KROATIËPrachtig Kroatië

Geniet van de prachtige natuur van Kroatië en Istrië.

Mei 2018

We bieden deze reis 1 keer aan: vanaf 2 mei 2018.

Europa

Onderdeel van ons Europese programma.

8-Daagse ontdekkingsreis Istrië
2018
Na de zeer succesvolle eerdere edities gaan we ook in 2018 weer een bezoek brengen aan deze prachtige bestemming. De heen en terugreis is per vliegtuig waardoor u binnen 2 uur al op uw bestemming bent. Dit bespaart u uiteindelijke 4 bus reisdagen en u komt lekker uitgerust aan. We gaan na eerdere zeer goede ervaringen wederom gebruik maken van hetzelfde hotel nl het zeer fraaie 4*Remisens Marina in Moscenicka Draga direct aan de kust met een gezellige boulevard. Dit hotel staat o.a. bekend om zijn luxe en zeer uitgebreide maaltijden in buffetvorm. Een drankenbuffet met Wijn, bier en frisdranken is ook inbegrepen.
Geniet met ons mee van het prachtige Kroatië en Istrië in het bijzonder.


€ 695 PER PERSOON*

*exclusief vliegticket


€ 695 PER PERSOON!

Reis- en prijsinformatie
Inbegrepen:
• 7 Overnachtingen in het fraaie 4* Remisens hotel Marina in Moscenicka Draga
• Ontbijt en diner (tijdens het diner zijn dispenser dranken zoals wijn, bier, water, cola jus d’orange inbegrepen)
• Alle transfers zoals beschreven
• Beschreven programma inclusief entreegelden; Basiliek in Porec, Trsat castle Plitvice Nationaal park.
• Boot/ferry transfer met de bus naar Cres. Wijn en Truffel proeverij. Toeristen belasting
• Nederlandstalige lokale gids en eigen persoonlijke Reishuis begeleiding 24/7 uit & thuis.

Niet inbegrepen:
• Transfer naar de luchthaven.
• Vliegtickets Rijeka met German Wings of vergelijkbaar. Op moment van boeking wordt de gemiddelde ticketprijs berekend, zodat elke reiziger dezelfde ticket prijs betaalt. Ticketprijs ca. € 110,00
• 1-persoons kamertoeslag € 100,00
• Overige maaltijden en dranken
• Fooien
• Optionele lokale excursies
• Uitgaven van persoonlijke aard.
• Reis- en annuleringsverzekering.

REISSOM: € 695,- minimum aantal deelnemers van deze reis is 15 personen
Vertrek datum: 2 mei 2018

Het boeken van deze reis is mogelijk via het aanmeldformulier. Na uw boeking ontvangt u een nota van € 250,- als aanbetaling op uw reis eventueel vermeerderd met de kosten van de reis en/of annuleringsverzekering. Ongeveer 1 maand voorafgaand aan de reis wordt u uitgenodigd voor een informatie bijeenkomst. Hier krijgt u een uitleg van het volledige reis programma en kunt u met al uw vragen terecht.

Luchtvaartmaatschappijen hebben een bepaald aantal stoelen beschikbaar per klasse. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij Reishuis boekt, de klasse waarin wij onze tickets inkopen bij de luchtvaartmaatschap-pij niet meer beschikbaar is. Reishuis dient uw reis dan in een andere klasse te boeken; de mogelijke meerprijs wordt altijd vooraf met u besproken alvorens wij tot boeking overgaan.

Op al onze reizen zijn de algemene boeking en reisvoorwaarden van kracht vermeld op onze site. Reishuis.nl is deelnemer GGTO en VvKR.

