TSJECHIË CARNAVAL 2018Excursies & Wintersport

Leer Tsjechië kennen met onze excursies of ga een dagje skiën.

Februari 2018

We bieden deze reis 1 keer aan: vanaf 9 februari 2018.

Europa

Onderdeel van ons Europese programma.

Ontdek Tsjechië
Omdat we steeds vaker gasten mee op reis krijgen die graag terugkeren naar deze bestemming die we inmiddels al voor het 27e opeenvolgende jaar aanbieden, hebben we deze zomer het weekprogramma eens flink op de schop gegooid. Behalve een paradijs voor wintersporters bestaat tegenwoordig het overgrote deel van de gasten uit dagjesmensen die graag meegaan op een van de dagelijkse dagtochten. Natuurlijk blijft onze uitvalsbasis het 3* hotel subterra in Ostrov maar nadat we de afgelopen periode een intensieve studiereis hebben gemaakt kunnen wij u een geheel nieuw dagprogramma aanbieden met voor elk wat wils. We verblijven daarbij in het modernste skigebied van heel Tsjechië! en logeren in het 3* hotel Subterra in Ostrov waar het vriendelijke personeel en de lekkere Boheemse maaltijden garant staan voor een aangenaam verblijf. Het hotel beschikt naast moderne kamers ook over een fraai saunalandschap! Ook is het mogelijk te reserveren voor een professionele massage. Ondanks de toegenomen welvaart blijft het nog steeds een voordelige vakantiebestemming met lage prijzen voor eten en drinken en ook nog goedkope wintersportmogelijkheden vergeleken met de traditionele wintersportlanden. In Tsjechië wordt met kronen betaald.


€ 335 PER PERSOON!


€ 335 PER PERSOON!

Reis- en prijsinformatie
Inbegrepen:
• Vervoer per moderne touringcar voorzien van Minibar, toilet en Video
• 6 overnachtingen in 3* Hotel Subterra in Ostrov
• 7 x ontbijtbuffet
• 6 x 3 gangen meerkeuzemenu
• Alle transfers ter plaatse
• Excursieprogramma voor de niet-wintersporters. Entertainmentprogramma in de avonduren
• Eigen persoonlijke 24/7 Reishuis begeleiding.

Niet inbegrepen:
• 1 pers. Kamertoeslag € 60,00
• Eventuele huur wintersportuitrusting. Eventuele ski of snowboard lessen en skipas
• Reisverzekering (inclusief winterdekking) € 20,00
• Annuleringsverzekering € 20,00
• Fooien
• Optionele lokale excursies en entreegelden
• Uitgaven van persoonlijke aard.
• Reis- en annuleringsverzekering.

REISSOM: € 335,-
Vertrek datum: 9 februari 2018 VOL!!

Op al onze reizen zijn de algemene boeking en reisvoorwaarden van kracht vermeld op onze site.
Reishuis.nl is deelnemer GGTO en VVKR.

DAG 1: NEDERLAND – TSJECHIË (CA 645 KILOMETER)
Vertrek vanaf diverse opstapplaatsen waar we rond 22.00 uur zullen vertrekken met een moderne comfortabele touringcar van Munckhof reizen met minibar, toilet en video aan boord, rijden we in de nachtelijke uren via de Duitse autosnelwegen naar onze bestemming; het Ertsgebergte. Onze bus blijft gedurende de gehele reis ter plaatse, evenals Paul Janssen die deze reizen al vanaf het eerste jaar zelf organiseert en begeleid. Vroeger was het een langere rit, maar tegenwoordig met het nieuwe wegennet in voormalig Oost-Duitsland rijden we binnen 9 uur inclusief enkele verplichte stops naar Bozidar. Het gebied waar we gaan wintersporten of gewoon gaan genieten van de omgeving biedt tegenwoordig meerdere mogelijkheden omdat het samenwerkt met het nabij gelegen Oberwiesenthal in Duitsland.

