TSJECHIË CARNAVAL 2017Excursies & Wintersport

Leer Tsjechië kennen met onze excursies of ga een dagje skiën.

Februari 2017

We bieden deze reis 1 keer aan: vanaf 24 februari 2017.

Europa

Onderdeel van ons Europese programma.

Ontdek Tsjechië
In 2017 gaan we voor alweer voor het 26e opeenvolgende jaar richting Tsjechië. Ondanks de toegenomen welvaart in dit voormalige Oostblokland blijft het voor ons nog steeds een erg voordelige vakantiebestemming. Onze reis bestaat dan ook uit een mooi aanbod aan excursies, zodat u het land goed leert kennen. Daarnaast is er de mogelijkheid voor de liefhebbers om te gaan skiën in het Ertsgebergte. Het verblijf is al die tijd in dezelfde omgeving. Sinds afgelopen winter verblijven we in het gezellige 3* hotel Subterra in Ostrov waar het vriendelijke personeel en de lekkere Boheemse maaltijden garant staan voor een aangenaam verblijf. Dit nieuwe hotel dat eind 2011 geheel gerenoveerd is beschikt naast moderne kamers ook over een fraai saunalandschap! In tegenstelling tot andere jaren is er 1 extra overnachting toegevoegd waardoor het verblijf ter plaatse nog optimaler benut kan worden.


€ 320 PER PERSOON!


€ 320 PER PERSOON!

Reis- en prijsinformatie
Inbegrepen:
• Vervoer per moderne touringcar voorzien van Minibar, toilet en Video
• 6 overnachtingen in 3* Hotel Subterra in Ostrov
• 7 x ontbijtbuffet
• 6 x 3 gangen meerkeuzemenu
• Alle transfers ter plaatse
• Excursieprogramma voor de niet-wintersporters. Entertainmentprogramma in de avonduren
• Voor elke gast een mooi jubileumgeschenk!
• Eigen persoonlijke 24/7 Reishuis begeleiding.

Niet inbegrepen:
• 1 pers. Kamertoeslag € 60,00
• 6 dagen Skihuur € 75,00
• 6 dagen Snowboardhuur € 80,00
• 6 dagen Langlaufhuur € 70,-
• Skiles Beginners 8 x 2 uur € 80,-
• Skiles Gevorderden 8 x 2 uur € 80,-
• Reisverzekering (inclusief winterdekking) € 20,00
• Annuleringsverzekering € 20,00
• Fooien
• Optionele lokale excursies
• Uitgaven van persoonlijke aard.
• Reis- en annuleringsverzekering.

REISSOM: € 320,- VOLGEBOEKT!
Vertrek datum: 24 februari 2017

Op al onze reizen zijn de algemene boeking en reisvoorwaarden van kracht vermeld op onze site.
Reishuis.nl is deelnemer GGTO en VVKR.

DAG 1: NEDERLAND – TSJECHIË (CA 645 KILOMETER)
Vertrek vanaf diverse opstapplaatsen waar we rond 22.00 uur zullen vertrekken met een moderne comfortabele touringcar van Munckhof reizen met minibar, toilet en video aan boord, rijden we in de nachtelijke uren via de Duitse autosnelwegen naar onze bestemming; het Ertsgebergte. Onze bus blijft gedurende de gehele reis ter plaatse, evenals Paul Janssen die deze reizen al vanaf het eerste jaar zelf organiseert en begeleid. Vroeger was het een langere rit, maar tegenwoordig met het nieuwe wegennet in voormalig Oost-Duitsland rijden we binnen 9 uur inclusief enkele verplichte stops naar Bozidar. Het gebied waar we gaan wintersporten of gewoon gaan genieten van de omgeving biedt tegenwoordig meerdere mogelijkheden omdat het samenwerkt met het nabij gelegen Oberwiesenthal in Duitsland.

