HOOGTEPUNTEN VAN PERUPrachtig Peru

Ontdek Peru: Lima, de Nascalijnen, Machu Picchu en nog veel meer.

November 2018

Deze reis bieden we 1 keer aan: vertrek op 4 november 2018.

Zuid-Amerika

Onderdeel van ons Zuid-Amerikaanse programma.

21 dagen rondreizen
We starten deze prachtige rondreis exclusief voor onze Reishuis.nl-gasten in Lima, de hoofdstad van Peru. Via een tussenstop bij de Ballestas Eilanden en het stadje Nasca, onder andere bekend van de Nascalijnen, reizen we naar de mooie stad Arequipa in het zuiden van het land. We bezoeken achtereenvolgens de Colca Canyon en het Titicacameer. We brengen een bezoek aan de voormalige Incahoofdstad Cusco en Machu Picchu, één van de zeven wereldwonderen van de wereld.


€ 2.185 PER PERSOON*

*exclusief vliegticket


€ 2.185 PER PERSOON*

*exclusief vliegticket

Reis- en prijsinformatie
Inbegrepen:
• Alle genoemde transfers gedurende de gehele reis
• Treinreizen Cusco – Ollantaytambo en Ollantaytambo – Cusco
• Binnenlandse vlucht Cusco – Lima (inclusief luchthavenbelasting)
• 18 overnachtingen met ontbijt. O=Ontbijt

• Eigen 24/7 Nederlands en Spaans sprekende Reishuis reisbegeleiding uit & thuis

• Excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving, inclusief alle entrees

(let op! De vlucht boven de Nascalijnen is een optionele excursie (ca. € 95,- p.p.)

• BTC (Boleto Turístico de Cusco); entreebewijs nodig voor bijna alle bezienswaardigheden in en buiten Cusco
• Entree Machu Picchu en buskaartjes voor de busreis tussen Aguas Calientes en Machu Picchu en omgekeerd.

Niet inbegrepen:
• Transfer naar de luchthaven (kosten hiervan worden gedeeld door het aantal deelnemers)

• Internationale vlucht naar en van Lima ongeveer € 650,- p.p.
• Luchthavenbelasting internationale vluchten (ong. USD 28 p.p.),
• Overige maaltijden, entrees, optionele excursies, persoonlijk uitgaven en fooien
• 1-persoons kamertoeslag
 € 350,-
• Reis- en/of annuleringsverzekering en benodigde inentingen.

REISSOM: € 2.185,- (excl. vliegticket Amsterdam-Lima) – minimum aantal deelnemers van deze reis is 16 personen.
Vertrek datum: 4 november 2018.

Medisch advies betreffende inentingen ontvangt u tijdens de besloten bijeenkomst ruim voor vertrek.

Na aanmelding ontvangt u een nota van € 250,- als aanbetaling op uw reis eventueel vermeerderd met de kosten van de reis en annuleringsverzekering. Vermeld duidelijk bij uw betaling uw bestemming en vertrekdatum. Een nota van het resterende bedrag van de reissom, visumkosten en eventuele 1-persoons kamer toeslag ontvangt u ongeveer 6 weken voor uw reis.
Voorafgaand aan de reis wordt u uitgenodigd voor een informatie bijeenkomst. Hier krijgt u een uitleg van het volledige reis programma en kunt u met al uw vragen terecht. Tevens maakt u kennis met uw mede reisgenoten en wordt tevens het visum aanvraag formulier ingevuld.
Luchtvaartmaatschappijen hebben een bepaald aantal stoelen beschikbaar per klasse. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij Reishuis boekt, de klasse waarin wij onze tickets inkopen bij de luchtvaartmaatschappij niet meer beschikbaar is. Reishuis dient uw reis dan in een andere klasse te boeken; de mogelijke meerprijs wordt altijd vooraf met u besproken alvorens wij tot boeking overgaan.

Op al onze reizen zijn de algemene boeking en reisvoorwaarden van kracht vermeld op onze site.
Reishuis.nl is deelnemer GGTO en VVKR.

Dag 1; Amsterdam – Lima

Via diverse opstapplaatsen naar de luchthaven voor onze vlucht naar Peru. Aankomst in Lima. Op het vliegveld worden we door onze lokale gids opgewacht en naar ons hotel in Lima, Miraflores gebracht. 