DAG 2: TSJECHIË (O,D)
Na aankomst in de ochtend staat een uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar. Aansluitend rijden we naar het skigebied wat op slechts 15 minuten rijden van het hotel gelegen is. De niet-wintersporters kunnen deze dag een heerlijke wandeling maken in de bosrijke omgeving. U krijgt hiervoor een duidelijke routebeschrijving mee voor onderweg. Om 16.00 uur brengt een lokale bus ons dan weer terug naar ons hotel. Deze dag staat het diner wat vroeger gepland zodat iedereen al vroeg van een welverdiende nachtrust kan gaan genieten.
DAG 3: TSJECHIË (O,D)
Na het ontbijt vertrekken we om 9.00 uur richting Klinovec om de wintersporters weg te brengen. De overige gasten kunnen met Paul mee voor een leuke dagtocht in de omgeving. Vandaag steken we de grens over naar het idylische plaatsje Seiffen waar alles in het teken staat van het bewerken van hout op talloze manieren. Hier kunt u o.a. het Speelgoedmuseum bezoeken of een van de vele workshops waar u kunt zien wat er voor nodig is om een voorwerp te produceren. Ook kunt u zelf eventueel ook een eigen souvenir maken! Daarna rijden we door naar Neuhausen waar een collectie van meer dan 4000 notenkrakers te zien is. Daarnaast bevindt zich hier de grootste speeldoos ter wereld en natuurlijk de grootste notenkraker! In de late namiddag halen we de wintersporters weer op en rijden we weer terug naar Ostrov. Na het diner is er een leuke workshopavond voor de liefhebbers.
DAG 4: TSJECHIË (O,D)
Ook deze dag ziet het programma er gelijkwaardig uit met dat verschil dat de niet-wintersporters weer mee kunnen op een dagtocht. Vandaag rijden we verder Tsjechië in voor een bezoek aan het kuuroord Franzensbad wat ons tijdens ons bezoek bijzonder verrast heeft. Behalve een prachtig centrum in een natuurrijke omgeving nodigt het Aquaforum u zeker uit tot een bezoek van enkele uren. Natuurliefhebbers worden naar het 6 kilometer verderop gelegen natuurgebied Soos gebracht voor een wandeling door een gebied met heel veel natuurlijke bronnen. In de namiddag rijden we dan weer terug naar het skigebied om de wintersporters mee te nemen naar ons hotel. Na het diner staat er een spellenavond op het programma.
DAG 5: TSJECHIË (O,D)
Nadat we de afgelopen jaren telkens Praag hebben bezocht staat nu Dresden als optionele dagexcursie op het programma. Wat betreft afstand ongeveer even ver als Praag. We vertrekken hiervoor al om 8.00 uur om u een volledige dag te laten genieten van deze plaats die ook wel het Florence aan de Elbe genoemd wordt. Een stadsgids laat u de meest bijzondere plekjes zien. Daarna krijgt u vrije tijd. Echter voor degenen die het tegenovergestelde willen meemaken van wat er te zien is, bestaat de mogelijkheid deel te nemen aan een zeer boeiende excursie door de zgn. Gläserne Manufaktur van Volkswagen die hier ook te vinden is. Hier wordt de elektrische Golf geproduceerd! Op werkdagen is ook te zien hoe deze in elkaar gezet wordt. Middels een rondleiding door het hele complex krijg u een aardig beeld van onze bewegende toekomst. De wintersporters worden deze dag met een lokale bus naar de skipiste vervoerd en in de namiddag ook weer opgehaald. Na het diner staat er een uitgebreide collectie gezelschapsspellen ter beschikking.
DAG 6: TSJECHIË (O,D)
Vandaag brengen we de wintersporters natuurlijk eerst weer naar het skigebied. Bij wijze van uitzondering kan een klein deel van de gasten vandaag en morgen deelnemen aan een rondleiding door een mijnencomplex waar radium gewonnen wordt dat in alle 5 kuurhotels dagelijks gebruikt wordt. Normaal gesproken is deze excursie alleen toegankelijk voor hotelgasten van de kuurhotels! U gaat met een lift maar liefst 500 meter omlaag en kunt aan den lijve ondervinden wat dit radium met u doet. Met de overige gasten rijden we naar Klasterec waar het mogelijk is aan een rondleiding mee te doen naar achtereenvolgens het porcelein museum, het sprookjes museum en tenslotte het edelstenen museum. Na afloop rijden we dan weer terug naar het skigebied om de wintersporters op te halen. Na het diner is er een gratis bingo avond.
DAG 7: TSJECHIË (O,D)
Omdat het niet mogelijk is iedereen op 1 dag deel te laten nemen aan de mijnexcursie is er vandaag voor een 2e groep de mogelijkheid dit alsnog te doen. Met de overige gasten rijden we dan naar Karlovy Vary en omgeving. Een nieuwe ontdekking is een tandradbaan die u naar een prachtig uitzichtpunt boven de stad brengt. Het laatste stuk gaat er een lift in de uitkijktoren omhoog. U kunt er daarna voor kiezen om lopend de afdaling in te zetten of met dezelfde route weer naar beneden te gaan. De laatste avond van deze reis wordt ingevuld met gezellig muziek.
DAY 8: TSJECHIË – NEDERLAND (O)
Na het uitgebreide Tsjechisch ontbijt gaan de koffers de bus in en vertrekken we om 8.30 uur richting Nederland. Onderweg maken we evenals op de heenweg nog een verplichte stop vanwege het Europese rijtijdenbesluit. Bij normale weersomstandigheden zullen we tegen de avond weer terug zijn in Nederland. Aansluitend brengen we u dan weer naar de diverse opstapplaatsen.
Wijzigingen in het programma voorbehouden!

