TENERIFE ANDERS BELEVENBeleven

Tenerife, meer dan zon en strand. Ontdek het andere Tenerife.

Oktober 2018

We bieden deze reis 1 keer aan: vanaf 22 oktober 2018.

Europa

Onderdeel van ons Europese programma.

TENERIFE ANDERS BELEVEN
Wat begon als een eenmalig aanbod is inmiddels wegens aanhoudend succes al vele jaren in ons programma aanwezig. Een vliegvakantie waarbij u het andere Tenerife leert kennen. De meeste mensen denken alleen aan zon zee en strand. Echter het achterland en zijn vriendelijke bevolking heeft veel meer te bieden dan dat. Vanwege het feit dat de levenspartner van Paul Janssen geboren en getogen is op dit eiland van de eeuwige lente is het mogelijk u het grootste van de inmiddels 8 Canarische eilanden anders te laten zien. Vanwege de kleinschalige aanpak komen we op plekken die de grote reisaanbieder niet aan kunnen bieden. Behalve het bezoeken van bijzondere plekken laten we u ook kennis maken met de lokale eetgewoonten. U luncht of dineert regelmatig in lokale restaurants ook wel Guachinches genaamd waar u veelal producten van de eigen landerijen voorgeschoteld krijgt. U zult merken dat de plekken die we bezoeken ook geen toeristische prijzen rekenen voor eten en drinken. Vaak soms zelf de helft! Ook de vis is hier echt dagvers gevangen in de Atlantische oceaan die pal voor de deur ligt. U verblijft in HET toeristencentrum van Tenerife; Los Cristianos/Playa de Las Americas dat met zijn wandelboulevard van maar liefst 17 kilometer lengte jaarlijks toeristen van over de hele wereld aantrekt vanwege het geweldige klimaat.


€ 595 PER PERSOON!


€ 595 PER PERSOON!

Reis- en prijsinformatie
Inbegrepen:
• Transfer v.v. naar & van het vliegveld met een moderne touringcar van Munckhof.
• Retour vlucht met gerenommeerde vliegtuigmaatschappij
• Gebruik huurauto’s exclusief brandstof en parkeergelden. (Afgelopen reis ongeveer € 15,00 per persoon)
• Verblijf op basis van logies en ontbijt in Castle Harbour complex in Los Cristianos
• Het beschreven programma exclusief entreegelden.
• Duitstalige lokale gids in La Laguna en in Icod de Los Vinos (Cuevas de los Vientos).
• Eigen persoonlijke Spaans en Nederlands sprekende Reishuis reisleiding 24/7 uit & thuis.

Niet inbegrepen:
• 1-persoonskamer toeslag € 125,00.
• Overige maaltijden
• Eventuele entreegelden voor optionele excursies
• Fooien en Uitgaven van persoonlijke aard.
• Reis- en annuleringsverzekering.

REISSOM: € 595,-
Vertrek datum: 22 oktober 2018

Het boeken van deze reis is mogelijk via het aanmeldformulier. Na uw boeking ontvangt u een nota van € 250,- als aanbetaling op uw reis eventueel vermeerderd met de kosten van de reis en/of annuleringsverzekering. Ongeveer 1 maand voorafgaand aan de reis wordt u uitgenodigd voor een informatie bijeenkomst. Hier krijgt u een uitleg van het volledige reis programma en kunt u met al uw vragen terecht.

Luchtvaartmaatschappijen hebben een bepaald aantal stoelen beschikbaar per klasse. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij Reishuis boekt, de klasse waarin wij onze tickets inkopen bij de luchtvaartmaatschap-pij niet meer beschikbaar is. Reishuis dient uw reis dan in een andere klasse te boeken; de mogelijke meerprijs wordt altijd vooraf met u besproken alvorens wij tot boeking overgaan.

Op al onze reizen zijn de algemene boeking en reisvoorwaarden van kracht vermeld op onze site. Reishuis.nl is deelnemer GGTO en VvKR.

Dag 1; Nederland – Tenerife 3200 kilometer
Na aankomst worden de huurauto’s afgehaald en bezoeken we gezamenlijk een lokale cafeteria voor een kleine lunch (niet inbegrepen). Hierna rijden we door het Castle Harbour complex dat ongeveer 20 minuten is verwijderd van het vliegveld. Na de check-in door de vriendelijke dames van de receptie kunt u lekker even bijkomen van de heenreis. Ook krijgt u de gelegenheid uw boodschappen te doen in de nabijgelegen supermarkt. Later in de middag maken we een verkenningstocht naar de fraaie boulevard van Las Americas. De eerste avond nemen we u mee naar restaurant El Cordero; een Guachinche Canario voor een heerlijk meergangen diner (niet inbegrepen) dat ook veelvuldig door lokale bewoners bezocht wordt. Alleen al de inrichting van dit restaurant is bijzonder met een gravel vloer zoals op een tennisbaan. Voor een heerlijke lokale wijn betaald u hier ongeveer slechts € 7,- per liter! Na afloop rijden we in korte tijd terug naar onze verblijfsaccommodatie.

