BALTISCHE STATENDrie landenreis

Leer de Baltische Staten kennen: Litouwen, Letland en Estland.

Mei 2018

We bieden deze reis 1 keer aan: 26 mei 2018.

Europa

Onderdeel van ons Europese programma.

Rondreis door drie Baltische Staten
Omdat we steeds meer reisgasten mogen verwelkomen, die graag vaker met ons op reis gaan vanwege onze werkwijze, hebben we sinds 2016 een nieuwe bestemming op het programma: de Baltische Staten. Het betreft een combi vlieg/busreis zodat u een snelle en comfortabele reis heeft. Ontdek met ons de Baltische Staten met hun natuurschoon, kastelen en paleizen.


€ 595 PER PERSOON*

*exclusief vliegticket


€ 595 PER PERSOON!

Reis- en prijsinformatie
Inbegrepen:
• 7  overnachtingen in 3* hotels
• 7 x Ontbijtbuffet = O | 7 x diner in het hotel of in een lokaal restaurant = D
 | Alle noodzakelijke transfers in een airconditioned touringcar
• Alle excursies met lokale gidsen volgens programma
• Inclusief entrée voor: Trakai kasteel, Rundale paleis, Turaida kasteel en Kadriorg paleis in Tallinn.
• Lokale Duits sprekende gidsen
• Eigen persoonlijke 24/7 reisleiding van Reishuis.nl vanuit Nederland

Niet inbegrepen:
• Vlucht Weeze –Vilnius  Tallinn-Weeze (ongeveer € 90,- retour). Gemiddelde ticketprijs wordt gelijkelijk verdeeld onder het aantal deelnemers
• 1-persoons kamertoeslag bij alleen gebruik € 149,-
• Transfer van div. opstapplaatsen naar het vliegveld v.v.
• Fooien (€ 2,- p.p.p.d.) en uitgaven van persoonlijke aard
• Optionele (avond) excursies aangeboden door lokale reisleiding
• Overige niet genoemde maaltijden
• Reis en annulering verzekering

REISSOM: € 595,- (excl. vlucht) – minimum aantal deelnemers van deze reis is 20 personen
Vertrek datum: 26 mei 2018

Het boeken van deze reis is mogelijk via het aanmeldformulier of online op www.reishuis.nl Na uw boeking ontvangt u een nota van € 250,- als aanbetaling op uw reis. Ongeveer 6 weken voorafgaand aan de reis wordt u uitgenodigd voor een informatie bijeenkomst. Hier krijgt u een uitleg van het volledige reis programma en kunt u met al uw vragen terecht en maakt u tevens kennis met uw mede reisgenoten. Op al onze reizen zijn de algemene boeking en reisvoorwaarden van kracht vermeld op onze site. Reishuis.nl is aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR) en het Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators (GGTO).

Dag 1: Vliegreis Eindhoven-Vilnius. D
Met een gezamenlijke transfer samen de eigen Reishuis 24/7 reisleiding vanaf verschillende opstapplaatsen naar het vliegveld voor een rechtstreekse vlucht met Wizzair naar Vilnius. Na aankomst kennismaking met onze lokale Duits sprekende gids en aansluitend transfer naar ons 3* verblijfshotel voor de komende 2 nachten in Vilnius.
Check-in. Diner in hotel.

Dag 2: Vilnius O,D
Na het uitgebreide ontbijt gaan we deze ochtend een city tour maken door Vilnius. Het beloofd een romantische rit te worden door het oude centrum van deze stad waar u als Reishuis.nl reisgasten de sfeer gaat proeven zoals die er tussen de 16e en 19e eeuw gebruikelijk was. Gedurende deze tour zien we de Vilnius kathedraal die op een legendarische plek gebouwd is, waar de Heidense goden werden aanbeden en waar uiteindelijk Vilnius gesticht werd in de 13e eeuw. Het Gediminas kasteel steekt boven op een heuvel hoog boven de stad uit. En het kroonjuweel van het Lithuaanse Gothisme; de elegante St. Anna kerk in de stad zelf. Ook passeren we het fraaie presidentiële paleis, de universiteit met zijn tuinen, het stadhuisplein en de heilige Russisch Orthodoxe kerk evenals de Petrus en Paulus kerk. In de namiddag rijden we naar Trakai waar het met rode baksteen gebouwde Gotische kasteel uit de vroege 15e eeuw staat. Dit kasteel is gebouwd op een eiland in het meer van Galve waarin tegenwoordig een heel interessant museum gevestigd is. Het kleine centrum van Trakai ligt grotendeels op een 2 kilometer lang schiereiland en herbergt talloze attractieve oude houten huizen die destijds gebouwd zijn door de Karaites; een Joodse sekte uitgenodigd om naar Trakai te komen op uitnodiging van hertog Vytautas uit de Krim wiens nakomelingen nog steeds in deze stad wonen. Entree voor het Trakai kasteel is tevens inbegrepen. Ons diner is deze avond in ons hotel.

