ITALIË – LIGURISCHE BLOEMENRIVIËRANIEUW! NIEUW! NIEUW!

RELAXEN

De Ligurische Bloemenriviëra met als kroonjuweel Cinque Terre.

April 2018

Deze reis wordt 1 keer aangeboden: vertrek 4 april 2018.

Europa

Onderdeel van ons Europese programma.

De Ligurische Bloemenriviëra
Nadat we de afgelopen 4 jaar het noorden van Italië bezocht hebben gaan we nu wellicht naar de mooiste omgeving van dit land; De Ligurische Bloemen riviëra met als kroonjuweel Cinque Terre. 5 Pittoreske vissersdorpjes die in de bergen hun moederdorp hebben. Deze vijf dorpen zijn geheel autovrij en alleen wandelend of met een speciale treinlijn te bereiken. Daarnaast brengen we ook een bezoek aan o.a. Massa en Carrara bekend om zijn marmergroeves. Ook Pisa mag niet ontbreken natuurlijk. Verder zien we deze week Lucca, La Spezia met PortoVenere, Volterra en tenslotte San Gimignano. In plaats van 2 dagen heen en 2 dagen terug in de bus reist u comfortabel met het vliegtuig in 1.30 uur naar het vliegveld Bologna vanaf Eindhoven. Hier staat een comfortabele touringcar van de Fa. Zanetti klaar om ons gedurende de gehele week naar de diverse bezienswaardigheden te vervoeren. Ons verblijfshotel ***hotel Gabrini in Marina di Massa in Versilia. U verblijft in mooie kamers waarvan de meesten met balkon op basis van halfpension met een rijkelijk ontbijtbuffet en ’s avond een 3-gangen diner met saladebuffet als vooraf. Daarnaast is ½ water en ¼ liter wijn inbegrepen. Ter plaatse nemen we u mee naar bijzondere plekjes en natuurlijk ook naar een aantal bekende bezienswaardigheden.


€ 775 PER PERSOON*

*exclusief vliegticket


€ 775 PER PERSOON!

Reis- en prijsinformatie
Inbegrepen
• Transfer vliegveld Bologna naar Versilia
• Gebruik luxe touringcar ter plaatse gedurende de gehele reis
• Verblijf op basis van halfpension in 3* hotel Gabrini in Marina di Massa in Versilia
• City Center Pass voor La Spezia (2X) Carrara, Pisa, Lucca, Volterra en San Gimignano en Portovenere
• 7 Overnachtingen op basis van halfpension. Inclusief ½ water en ¼ liter wijn tijdens het diner.
• Duits sprekenden gidsen op dag 2,4, en 6
• Proeverij met wijn en streekproducten
• Cinque Terre Card Train Multiservice
• Toeristenbelasting

Niet inbegrepen
• Vliegticket Nederland-Italië (ongeveer € 100,- per persoon) Inclusief 1 stuks handbagage (max. 10 kg; afmeting 55x40x20cm). Inclusief 1 kleine tas 35x20x20 cm (geen aangegeven gewicht)
• 1-persoonskamer kamertoeslag € 140,-
• Overige maaltijden • Eventuele fooien
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Reis- en annuleringsverzekering

REISSOM: € 775,- (excl. vlucht) – minimum aantal deelnemers van deze reis is 30 personen
Vertrek datum: 4 april 2018.

Het boeken van deze reis is mogelijk via het aanmeldformulier. Na uw boeking ontvangt u een nota van € 250,- als aanbetaling op uw reis. Ongeveer 1 maand voorafgaand aan de reis wordt u uitgenodigd voor een informatie bijeenkomst. Hier krijgt u een uitleg van het volledige reis programma en kunt u met al uw vragen terecht. Tevens maakt u kennis met uw mede reisgenoten en wordt tevens het visum aanvraag formulier ingevuld.

Luchtvaartmaatschappijen hebben een bepaald aantal stoelen beschikbaar per klasse. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij Reishuis boekt, de klasse waarin wij onze tickets inkopen bij de luchtvaartmaatschappij niet meer beschikbaar is. Reishuis dient uw reis dan in een andere klasse te boeken; de mogelijke meerprijs wordt altijd vooraf met u besproken alvorens wij tot boeking overgaan.