Dag 1; NEDERLAND – RIJEKA (D)

Vertrek vanaf diverse opstapplaatsen naar het vliegveld U mag meenemen;1 koffer maximaal 15 kg, 1 stuks handbagage afmeting maximaal 55 x 40 x 20 cm. Maximaal 8 kg. Er is geen cateringservice inbegrepen. U dient zelf iets voor onderweg mee te nemen. Wel worden er drankjes, sandwiches en snacks te koop aangeboden aan boord van de vlucht. Aankomst op Rijeka int. Airport (Krk eiland). Hier maken we kennis met onze lokale gids voor de komende week. Afhankelijk van aankomsttijd van onze vlucht ziet het programma er als volgt uit. Bij aankomst voor 11 uur volgt er een tour door de het centrum van Krk. Vervolgens maken we een boottocht naar Kosljun eiland. Aansluitend volgt een rit naar Moscenicka Draga voor check in bij ons verblijfshotel In de avond volgt het diner. Bij een mogelijk aankomst na 11 uur in de ochtend rijden we meteen naar het hotel.

Dag 2; CITY OF PULA – ROVINJ (O,D)
Na uw ontbijt vertrekken we voor een excursie naar het historische Pula. Een oude stad in het centrum van Istrië. We wandelen langs diverse historische bezienswaardigheden waaronder het Romeinse amfitheater, gebouwd in hetzelfde jaar als het Romeinse amfitheater, de August tempel en het historische Stenen Forum. De volgende stop is de historische plaats Rovinj. Deze fascinerende plaats van de 100-jarige trappen, nauwe straatjes, hoge huisjes en paleizen gedecoreerd met leeuwen van de St. Marc. De bekende St. Euphemia’s basiliek waakt over het stadje. Na terugkeer in ons hotel voor vrije tijd en in de avond diner.

Dag 3; POREC – MOTVUN (O,D)
Na een uitgebreid ontbijt bezoeken we vandaag de plaatsen Porec en Motovun. De eerste bestemming is het centrum van Porec; een compact stadje met vele antieke structuren uit het middeleeuws en Venetiaans tijdperk. In Porec staat tevens de Euphriasian basiliek bekend om haar prachtige mozaïeken welke op de Unesco erfgoed lijst staan sinds 2007. Tegenwoordig is Porec bekend om haar excellente wijnen en als luxe toeristenstadje. Onze laatste stop van vandaag is het stadje Motovun; een mooi middeleeuwse plaats gebouwd op een heuveltop. Deze regio staat bekend om haar truffels, die we uiteraard ook gaan proeven met een goed glas wijn in Livade.

Dag 4; NATIONAAL PARK PLITVICE (O,D) 

Vandaag bezoeken we een van de highlights; het nationaal park Plivice. De busrit erheen neemt ongeveer 2,5 uur in beslag. Door een natuurlijk afzettingsproces gedurende duizenden jaren van het stromende water van de Korana rivier zijn er in dit gebied dammen van travertin ontstaan. Deze dammen hebben op hun beurt weer een aantal meren, grotten en watervallen gevormd. Het park bezit momenteel 16 meren met daartussen 90 watervallen. Het bos in het park is het onderkomen van beren, wolven en zeldzame vogels. Het park werd in 1979 op de Wereld erfgoedlijst van beschermde natuurgebieden van UNESCO geplaatst. Na terugkeer diner in ons hotel.

Dag 5; RIJEKA (O,D)
Na ons ontbijt vertrekken we voor een excursie naar Rijeka. Deze 3e stad van de regio en havenstad aan de Adriatische zee staat bekend om haar rijke geschiedenis en Italiaanse heerschappij. Aansluitend brengen we een bezoek aan het Trsat kasteel uit de 13e eeuw. Na terugkomst in ons hotel heeft u de rest van de dag vrij. Het enorme verwarmde binnenbad nodigt zeker uit tot een bezoek. In de avond diner in het restaurant.

Dag 6; CRES EILAND (O,D)

Vandaag bezoeken we het eiland Cres. Cres is het meest groene eiland van Kroatië. De mooie natuurlijke omgeving is onaangetast en bied een serene rust. U bezoekt tevens de mediterrane tuinen ofwel Fie sents; Bekijk de vele honderden exotische planten en vegetatie. De geuren en kleuren komen u tegemoet. Na dit bezoek nemen we de ferry terug met aansluitend diner in het hotel.