Dag 3: Vilnius – Rundale – Riga O,D
Nadat we de koffers in de bus hebben geplaatst verlaten we Vilnius. Onze eerste stop deze dag is in Siauliai waar we de heuvel van kruisen gaan bezoeken; Dit is een van de meest onvergetelijke en emotionele plekken in Litouwen. Deze heuvel is bezaaid met meer dan 100.000 kruisen in alle soorten en maten en gemaakt van allerlei soorten materiaal. Vandaag de dag is het een symbool van de geest van de Litouwse bevolking. Het paleis van Rundale is een uitstekend voorbeeld van het vroegere werk van de Italiaans-Russische architect Francesco Bartomoleo Rastrelli die ook het winterpaleis van St. Petersburg ontworpen heeft. De rondleiding is inclusief een bezoek aan het paleis gedecoreerd met authentieke 18e eeuwse meubels, schilderijen en porselein. De meest indrukwekkende ruimtes zijn de gouden hal, de witte hal en de slaapkamer van de hertog van Courland; Joahan Ernst Biron. Het geheel is omgeven door een prachtige in Franse stijl ingericht park. Entree tot het paleis is inbegrepen. In de late namiddag arriveren we in Riga. Het diner is deze avond in het hotel zelf.

Dag 4: Riga O,D
Na het ontbijt gaan we een stadstour maken door Riga. Deze omvat een rit langs de meest typische bezienswaardigheden van Riga en begint met een rit langs de centrale boulevards. Geniet van de uitzichten op de kanaalparken, de bastionheuvel, de kruidtoren, het Letse nationaal theater, het museum van beeldende kunsten, het vrijheidsmonument, de universiteit van Letland, het operahuis, de Daugava rivier met zijn bruggen en passagiersterminal. Hierna is er tijd ingeruimd voor een lunch. Gedurende het wandelgedeelte van deze tour kunt u genieten van de schoonheid van deze oude Hanzestad geplaveid met coble stenen met zijn pittoreske straatjes in het oude centrum. In het oude stadscentrum zien we de koepelkathedraal, de St. Peters kerk en de oude gildehuizen, de Zweedse poort. Verder ziet u het architectonisch trio de drie Broers, de St. Jakobs kerk en regeringsgebouw en het oude kasteel van Riga. Al met al levert dit zeker voldoende kiekjes op voor uw fotoverzameling. Hierna brengen we een bezoek aan het Art Nouveau district. Hier in Riga kan dit onderverdeeld worden in twee hoofdstromingen; decoratieve kunst en romantisch-nationalistische moderne kunst. De belangrijkste straten in dit gebied zijn de Elisabethstraat, de Alberta en Strelnieku straat. Opvallend is dat de meeste Art Nouveau gebouwen ontworpen en gebouwd zijn door Letse architecten. De rest van de namiddag is ter vrije besteding. Het diner is voor deze dag gereserveerd in het oude stadscentrum.

Dag 5: Riga – Sigulda – Riga O,D
Na het ontbijt in ons verblijfshotel gaan we deze dag een mooie dagtocht maken naar Sigulda. Deze stad ligt op 50 kilometer rijden vanaf Riga en ligt in de Gauja riviervallei. De Letlanders vergelijken het met een stukje Zwitserland wat te maken heeft met het mooie natuurlijke landschap. We bezoeken samen met u de ruïnes van het 13e eeuwse Crusader kasteel, het 19e eeuwse Kropotkin paleis in de buitenwijken van Sigulda. We rijden door de vallei en maken aansluitend een wandeling naar de kalksteengrotten aan de rivieroever. Vanaf de 30 meter hoge uitkijktoren van het 13e eeuwse Turaida kasteel heeft u een prachtig uitzicht op de goddelijke tuinen. Hier bezoeken we ook het historisch museum en gaan het beeldenpark bezoeken geheel gewijd aan de Letse folklore. De entree tot het Turaida kasteel is ook al inbegrepen. Hierna rijden we weer terug naar Riga voor ons diner in het oude stadscentrum. Het diner wordt geserveerd in het bijzondere Lido recreation center.

Dag 6: Riga – Parnu – Tallinn O,D
Vandaag gaan we weer verhuizen. We rijden nl. naar de 3e Baltische staat; Estland. Onderweg hierheen maken we een stop in Parnu voor een citytour. Parnu staat bekend als de zomerhoofdstad en is de 4e stad wat betreft inwoneraantal van Estland. Gedurende onze tour zien we het oudste gebouw van Parnu; de rode toren die als enige overblijfsel van het middeleeuwse fortensysteem is overgebleven. De bastions; een deel van de slotgracht; Vallikaar en de Tallinn poort dateren uit de 17e eeuw. Op weg naar het strand passeren we een prachtig voorbeeld van Art Nouveau architectuur; de Ammende villa. In de late namiddag komen we aan in Tallinn waar we inchecken in het hotel. Het diner is deze avond ook in het hotel zelf.