Dag 2; Los Cristianos – La Laguna O 80 kilometer
Na het ontbijt vertrekken we om 9.00 uur voor een rit naar La Laguna; de vroegere hoofdstad van het eiland. Hier bezoeken we de lokale versmarkt die 6 dagen per week geopend is. Hierna heeft u de tijd om een kopje koffie te nuttigen op een van de vele terrasjes. Om 11.30 uur maken we met onze fantastische lokale Duits sprekend gids Dominga een stadswandeling waarbij we verschillende gebouwen van binnen zullen bekijken. Deze rondleiding is geheel kosteloos. Aansluitend rijden we verder naar Macizo de Anaga. Met een fotostop onderweg komen we aan in Chinamada aan het einde van de wereld! Na een korte wandeling krijgt u een prachtig uitzicht over rotsformaties en de Atlantische Oceaan als beloning. Terug bij de parkeerplaats is er een Tapas lunch (niet inbegrepen) in een heuse grot in de bergen! Hierna rijden we terug naar Los Cristianos met onderweg eventueel een korte stop in Candelaria; het Lourdes van Tenerife met de kerk van de zwarte Madonna.

Dag 3; Los Cristianos – Icod de Los Vinos –Puerto de la Cruz O 103 kilometer
Na het ontbijt vertrekken we om 9.00 uur via een bijzonder fraaie route naar Icod de los vinos voor een bezoek aan de unieke Cuevas de los Vientos. Dit is de grootste toegankelijke lavatunnel ter wereld. Kijk alvast eens op www.cuevadelviento.net Onderweg passeren we o.a. ook de beroemde meerdere honderd jaren oude drakenbomen. Ter plaatse volgt een ruim 2 uur durende rondleiding met uitleg over deze bijzondere tunnels die door de natuurelementen gevormd zijn. (Entree € 16,00 p.p. ter plaatse te voldoen) Eventueel een broodje meenemen voor onderweg. Aansluitend rijden we door naar ons lunchadres midden in een bananen plantage voor een speciaal voor ons voorbereide warme maaltijd. De kosten hiervoor bedragen ongeveer slechts € 12,- Na de lunch bezoeken we Puerto de la Cruz. Hier is het toerisme op het eiland Tenerife ooit begonnen. U krijgt voldoende tijd om de stad met zijn mooie lokale Plaza zelf te verkennen. Aansluitend weer terug naar het zonnige zuiden.

Dag 4; Los Cristianos O
Vandaag heeft u een vrije dag. Echter degenen die interesse hebben kunnen mee voor een optionele excursie naar het Reserva Ambiental de San Blas. Een must voor iedereen die iets meer te weten wil komen over de vroegere bewoners met hun gewoonten en gebruiken en het ontstaan van het eiland zelf. Behalve een moderne filmpresentatie en een wandeling door een virtuele tunnel krijgt u ook een rondleiding met Nederlands sprekende gids door een kloof die al eeuwen bewoning kende. De kosten hiervoor bedragen € 12,- per persoon. Na afloop hiervan gaan we nog andere mooie plekken in de omgeving bezoeken.

Dag 5; Los Cristianos – La Orotava O 100 kilometer
Om 9.00 uur vertrekken we deze dag via de autosnelweg naar de andere kant van het eiland voor een bezoek aan La Orotava. Onderweg bezoeken we het fraaie uitzichtpunt van Humbolt. Daarna rijden we door naar La Orotava waar u vrije tijd krijgt om zelf deze mooie bloemrijke plaats te bezichtigen. De lunch wordt vandaag genuttigd in een echte lokale Guachinche waar de wijnboeren hun zelfgemaakte wijn kunnen verkopen en zolang er nog voorraad is een restaurant mogen runnen. Hierna rijden we weer terug naar het zuiden.

Dag 6;Los Cristianos – Teide O 47 kilometer
Om 9.30 uur vertrekken we voor een mooie dagtocht naar de El Teide; met ruim 3200 meter de hoogste berg van Spanje! Via Vilaflor waar veel natuurlijke waterbronnen te vinden zijn, rijden we middels enkele stops naar een grote oase op ruim 2200 meter hoogte. Nadat we de Teide gepasseerd zijn stoppen we bij het bezoekerscentrum van dit nationaal park. Hierna rijden we weer terug naar Los Cristianos. Voor de avond heeft u de mogelijkheid om mee te gaan naar een heus kiprestaurant in Adeje.