Met onderstaand formulier kunt u deze reis boeken:

[[[["field32","equal_to","\u00e9\u00e9n persoon"]],[["hide_fields","field51,field49,field36,field12,field15,field19,field40,field18,field42,field20,field45,field24,field46,field27,field48,field53"],["hide_fields"]],"and"]]
1 Stap 1
2 Stap 2
Boek uw reis

Met onderstaand formulier kunt u uw reis boeken. Vul de velden met * altijd in.

Uw persoonlijke gegevens

Vul hieronder uw persoonlijke gegevens in. Geef onderaan de pagina ook aan of u alleen of met z'n tweeën gaat reizen. Indien u met z'n tweeën reist, dient uw reisgezel op de volgende pagina ook zijn/haar gegevens in te vullen.

VoornaamZoals vermeld in uw paspoort.
AchternaamZoals vermeld in uw paspoort.
Geboortedatum
Geboorteplaats
Straat + huisnummer
Postcode
Plaats
Telefoon
Paspoortnummer
Paspoort geldig tot...
Overige opmerkingen (eventuele allergieën, fysieke beperkingen e.d.)
0 /
Reist u alleen of met z'n tweeën
Persoonlijke gegevens reiziger 2

Vul hieronder de gegevens in van de tweede reiziger. Indien velden als straat + huisnummer, plaats, telefoon en e-mail gelijk zijn aan die van de eerste reiziger, hoeven deze niet nog een keer ingevuld te worden.

VoornaamZoals vermeld in uw paspoort.
AchternaamZoals vermeld in uw paspoort.
Geboortedatum
Geboorteplaats
Straat + huisnummer
Postcode
Plaats
Telefoon
Paspoortnummer
Paspoort geldig tot...
Afronding: optioneel en opmerkingen
Telefoon thuisblijvers
Aanvullende opties Reiziger 1
Aanvullende opties Reiziger 2
Overige opmerkingen (eventuele allergieën, fysieke beperkingen e.d.)
0 /

Na aanmelding ontvangt u een nota voor een aanbetaling op uw reis, eventueel vermeerderd met de kosten van de reis en annuleringsverzekering. Vermeld duidelijk bij uw betaling uw bestemming en vertrekdatum. Een nota van het resterende bedrag van de reissom, visumkosten en eventuele 1-persoonskamertoeslag ontvangt u ongeveer 6 weken voor uw reis. Voorafgaand aan de reis wordt u uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst. Hier krijgt u een uitleg van het volledige reisprogramma en kunt u met al uw vragen terecht. Tevens maakt u kennis met uw mede-reisgenoten en wordt tevens het visum-aanvraagformulier ingevuld.

Reishuis.nl is aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen. Voor meer info kunt u terecht op de site van het VvKR


Reishuis.nl is tevens aangesloten bij de Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators. GGTO biedt reizigers de garantie dat zij hun betaalde reisgelden terugontvangen, en eventueel hun terugreis vergoed krijgen, als de betrokken touroperator bij hen is aangesloten en in financieel onvermogen zou geraken. Voor meer info kunt u terecht op de site van de stichting GGTO. Wij danken u nogmaals voor het in ons gestelde vertrouwen.

Vorige
Volgende