Dag 7: Tallinn O,D
Na ons ontbijt gaan we een stadswandeling maken door Tallinn. Hierbij brengen we allereerst een bezoek aan de Toompea heuvel waar de stad Tallinn gesticht is in de 12e eeuw. Hier bezichtigen we het regeringsgebouw, de Alexander Newsky Orthodoxe Cathedraal en de domkerk. Voordat we de heuvel aflopen kunt u vanaf een observatieplatform het oude centrum zien liggen. In het oude stadscentrum passeren we de oude Nicolaaskerk, het Middeleeuwse stadhuis en het oude stadsplein. Gedurende het rijdende gedeelte van deze tour passeren we het prachtige Kadriorg Park met zijn zwanenvijver en het Barokke Catharina paleis. Niet ver van Kadriorg park ligt het songfestival terrein. Op de weg terug naar de stad passeren we de ruïnes van de St. Birgitta conventie in Pirita, het Maarjamae paleis, Russalka en het monument ter nagedachtenis aan de ramp met de Estonia ferry. De entree voor het Kadriorg paleis is tevens inbegrepen. De namiddag is ter vrije besteding. Het diner wordt genuttigd in het oude centrum van Tallinn.

Day 8: Tallinn-Nederland O
Na het ontbijt rijden we naar het vliegveld voor onze terugvlucht naar Nederland.

Wijzigingen in dit reisschema blijven voorbehouden!

Met onderstaand formulier kunt u een plaats voor deze reis reserveren:

[[[["field32","equal_to","\u00e9\u00e9n persoon"]],[["hide_fields","field51,field49,field36,field12,field15,field19,field40,field18,field42,field20,field45,field24,field46,field27,field48,field53"],["hide_fields"]],"and"]]
1 Stap 1
2 Stap 2

Reserveer uw reis

Met onderstaand formulier kunt u uw reis reserveren. Vul de velden met * altijd in.

Uw persoonlijke gegevens

Vul hieronder uw persoonlijke gegevens in. Geef onderaan de pagina ook aan of u alleen of met z'n tweeën gaat reizen. Indien u met z'n tweeën reist, dient uw reisgezel op de volgende pagina ook zijn/haar gegevens in te vullen.

VoornaamZoals vermeld in uw paspoort.
AchternaamZoals vermeld in uw paspoort.
Geboortedatum
Geboorteplaats
Straat + huisnummer
Postcode
Plaats
Telefoon
Paspoortnummer
Paspoort geldig tot...
Overige opmerkingen (eventuele allergieën, fysieke beperkingen e.d.)
0 /
Reist u alleen of met z'n tweeën
Persoonlijke gegevens reiziger 2

Vul hieronder de gegevens in van de tweede reiziger. Indien velden als straat + huisnummer, plaats, telefoon en e-mail gelijk zijn aan die van reiziger 1, hoeven deze niet nog een keer ingevuld te worden.

VoornaamZoals vermeld in uw paspoort.
AchternaamZoals vermeld in uw paspoort.
Geboortedatum
Geboorteplaats
Straat + huisnummer
Postcode
Plaats
Telefoon
Paspoortnummer
Paspoort geldig tot...
Telefoon thuisblijvers
Aanvullende opties Reiziger 1
Aanvullende opties Reiziger 2
Overige opmerkingen (eventuele allergieën, fysieke beperkingen e.d.)
0 /

Na aanmelding ontvangt u een nota van € 500,- als aanbetaling op uw reis eventueel vermeerderd met de kosten van de reis en annuleringsverzekering. Vermeld duidelijk bij uw betaling uw bestemming en vertrekdatum. Een nota van het resterende bedrag van de reissom, visumkosten en eventuele 1-persoonskamer-toeslag ontvangt u ongeveer 6 weken voor uw reis. Voorafgaand aan de reis wordt u uitgenodigd voor een informatie bijeenkomst. Hier krijgt u een uitleg over het volledige reisprogramma en kunt u met al uw vragen terecht. Tevens maakt u kennis met uw mede-reisgenoten en wordt tevens het visumaanvraagformulier ingevuld.


Reishuis.nl is aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen. Voor meer info kunt u terecht op de site van het VvKR

Reishuis.nl is tevens aangesloten bij de Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators. GGTO biedt reizigers de garantie dat zij hun betaalde reisgelden terugontvangen, en eventueel hun terugreis vergoed krijgen, als de betrokken touroperator bij hen is aangesloten en in financieel onvermogen zou geraken. Voor meer info kunt u terecht op de site van de stichting GGTO. Wij danken u nogmaals voor het in ons gestelde vertrouwen.


Vorige
Volgende