Dag 2; Lima O
Vandaag maken we met een lokale gids een excursie van ongeveer 5 uur naar het koloniale centrum van Lima. In het koloniale tijdperk was de onderkoning van Peru de belangrijkste persoon in het Spaanse imperium overzee. Lima was hiervan de hoofdstad. In het historische centrum van Lima zijn een flink aantal pleinen, kerken en gebouwen te zien die stammen uit de koloniale tijd. We bezichtigen tijdens deze excursie onder andere la Plaza Mayor met zijn kathedraal en het regeringspaleis. Tot slot bezoeken we la Iglesia de San Francisco. In deze kerk zijn belangrijke kunstwerken uit de koloniale tijd te bezichtigen. We bezoeken ook de catacomben in dezelfde kerk. In de middag heeft u een paar uur vrij en in de avond brengen we een bezoek aan het park el Paseo de las Aguas. In dit schitterend aangelegde park staan vele fonteinen, waaronder de grootste fontein ter wereld. De Peruanen zijn er trots op dat dit record is opgenomen in het ‘Guinness Book of Records’. Het park wordt ook wel ‘Circuito Mágico del Agua’, of wel ‘het Magische Circuit van het Water’ genoemd. In dit park kunt u genieten van een schitterend spektakel van water, licht, muziek en beelden.

Dag 3; Lima – Parácas O
In de ochtend vertrekken we naar Parácas. Paracas ligt vier uur reizen ten zuiden van Lima. In de middag bezoeken we met een gids het natuurpark van Parácas (inclusief het museum), een park dat onderdak biedt aan diverse vogels als de pelikaan en de rode en witte flamingo. 


Dag 4; Parácas – Nasca O 

In de ochtend brengen we een bezoek aan de Ballestas eilanden per boot. Tijdens deze excursie is het mogelijk zeehonden, zeeleeuwen, dolfijnen en walvissen te zien. Ook varen we langs ´el Candelabro´, een grote tekening in de rotsen en die alleen vanaf het water waarneembaar is. Aan het eind van de ochtend worden we naar een wijnboerderij in de buurt van de stad Ica gebracht. Hier krijgen we een rondleiding en kunt u ook lunchen. Vervolgens brengt onze chauffeur ons, eventueel met een korte stop in de oase Huacachina naar Nasca, waar we aan het begin van de avond aankomen. Het bezoek aan Huacachina is afhankelijk van de tijd die we hebben. 


Dag 5; Nasca

In de ochtend heeft u de mogelijkheid om een vlucht boven de Nascalijnen te maken (optionele excursie). In een gebied van 350 vierkante kilometer ten noorden van de stad Nasca zijn mysterieuze strepen, gemaakt van zand, te vinden. Daarnaast zijn er verschillende figuren van met name dieren, zoals de spin, de aap, de hond, de hagedis, de kolibrie en de condor, te zien. Deze lijnen en figuren zijn alleen vanuit de lucht goed te zien. Nog steeds weet men niet precies waarom de pre-Inca cultuur Nasca deze lijnen en figuren in het droge zand maakte. In de middag maken we een excursie naar Chauchilla, Cantayoc en Cahuachi. De pre-Inca begraafplaats Chauchilla ligt op een half uur rijden ten zuiden van de stad Nasca. Chauchilla stamt uit de tijd van de Ica-Chincha cultuur van meer dan 1000 jaar oud. De begraafplaats is jarenlang bezocht door plunderaars, waardoor de waardevolle spullen jammer genoeg bijna allemaal zijn meegenomen. Desalniettemin is deze begraafplaats interessant omdat er nog veel graven met mummies liggen die redelijk intact zijn gebleven dankzij het droge klimaat in dit gebied. De aquaducten van Cantayoc liggen op 4 kilometer van de stad Nasca. In deze droge regio van Peru heeft men een ondergronds systeem van aquaducten aangelegd. Op deze manier werd het grondwater optimaal benut. De aquaducten zijn een bewijs van de hoge mate van technische ontwikkeling die pre-Inca culturen hadden. De archeologische vindplaats Cahuachi, op een kleine 20 kilometer ten noorden van de stad Nasca, bestaat uit een serie van piramides gemaakt van adobe. Deze plek was een ceremonieel centrum van de Pre-Inca cultuur Nasca. NB: Het hotel in Nasca heeft een mooie zwembad.