DAG 2: TSJECHIË (O,D)
Na aankomst in de ochtend staat een uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar. Aansluitend rijden we naar het skigebied wat op ongeveer 20 minuten rijden van het hotel gelegen is. Een omvangrijk investeringsprogramma zorgt ervoor dat er de afgelopen jaren een flinke modernisering heeft plaatsgevonden. De niet-wintersporters kunnen deze dag een heerlijke wandeling maken in de bosrijke omgeving. De wintersporters kunnen al meteen aan hun eerste afdalingen beginnen. Degenen die gereserveerd hebben voor ski of snowboard lessen kunnen hier rond het middaguur mee starten. Om 16.00 uur brengt een lokale bus ons vanwege het Nederlandse rijtijdenbesluit weer terug naar het hotel. Deze dag staat het diner wat vroeger gepland zodat iedereen al vroeg van een welverdiende nachtrust kan gaan genieten. Ervaring leert dat de meesten toch nog eerst graag een betaalbaar afzakkertje willen nemen in het restaurant van ons verblijfshotel Subterra.

DAG 3: TSJECHIË (O,D)
Na het ontbijt vertrekken we om 9.00 uur richting Klinovec. Hier kunnen de wintersporters aan hun afdalingen beginnen. Omdat we aan de grens met Duitsland vertoeven is het ook mogelijk om in Oberwiesenthal te gaan skiën. Wandelaars kunnen ook in Bozidar uitstappen voor een tocht door het natuurreservaat. De overige gasten kunnen met Paul mee voor een leuke dagtocht in de omgeving. Vandaag staat er een rit met bezoek aan het bekende kuuroord Karlovy Vary op het programma aangevuld met een bezoek aan de bekende Moser glasfabriek Tevens rijden we naar Loket waar een burcht hooggelegen in dit prachtige stadje te bezichtigen is. In de late namiddag halen we de wintersporters weer op en rijden we weer terug naar Ostrov.  Na het diner is er een leuke workshopavond voor de liefhebbers.

DAG 4: TSJECHIË (O,D)
Ook deze dag ziet het programma er gelijkwaardig uit met dat verschil dat de niet-wintersporters weer mee kunnen op een dagtocht. Vandaag staat een bezoek aan het voormalige Oost-Duitsland op het programma. Te starten met een bezoek aan  een likeurmuseum met vrij entree en gratis proeverij! Aansluitend bezoeken we een heus soepmuseum! Ook nemen we een kijkje bij een traditioneel houtsnijwerkatelier. Bij ideale weersomstandig- heden heeft u de gelegenheid om met de smalspoor stoomtrein terug te rijden de bergen in naar Oberwiesenthal langs idylische plekjes. Ook vindt je hier nog veel zilvermijnen die met een treintje bezocht kunnen worden. In de namiddag rijden we dan weer terug naar het skigebied om de wintersporters op te pikken. Na het diner staat er een spellenavond nieuwe stijl op het programma.

DAG 5: TSJECHIË (O,D)
Ook vandaag worden de wintersporters weer eerst naar de skipiste gebracht. Met de dagjesmensen rijden we vandaag naar wellicht de meest indrukwekkende plek in Tsjechië; het voormalige concentratiekamp in Theresiënstadt ofwel Terezin. Hier krijgen we een begeleide rondleiding met een Duitstalige gids. (entree CKR 175,- ). Om 16.00 uur zijn we dan weer terug op de grote parkeerplaats om uiteindelijk met de hele groep weer terug te rijden naar Ostrov. Na het diner is er een gratis bingo avond.

DAG 6: TSJECHIË (O,D)
Bij voldoende animo is het mogelijk vandaag een dagtocht naar Praag te maken. Dit wordt ter plaatse beslist afhankelijk van de weersomstandigheden. Na het ontbijt brengen we onze wintersporters weer naar de Klinovec  of een van de andere skigebieden. In de late namiddag rijden we dan weer via de diverse skiplekken terug naar ons hotel. Na het diner is er dan ter afsluiting een gezellige muziekavond.