Dag 7; Los Cristianos – Masca – Garachico O 55 kilometer
Om 9.00 uur vertrekken we voor een wederom bijzondere dagtocht. Dit keer naar Macizo de Teno. Onderweg brengen we o.a. een bezoek aan het bekende bergdorp Masca. Dan rijden we via een panoramaroute verder naar Garachico. Deze plaats is bekend vanwege het feit dat bij de laatste vulkaanuitbarsting meer dan 300 jaar geleden het gehele dorp is verdwenen onder de lavastroom. Hierna rijden we door de bergen met vele mooie vergezichten weer terug naar Los Cristianos. Eventueel lunchpakket pakket meenemen voor onderweg. Bij terugkomst kunt u met ons mee naar een lokaal vis of vleesrestaurant.

Dag 8; Tenerife-Nederland O 3200 kilometer
Na het ontbijt vertrekken we vanaf ons complex naar de luchthaven Reina Sofia. Hier brengen we de huurauto’s weer terug en gaan we inchecken voor onze vlucht terug. Aansluitend transfer naar de diverse opstapplaatsen in de regio.

Wijzigingen in het reisschema voorbehouden.

Met onderstaand formulier kunt u deze reis boeken:

[[[["field32","equal_to","\u00e9\u00e9n persoon"]],[["hide_fields","field51,field49,field36,field12,field15,field19,field40,field18,field42,field20,field45,field24,field46,field27,field48,field53"],["hide_fields"]],"and"]]
1 Stap 1
2 Stap 2
Boek uw reis

Met onderstaand formulier kunt u uw reis boeken. Vul de velden met * altijd in.

Uw persoonlijke gegevens

Vul hieronder uw persoonlijke gegevens in. Geef onderaan de pagina ook aan of u alleen of met z'n tweeën gaat reizen. Indien u met z'n tweeën reist, dient uw reisgezel op de volgende pagina ook zijn/haar gegevens in te vullen.

VoornaamZoals vermeld in uw paspoort.
AchternaamZoals vermeld in uw paspoort.
Geboortedatum
Geboorteplaats
Straat + huisnummer
Postcode
Plaats
Telefoon
Paspoortnummer
Paspoort geldig tot...
Overige opmerkingen (eventuele allergieën, fysieke beperkingen e.d.)
0 /
Reist u alleen of met z'n tweeën
Persoonlijke gegevens reiziger 2

Vul hieronder de gegevens in van de tweede reiziger. Indien velden als straat + huisnummer, plaats, telefoon en e-mail gelijk zijn aan die van de eerste reiziger, hoeven deze niet nog een keer ingevuld te worden.

VoornaamZoals vermeld in uw paspoort.
AchternaamZoals vermeld in uw paspoort.
Geboortedatum
Geboorteplaats
Straat + huisnummer
Postcode
Plaats
Telefoon
Paspoortnummer
Paspoort geldig tot...
Afronding: optioneel en opmerkingen
Telefoon thuisblijvers
Aanvullende opties Reiziger 1
Aanvullende opties Reiziger 2
Overige opmerkingen (eventuele allergieën, fysieke beperkingen e.d.)
0 /

Na aanmelding ontvangt u een nota voor een aanbetaling op uw reis, eventueel vermeerderd met de kosten van de reis en annuleringsverzekering. Vermeld duidelijk bij uw betaling uw bestemming en vertrekdatum. Een nota van het resterende bedrag van de reissom, visumkosten en eventuele 1-persoonskamertoeslag ontvangt u ongeveer 6 weken voor uw reis. Voorafgaand aan de reis wordt u uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst. Hier krijgt u een uitleg van het volledige reisprogramma en kunt u met al uw vragen terecht. Tevens maakt u kennis met uw mede-reisgenoten en wordt tevens het visum-aanvraagformulier ingevuld.

Reishuis.nl is aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen. Voor meer info kunt u terecht op de site van het VvKR


Reishuis.nl is tevens aangesloten bij de Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators. GGTO biedt reizigers de garantie dat zij hun betaalde reisgelden terugontvangen, en eventueel hun terugreis vergoed krijgen, als de betrokken touroperator bij hen is aangesloten en in financieel onvermogen zou geraken. Voor meer info kunt u terecht op de site van de stichting GGTO. Wij danken u nogmaals voor het in ons gestelde vertrouwen.

Vorige
Volgende