Dag 7; Vrije dag (O,D) 

Deze dag is geheel ter vrije besteding. We rijden naar het sfeervolle Opatija. U kunt hier bijvoorbeeld een heerlijke wandeling maken over de boulevard waar u kunt kiezen uit diverse wandelroutes langs de kust. Ook kunt u de heerlijke ambachtelijke chocolade en gebak proeven in een van de vele cafe’s. Ontdek Ucka Mountain of neem een Riviera boottocht welke ter plaatse te boeken is.

Dag 8; Kroatië – Nederland (O)

Vandaag vertrekken we helaas weer naar huis. Echter met een koffer vol indrukken zult u Kroatië niet snel vergeten. Afhankelijk van de vertrektijd van het vliegtuig wordt het programma van dag 1 gevolgd.


Wijzigingen in het reisschema voorbehouden.

Met onderstaand formulier kunt u deze reis boeken:

[[[["field32","equal_to","\u00e9\u00e9n persoon"]],[["hide_fields","field51,field49,field36,field12,field15,field19,field40,field18,field42,field20,field45,field24,field46,field27,field48,field53"],["hide_fields"]],"and"]]
1 Stap 1
2 Stap 2
Boek uw reis

Met onderstaand formulier kunt u uw reis boeken. Vul de velden met * altijd in.

Uw persoonlijke gegevens

Vul hieronder uw persoonlijke gegevens in. Geef onderaan de pagina ook aan of u alleen of met z'n tweeën gaat reizen. Indien u met z'n tweeën reist, dient uw reisgezel op de volgende pagina ook zijn/haar gegevens in te vullen.

VoornaamZoals vermeld in uw paspoort.
AchternaamZoals vermeld in uw paspoort.
Geboortedatum
Geboorteplaats
Straat + huisnummer
Postcode
Plaats
Telefoon
Paspoortnummer
Paspoort geldig tot...
Overige opmerkingen (eventuele allergieën, fysieke beperkingen e.d.)
0 /
Reist u alleen of met z'n tweeën
Persoonlijke gegevens reiziger 2

Vul hieronder de gegevens in van de tweede reiziger. Indien velden als straat + huisnummer, plaats, telefoon en e-mail gelijk zijn aan die van de eerste reiziger, hoeven deze niet nog een keer ingevuld te worden.

VoornaamZoals vermeld in uw paspoort.
AchternaamZoals vermeld in uw paspoort.
Geboortedatum
Geboorteplaats
Straat + huisnummer
Postcode
Plaats
Telefoon
Paspoortnummer
Paspoort geldig tot...
Afronding: optioneel en opmerkingen
Telefoon thuisblijvers
Aanvullende opties Reiziger 1
Aanvullende opties Reiziger 2
Overige opmerkingen (eventuele allergieën, fysieke beperkingen e.d.)
0 /

Na aanmelding ontvangt u een nota voor een aanbetaling op uw reis, eventueel vermeerderd met de kosten van de reis en annuleringsverzekering. Vermeld duidelijk bij uw betaling uw bestemming en vertrekdatum. Een nota van het resterende bedrag van de reissom, visumkosten en eventuele 1-persoonskamertoeslag ontvangt u ongeveer 6 weken voor uw reis. Voorafgaand aan de reis wordt u uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst. Hier krijgt u een uitleg van het volledige reisprogramma en kunt u met al uw vragen terecht. Tevens maakt u kennis met uw mede-reisgenoten en wordt tevens het visum-aanvraagformulier ingevuld.

Reishuis.nl is aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen. Voor meer info kunt u terecht op de site van het VvKR


Reishuis.nl is tevens aangesloten bij de Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators. GGTO biedt reizigers de garantie dat zij hun betaalde reisgelden terugontvangen, en eventueel hun terugreis vergoed krijgen, als de betrokken touroperator bij hen is aangesloten en in financieel onvermogen zou geraken. Voor meer info kunt u terecht op de site van de stichting GGTO. Wij danken u nogmaals voor het in ons gestelde vertrouwen.

Vorige
Volgende