Dag 6; Nasca – Arequipa O

Vandaag maken we een lange, maar ook mooie busreis van Nasca naar Arequipa. De eerste paar uur rijdt de bus langs de woestijnachtige kust om daarna al stijgend en slingerend de binnenlanden richting Arequipa in te gaan. Aan het eind van de middag komen we aan in Arequipa dat op een hoogte van 2300 meter ligt.
NB: In Arequipa nemen we afscheid van onze chauffeur die vanaf Lima mee is gereden.

Dag 7; Arequipa O

Vandaag heeft u een vrije dag in Arequipa, ook wel ´de Witte Stad´ genoemd. De stad is heel goed op een ontspannen manier zelf te verkennen. Een ontbijt op het centrale plein, la Plaza de Armas, met uitzicht op de vulkanen el Misti, Chachani en Pichu Pichu, is een aanrader. Andere hoogtepunten in Arequipa zijn het Santa-Catalinaklooster en het museum Santuarios Andinos met (als ze niet op reis is) ijsmummie Juanita.


Dag 8; Arequipa O
Vandaag brengen we samen met een lokale gids een bezoek aan de buitenwijken en het platteland aan de rand van de stad Arequipa. We starten bij de uitkijktoren in Carmen Alto, één van de buitenwijken, vanwaar men een mooi uitzicht heeft over de vulkanen el Misti, Chachani en Pichu Pichu. Vervolgens vertrekken we naar het district Yanuhuara, met mooie straatjes in een stijl die doet denken aan Andalusië en bekijken we de kerk San Juan Bautista. We bezoeken Tingo en Sachaca, waar u vanaf de uitkijktoren een prachtig uitzicht heeft over bijna de gehele stad. Tot slot brengen we een bezoek aan de mooie molen Sabandia die staat in één van de buiten-wijken van Arequipa en dateert uit 1621. De molen werd gebruikt voor het vermalen van graan. Tegenwoordig is de molen een museum.


Dag 9; Arequipa – Chivay O

In de ochtend onze gids ons op in ons hotel in Arequipa. De route naar de Colca Canyon is zo’n 160 kilometer. Onderweg wordt regelmatig gestopt om te genieten van de schitterende natuur. Dieren die u onderweg kunt tegenkomen zijn vicuñas, alpaca’s, lama’s en verschillende soorten vogels. Het hoogste punt tijdens deze route ligt op 4900 meter. Vanaf dit punt heeft u een prachtig uitzicht op de vele omringende vulkanen en bergen. Hierna dalen we weer tot 3600 meter en komen we uiteindelijk aan bij het stadje Chivay in de Colca Canyon. In Chivay heeft u de gelegenheid om te lunchen en worden we naar ons hotel gebracht. ’s Middags bestaat de mogelijkheid om optioneel de medicinale warmwaterbronnen van La Calera, net buiten Chivay, te bezoeken (entree USD 5,-) 


Dag 10; Chivay – Puno O

We staan deze dag vroeg op om van het prachtige uitzicht van de Colca Canyon te genieten en als u geluk heeft de grootste vogel ter wereld, de condor, bij het punt Cruz del Condor te zien. Bij het punt Cruz del Condor maken we samen met onze gids een wandeling van ongeveer een uur. Na lunchtijd reizen we van Chivay naar Puno, waar we aan het begin van de avond aankomen.


Dag 11; Puno – Amantani O

In de ochtend worden we opgehaald in ons hotel in Puno en naar de haven gebracht. We varen in ongeveer een half uur naar de Uroseilanden die geheel gemaakt zijn van riet. Hierna varen we naar Amantaní. Halverwege de middag komen we op dit eiland aan en heeft u tijd om te wandelen en te genieten van de mooie omgeving en de schitterende uitzichten over het Titicacameer. Op Amantaní brengen we een nacht door in de Katuta-lodge. Dag 12; Amantani – Puno O

In de ochtend varen we naar Taquile. Op dit eiland kunt u lunchen en heeft u ’s middags tijd om te wandelen. Aan het eind van de middag keert u weer terug naar de stad Puno.

