij is tot op de dag van vandaag één van de populairste heiligen van Italië. Als je iets kwijt bent, van kunstgebit tot geliefde, roep je hem aan. Getuige de vele bedevaartgangers die elk jaar de kerk bezoeken wordt er nogal wat verloren in de wereld! Voor de kerk staat het Monumento al Gattamelata. Dit magnifieke ruiterstandbeeld wordt wel het grootste meesterwerk van Donatello genoemd. Voorafgaand brengen wij een gereserveerd bezoek aan de beroemde Capella degli Scrovegni. Hier vindt u een kapel met daarin prachtig geconserveerde fresco’s.

Dag 6; Verona (O,D)
Vertrek 9.00 uur. Vandaag bezoek we de stad Verona; het meest bekend als stad van Romeo en Julia,
Shakespeare’s legendarische liefdespaar. Het veronderstelde balkon van Julia in de Via Cappella, haar graf en de kerk waar het huwelijk van dit beroemde paar zou zijn ingezegend, trekken jaarlijks vele duizenden toeristen. Veel bezoekers beschouwen het schilderachtige Verona als een uiterst prettige stad, meer ontspannen dan de nabij gelegen toeristen-bijenkorf Venetië.  Verona was voor de Romeinen al een belangrijk centrum vanwege de ligging aan het eind van de Brennerpas. Hier kwamen drie Romeinse wegen samen. De Via Gallia uit het westen is nog altijd intact en loopt nu als kaarsrechte weg, omzoomd door fraaie platanen van Peschiera aan het Gardameer naar Verona.

Dag 7; Venetië (O,D)
Vertrek 7.45 uur; Vandaag staat een van bekendste toeristenplekken van Italië op het programma; Venetië. Als u nog nooit in Venetië bent geweest, dan kijkt u uw ogen uit en verbaast u zich over hoe men zoiets fraais ooit zo kundig heeft weten te bouwen. Als u er wel al geweest bent, dan blijft dit gevoel meestal onveranderd. Venetië is één groot monumentaal romantisch openluchtmuseum, waar een normale sterveling gewoonweg geen genoeg van kan krijgen. Hoewel Venetië de meest toeristische stad van Italië is – meestal een reden om ergens weg te blijven – is deze stad echt fantastisch! Je wordt meteen gepakt door de schoonheid en tegelijkertijd kwetsbaarheid van de stad. Bruggetjes, kanalen, een doolhof van kleine, veelal doodlopende, straatjes en kanaaltjes, gondeliers die vrolijk zingend hun passagiers de stad laten zien, vele oude koopmanspaleizen, statige pleinen als het wereldberoemde Piazza San Marco, heerlijke restaurantjes, befaamde en prachtig gedecoreerde cafés als Caffe Florian op het San Marco plein (de stamkroeg van Casanova), monumenten als de Rialto brug en het Palazzo Ducale, wereldberoemde musea als het Guggenheim en natuurlijk de overbekende Venetiaanse Carnavalsmaskers. Op vrijwel elke hoek van de straat is wel een winkel te vinden die ze verkoopt. Laat de schoon-heid op u inwerken en bedenk tegelijkertijd hoe kwetsbaar een dergelijke waardevolle schat is. Het water stijgt, de stad zakt langzaam maar zeker. Deskundigen voorspellen dat Venetië uiteindelijk in het water zal verdwijnen.

Dag 8; Toscolano-Maderno-Milaan/Bergamo-Nederland (O)
Afhankelijk van de vertrektijd van onze vlucht vertrekken we na het ontbijt richting het vliegveld voor onze terugvlucht naar Nederland. Na aankomst wordt u weer teruggebracht naar de diverse opstapplaatsen.

Wijzigingen in het reisschema voorbehouden.

Met onderstaand formulier kunt u een plaats voor deze reis reserveren:

[[[["field32","equal_to","\u00e9\u00e9n persoon"]],[["hide_fields","field51,field49,field36,field12,field15,field19,field40,field18,field42,field20,field45,field24,field46,field27,field48,field53"],["hide_fields"]],"and"]]
1 Stap 1
2 Stap 2

Reserveer uw reis

Met onderstaand formulier kunt u uw reis reserveren. Vul de velden met * altijd in.

Uw persoonlijke gegevens

Vul hieronder uw persoonlijke gegevens in. Geef onderaan de pagina ook aan of u alleen of met z'n tweeën gaat reizen. Indien u met z'n tweeën reist, dient uw reisgezel op de volgende pagina ook zijn/haar gegevens in te vullen.

VoornaamZoals vermeld in uw paspoort.
AchternaamZoals vermeld in uw paspoort.
Geboortedatum
Geboorteplaats
Straat + huisnummer
Postcode
Plaats
Telefoon
Paspoortnummer
Paspoort geldig tot...
Overige opmerkingen (eventuele allergieën, fysieke beperkingen e.d.)
0 /
Reist u alleen of met z'n tweeën
Persoonlijke gegevens reiziger 2

Vul hieronder de gegevens in van de tweede reiziger. Indien velden als straat + huisnummer, plaats, telefoon en e-mail gelijk zijn aan die van reiziger 1, hoeven deze niet nog een keer ingevuld te worden.

VoornaamZoals vermeld in uw paspoort.
AchternaamZoals vermeld in uw paspoort.
Geboortedatum
Geboorteplaats
Straat + huisnummer
Postcode
Plaats
Telefoon
Paspoortnummer
Paspoort geldig tot...
Telefoon thuisblijvers
Aanvullende opties Reiziger 1
Aanvullende opties Reiziger 2
Overige opmerkingen (eventuele allergieën, fysieke beperkingen e.d.)
0 /

Na aanmelding ontvangt u een nota van € 500,- als aanbetaling op uw reis eventueel vermeerderd met de kosten van de reis en annuleringsverzekering. Vermeld duidelijk bij uw betaling uw bestemming en vertrekdatum. Een nota van het resterende bedrag van de reissom, visumkosten en eventuele 1-persoonskamer-toeslag ontvangt u ongeveer 6 weken voor uw reis. Voorafgaand aan de reis wordt u uitgenodigd voor een informatie bijeenkomst. Hier krijgt u een uitleg over het volledige reisprogramma en kunt u met al uw vragen terecht. Tevens maakt u kennis met uw mede-reisgenoten en wordt tevens het visumaanvraagformulier ingevuld.


Reishuis.nl is aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen. Voor meer info kunt u terecht op de site van het VvKR

Reishuis.nl is tevens aangesloten bij de Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators. GGTO biedt reizigers de garantie dat zij hun betaalde reisgelden terugontvangen, en eventueel hun terugreis vergoed krijgen, als de betrokken touroperator bij hen is aangesloten en in financieel onvermogen zou geraken. Voor meer info kunt u terecht op de site van de stichting GGTO. Wij danken u nogmaals voor het in ons gestelde vertrouwen.


Vorige
Volgende