Op al onze reizen zijn de algemene boeking en reisvoorwaarden van kracht vermeld op onze site. Reishuis.nl is deelnemer GGTO en VvKR.

Dag 1; Nederland-Bologna-Versilia(D)
Vertrek vanaf diverse opstapplaatsen naar het vliegveld van Eindhoven voor een rechtstreekse vlucht met Ryanair naar het vliegveld van Bologna. Zorg voor een geldig paspoort of id kaart. U mag meenemen; 1 stuks handbagage afmeting maximaal 55 x 40 x 20 cm maximaal 10 kg plus een kleine tas 35x20x20 cm. Er is geen cateringservice inbegrepen. U dient zelf iets voor onderweg mee te nemen. Wel worden er drankjes, sandwiches en snacks te koop aangeboden. Na aankomst transfer met een moderne touringcar van de firma Zanetti naar ons verblijfshotel aan de kust. Let op !!! Om iedereen gelijkwaardige plekken in de bus aan te kunnen bieden hanteren wij een roulatiesysteem gedurende de dagelijkse ritten.

Dag 2; Massa en Carrara (O,D)
Na het ontbijt vertrekken we voor een dagtocht naar twee plaatsen in de omgeving. Hier worden we door een lokale Duits sprekende gids rondgeleid door Massa en Carrera. Onderweg is er middagpauze met lunchtijd. Omdat ons hotel aan de kust gelegen is kunt u in de avonduren nog een mooie wandeling maken. Het centrum ligt op slechts 5 wandelminuten van dit mooie hotel met zijn vriendelijke bediening.

Dag 3; Cinque Terre National Park (per bus en trein) (O,D)
Vanaf ons hotel rijden we in noordelijke richting naar het treinstation om op deze manier wellicht de mooiste plek van Italië te kunnen bereiken. Het staat onder bescherming van de Unesco en maakt deel uit van het nationale park. Hier krijgt u de hele dag de gelegenheid alle 5 dorpen te bezoeken op eigen gelegenheid. Met de speciale CINQUE TERRE CARD TRAIN MULTISERVICE die inbegrepen is in de reissom kunt u onbeperkt treinhoppen vandaag. Ook kunt u wandelend van het ene naar het andere dorp. Uw fotocamera maakt overuren vandaag!

Dag 4; Pisa (O,D)
Vandaag zakken we in zuidelijke richting af naar de stad Pisa. Na de nodige herstelwerkzaamheden is het gelukt de beroemde toren te bewaren voor de toekomst. Maar behalve dat heeft deze stad nog veel meer te bieden. Vandaar dat we deze dag weer begeleidt worden door een lokale gids. Zoals elke dag krijgt u tussendoor voldoende vrije tijd voor een lunchmoment. Rond deze tijd van het jaar zijn de temperaturen overdag en ’s avonds al zeer aangenaam dus heerlijk om er ’s avond na het diner nog even op uit te gaan en de zeewind op te snuiven.

Dag 5; Lucca (O,D)
Aan de rand van de Toscane is nog veel meer moois te zien. Vandaar dat we u vandaag meenemen naar de plaats Lucca waar we wederom met een lokale gids uitleg krijgen over de bezienswaardigheden van deze mooie stad. Natuurlijk kunt u daarna ook weer op eigen gelegenheid de omgeving gaan verkennen.

Dag 6; La Spezia en Porto Venere (O,D)
Na weer een dag in de binnenlanden vertoefd te hebben gaan we vandaag weer op eigen gelegenheid op pad. Dit natuurlijk onder onze eigen Nederlands en Italiaans sprekende reisleiding. Als u in deze omgeving verblijft is een bezoek aan La Spezia en Porto Venere een must. We leggen u in onze eigen taal uit wat u hier allemaal kunt verwachten en geven u daarna de gelegenheid om deze twee plaatsen die tegen elkaar aan gebouwd zijn zelf aan een bezoek te onderwerpen. Ook een mooie boottocht behoort tot de mogelijkheden.