Dag 13; Puno –Cusco O

Vandaag staat in het teken van de mooie busreis van Puno naar Cusco. De uitzichten tijdens deze busreis zijn vanwege de berggezichten en het passeren van kleine dorpjes onderweg spectaculair. Onderweg zal de chauffeur op een aantal mooie plekken een korte stop maken. Dag 14; Cusco O
Een vrije dag in Cusco, de voormalige Incahoofstad. Hoogtepunten in Cusco zijn onder andere de kathedraal op de Plaza de Armas en de kerk Santa Domingo. Cusco heeft verder tal van leuke musea, winkeltjes, etc. Het is een stad waar u zich niet snel zult vervelen. Een tip is ook een bezoek aan Sacsayhuaman (spreek uit ‘Sexy Women’) net buiten de stad, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over de stad. Dit Inca-heiligdom is opgebouwd uit enorme stenen. Hier wordt nog elk jaar op 24 juni Inti-Raymi (feest van de zon) gehouden. Dag 15; Cusco O

Vandaag maken we met onze gids een dagexcursie door de Heilige Vallei. De Heilige Vallei is een zeer vruchtbare vallei buiten Cusco, waarvandaan de Inca’s hun expansie zijn begonnen. In de vallei liggen een aantal indrukkende Inca-bouwwerken waarvan u Pisaq en Chincheros bezoekt. Pisac ligt op een klein uur rijden van Cusco. Dit dorpje is ideaal voor het kopen van souvenirs. Buiten Pisac ligt in de bergen het gelijknamige Inca-complex, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over een deel van de Heilige Vallei. Het liefelijke dorpje Chincheros in de Andes op een hoogte van 3700 meter stond bij de Inca’s bekend als ‘de geboorteplaats van de regenboog’. Naast het dorpje zelf zijn de ‘highlights’ de Inca-ruïnes, de koloniale kerk, de mooie uitzichten en de kleurrijke zondagmarkt. We overnachten in het plaatsje Ollantaytambo, midden in de Heilige Vallei.Dag 16; Cusco – Aguas Calientes O
In de ochtend heeft u tijd om op eigen gelegenheid een bezoek te brengen aan Ollantaytambo op loopafstand van ons hotel. Het prachtig gelegen fort Ollantaytambo had ten tijde van de Inca’s een agrarische, administratieve, religieuze en militaire functie. Het fort bestaat uit hoge, steile terrassen en is één van de weinige plekken waar de Spanjaarden een slag hebben verloren. Halverwege de middag nemen we de trein van Ollantaytambo naar Aguas Calientes, het plaatsje bij Machu Picchu.Dag 17; Cusco –Machu Picchu – Ollantaytambo O
De volgende dag staan we vroeg op om de zonsopgang bij Machu Picchu mee te kunnen maken. Op het terrein krijgen we een rondleiding van ongeveer 2 uur met gids. De hele dag heeft u verder de tijd om van Machu Picchu, één van de zeven wereldwonderen, te genieten. Aan het eind van de middag nemen we de trein terug naar Ollantaytambo.Dag 18; Ollantaytambo – Cusco O

In de ochtend worden we door onze gids opgehaald voor een dagexcursie naar Moray en Maras. De archeologische site Moray bestaat uit een groot aantal terrasvormige cirkels, waarvan de grootste ruim 30 meter diep is. Tot op heden weet men niet precies waarom de Inca’s deze cirkels hebben aangelegd. Waarschijnlijk was het een agrarisch teststation, waar de Inca’s de effecten testten van verschillende klimatologische omstandig-heden op gewassen. De cirkels zijn zo aangelegd dat door de diepte, de wind en de zon er een temperatuur-verschil van wel 15 °C aanwezig is tussen de top en de bodem. De zoutmijnen van Maras bestaan uit meer dan 3000 kleine kuilen waarin door middel van een ingenieus systeem zout wordt gewonnen. Maras stamt uit de Inca-tijd en tegenwoordig wordt er nog steeds op deze manier zout gewonnen. Het gebied leent zich goed voor een mooie wandeling. We eindigen deze tour aan het eind van de middag in Cusco.Dag 19; Cusco O

Een laatste vrije dag in Cusco.Dag 20; Cusco – Lima – Nederland

In de ochtend vliegen we van Cusco naar Lima. De uren ter overbrugging van de internationale vlucht terug naar huis brengen wij door in Lima. Dit kan bijvoorbeeld de wijk Miraflores zijn of één van de musea die Lima herbergt. In de avond vliegen we met onze internationale vlucht terug naar huis.Dag 21; Aankomst Schiphol Nederland
Aansluitend via de diverse opstapplaatsen terug naar uw eigen woonplaats.