DAG 7: TSJECHIË (O,D)
Op deze laatste volle dag ter plaatse brenge we de wintersporters eerst weer naar het skigebied. Aansluitend rijden we voor een dagtocht naar Klasterec waar we een prachtig kasteel zullen gaan bezoeken o.l.v. een gids. Aansluiten brengen we een bezoek aan het stadje Kadan met zijn karakteristiek dorpsplein. Nadat we de wintersporters weer opgehaald hebben worden na het diner de jubilarissen die al 25 jaar meegaan in het zonnetje gezet.

DAY 8: TSJECHIË – NEDERLAND (O)
In tegenstelling tot voorgaande jaren rijden we na een laatste Tsjechisch ontbijt nadat de koffers in de bus geladen zijn, weer terug naar Nederland. Onderweg maken we evenals op de heenweg nog een verplichte stop vanwege het Europese rijtijdenbesluit. Bij normale weersomstandigheden zullen we tegen de avond weer Terug zijn in Nederland. Hierna rijden we dan weer door naar de diverse opstapplaatsen.

Wijzigingen in het programma voorbehouden!

Met onderstaand formulier kunt u deze reis boeken:

[[[["field32","equal_to","\u00e9\u00e9n persoon"]],[["hide_fields","field51,field49,field36,field12,field15,field19,field40,field18,field42,field20,field45,field24,field46,field27,field48,field53"],["hide_fields"]],"and"]]
1 Stap 1
2 Stap 2
Boek uw reis

Met onderstaand formulier kunt u uw reis boeken. Vul de velden met * altijd in.

Uw persoonlijke gegevens

Vul hieronder uw persoonlijke gegevens in. Geef onderaan de pagina ook aan of u alleen of met z'n tweeën gaat reizen. Indien u met z'n tweeën reist, dient uw reisgezel op de volgende pagina ook zijn/haar gegevens in te vullen.

VoornaamZoals vermeld in uw paspoort.
AchternaamZoals vermeld in uw paspoort.
Geboortedatum
Geboorteplaats
Straat + huisnummer
Postcode
Plaats
Telefoon
Paspoortnummer
Paspoort geldig tot...
Overige opmerkingen (eventuele allergieën, fysieke beperkingen e.d.)
0 /
Reist u alleen of met z'n tweeën
Persoonlijke gegevens reiziger 2

Vul hieronder de gegevens in van de tweede reiziger. Indien velden als straat + huisnummer, plaats, telefoon en e-mail gelijk zijn aan die van de eerste reiziger, hoeven deze niet nog een keer ingevuld te worden.

VoornaamZoals vermeld in uw paspoort.
AchternaamZoals vermeld in uw paspoort.
Geboortedatum
Geboorteplaats
Straat + huisnummer
Postcode
Plaats
Telefoon
Paspoortnummer
Paspoort geldig tot...
Afronding: optioneel en opmerkingen
Telefoon thuisblijvers
Aanvullende opties Reiziger 1
Aanvullende opties Reiziger 2
Overige opmerkingen (eventuele allergieën, fysieke beperkingen e.d.)
0 /

Na aanmelding ontvangt u een nota voor een aanbetaling op uw reis, eventueel vermeerderd met de kosten van de reis en annuleringsverzekering. Vermeld duidelijk bij uw betaling uw bestemming en vertrekdatum. Een nota van het resterende bedrag van de reissom, visumkosten en eventuele 1-persoonskamertoeslag ontvangt u ongeveer 6 weken voor uw reis. Voorafgaand aan de reis wordt u uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst. Hier krijgt u een uitleg van het volledige reisprogramma en kunt u met al uw vragen terecht. Tevens maakt u kennis met uw mede-reisgenoten en wordt tevens het visum-aanvraagformulier ingevuld.

Reishuis.nl is aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen. Voor meer info kunt u terecht op de site van het VvKR


Reishuis.nl is tevens aangesloten bij de Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators. GGTO biedt reizigers de garantie dat zij hun betaalde reisgelden terugontvangen, en eventueel hun terugreis vergoed krijgen, als de betrokken touroperator bij hen is aangesloten en in financieel onvermogen zou geraken. Voor meer info kunt u terecht op de site van de stichting GGTO. Wij danken u nogmaals voor het in ons gestelde vertrouwen.

Vorige
Volgende