Dag 7; Volterra en San Gimignano (O,D)
De week vliegt voorbij want vandaag staat onze laatste excursiedag alweer op het programma. Nadat we gisteren op eigen gelegenheid op pad zijn geweest worden we vandaag twee mooie dorpjes bezoeken die een rijke geschiedenis kennen. Met onze eigen Italiaanse begeleiding in de Nederlandse taal krijgt u enige uitleg met daarna voldoende vrije tijd om het e.e.a. op uw gemak te bekijken. Door de contacten die hij ter plaatse heeft gaan we deze laatste reisdag afsluiten met een locale proeverij van wijn en streekproducten. Helaas daarna weer terug naar ons verblijfshotel voor het afscheidsdiner.

Dag 8; Versilia – Bologna – Eindhoven (O)
Afhankelijk van de vertrektijd van onze vlucht vertrekken we na het ontbijt richting het vliegveld voor onze terugvlucht naar Nederland. Na aankomst wordt u weer teruggebracht naar de diverse opstapplaatsen.

Wijzigingen in het reisschema voorbehouden.

Met onderstaand formulier kunt u een plaats voor deze reis reserveren:

[[[["field32","equal_to","\u00e9\u00e9n persoon"]],[["hide_fields","field51,field49,field36,field12,field15,field19,field40,field18,field42,field20,field45,field24,field46,field27,field48,field53"],["hide_fields"]],"and"]]
1 Stap 1
2 Stap 2

Reserveer uw reis

Met onderstaand formulier kunt u uw reis reserveren. Vul de velden met * altijd in.

Uw persoonlijke gegevens

Vul hieronder uw persoonlijke gegevens in. Geef onderaan de pagina ook aan of u alleen of met z'n tweeën gaat reizen. Indien u met z'n tweeën reist, dient uw reisgezel op de volgende pagina ook zijn/haar gegevens in te vullen.

VoornaamZoals vermeld in uw paspoort.
AchternaamZoals vermeld in uw paspoort.
Geboortedatum
Geboorteplaats
Straat + huisnummer
Postcode
Plaats
Telefoon
Paspoortnummer
Paspoort geldig tot...
Overige opmerkingen (eventuele allergieën, fysieke beperkingen e.d.)
0 /
Reist u alleen of met z'n tweeën
Persoonlijke gegevens reiziger 2

Vul hieronder de gegevens in van de tweede reiziger. Indien velden als straat + huisnummer, plaats, telefoon en e-mail gelijk zijn aan die van reiziger 1, hoeven deze niet nog een keer ingevuld te worden.

VoornaamZoals vermeld in uw paspoort.
AchternaamZoals vermeld in uw paspoort.
Geboortedatum
Geboorteplaats
Straat + huisnummer
Postcode
Plaats
Telefoon
Paspoortnummer
Paspoort geldig tot...
Telefoon thuisblijvers
Aanvullende opties Reiziger 1
Aanvullende opties Reiziger 2
Overige opmerkingen (eventuele allergieën, fysieke beperkingen e.d.)
0 /

Na aanmelding ontvangt u een nota van € 500,- als aanbetaling op uw reis eventueel vermeerderd met de kosten van de reis en annuleringsverzekering. Vermeld duidelijk bij uw betaling uw bestemming en vertrekdatum. Een nota van het resterende bedrag van de reissom, visumkosten en eventuele 1-persoonskamer-toeslag ontvangt u ongeveer 6 weken voor uw reis. Voorafgaand aan de reis wordt u uitgenodigd voor een informatie bijeenkomst. Hier krijgt u een uitleg over het volledige reisprogramma en kunt u met al uw vragen terecht. Tevens maakt u kennis met uw mede-reisgenoten en wordt tevens het visumaanvraagformulier ingevuld.


Reishuis.nl is aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen. Voor meer info kunt u terecht op de site van het VvKR

Reishuis.nl is tevens aangesloten bij de Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators. GGTO biedt reizigers de garantie dat zij hun betaalde reisgelden terugontvangen, en eventueel hun terugreis vergoed krijgen, als de betrokken touroperator bij hen is aangesloten en in financieel onvermogen zou geraken. Voor meer info kunt u terecht op de site van de stichting GGTO. Wij danken u nogmaals voor het in ons gestelde vertrouwen.


Vorige
Volgende