Hotels:
Alle hotels waar we verblijven zijn kleinschalige en schone accommodaties. Alle kamers hebben een eigen badkamer met warm water inclusief ontbijt. Op het hotel in Lima na liggen alle accommodaties op loopafstand van het centrum. 
Hotels die wij voor deze reis op het oog hebben:
• Lima, Miraflores = San Antonio Abad

• Parácas = el Zarcillo

• Nasca = Alegria

• Arequipa = las Torres de Ugarte

• Chivay = Colca Inn

• Puno = Balsa Inn

• Amantaní = Kantuta lodge

• Cusco = Eureka

• Ollantaytambo = la Casa del Abuelo

• Aguas Calientes = Adelas

Met onderstaand formulier kunt u een plaats voor deze reis reserveren:

[[[["field32","equal_to","\u00e9\u00e9n persoon"]],[["hide_fields","field51,field49,field36,field12,field15,field19,field40,field18,field42,field20,field45,field24,field46,field27,field48,field53"],["hide_fields"]],"and"]]
1 Stap 1
2 Stap 2

Reserveer uw reis

Met onderstaand formulier kunt u uw reis reserveren. Vul de velden met * altijd in.

Uw persoonlijke gegevens

Vul hieronder uw persoonlijke gegevens in. Geef onderaan de pagina ook aan of u alleen of met z'n tweeën gaat reizen. Indien u met z'n tweeën reist, dient uw reisgezel op de volgende pagina ook zijn/haar gegevens in te vullen.

VoornaamZoals vermeld in uw paspoort.
AchternaamZoals vermeld in uw paspoort.
Geboortedatum
Geboorteplaats
Straat + huisnummer
Postcode
Plaats
Telefoon
Paspoortnummer
Paspoort geldig tot...
Overige opmerkingen (eventuele allergieën, fysieke beperkingen e.d.)
0 /
Reist u alleen of met z'n tweeën
Persoonlijke gegevens reiziger 2

Vul hieronder de gegevens in van de tweede reiziger. Indien velden als straat + huisnummer, plaats, telefoon en e-mail gelijk zijn aan die van reiziger 1, hoeven deze niet nog een keer ingevuld te worden.

VoornaamZoals vermeld in uw paspoort.
AchternaamZoals vermeld in uw paspoort.
Geboortedatum
Geboorteplaats
Straat + huisnummer
Postcode
Plaats
Telefoon
Paspoortnummer
Paspoort geldig tot...
Telefoon thuisblijvers
Aanvullende opties Reiziger 1
Aanvullende opties Reiziger 2
Overige opmerkingen (eventuele allergieën, fysieke beperkingen e.d.)
0 /

Na aanmelding ontvangt u een nota van € 500,- als aanbetaling op uw reis eventueel vermeerderd met de kosten van de reis en annuleringsverzekering. Vermeld duidelijk bij uw betaling uw bestemming en vertrekdatum. Een nota van het resterende bedrag van de reissom, visumkosten en eventuele 1-persoonskamer-toeslag ontvangt u ongeveer 6 weken voor uw reis. Voorafgaand aan de reis wordt u uitgenodigd voor een informatie bijeenkomst. Hier krijgt u een uitleg over het volledige reisprogramma en kunt u met al uw vragen terecht. Tevens maakt u kennis met uw mede-reisgenoten en wordt tevens het visumaanvraagformulier ingevuld.


Reishuis.nl is aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen. Voor meer info kunt u terecht op de site van het VvKR

Reishuis.nl is tevens aangesloten bij de Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators. GGTO biedt reizigers de garantie dat zij hun betaalde reisgelden terugontvangen, en eventueel hun terugreis vergoed krijgen, als de betrokken touroperator bij hen is aangesloten en in financieel onvermogen zou geraken. Voor meer info kunt u terecht op de site van de stichting GGTO. Wij danken u nogmaals voor het in ons gestelde vertrouwen.


Vorige
Volgende