WANDELEN OP LA GOMERA & TENERIFEBeleven

2 wandeltochten op La Gomera – 2 wandeltochten op Tenerife!

Maart/Mei 2018

We bieden deze reis 3 keer aan: vanaf 1 maart 2018 en vanaf 5 mei 2018.

Europa

Onderdeel van ons Europese programma.

10-daagse wandelvakantie
Na een eerste zeer geslaagde wandelvakantie begin 2016 gaan we verder met het aanbieden van dit programma. We vliegen hierbij vanaf Weeze met Ryanair rechtstreeks naar Tenerife. Hier staan busjes klaar om ons gedurende de reis overal heen te rijden. De eerste 3 nachten verblijven we op La Gomera waar we een 3-tal prachtige wandeltochten maken met een professionele lokale gids die onderweg ook vertelt wat we allemaal zien. Dat is ook het geval met de 3 georganiseerde wandeltochten op Tenerife waar we de laatste 6 nachten van deze reis zullen verblijven in het zonnige zuiden waar de temperatuur altijd aangenaam is. De gemiddelde wandeltijd varieert van 4 tot 7 uur per dag. Door de kleinschalige aanpak (maximaal 15 deelnemers per groep) rijden we naar bijzondere plekjes. U zult merken dat hier geen toeristische prijzen gerekend worden voor eten en drinken. Ook de vis is hier bijvoorbeeld echt dagvers gevangen in de Atlantische oceaan die pal voor de deur ligt. U verblijft op Tenerife in HET toeristencentrum van Tenerife; Los Cristianos/Playa de Las Americas dat met zijn boulevard van maar liefst 17 kilometer lengte toeristen uit de hele wereld trekt vanwege het geweldige klimaat.


€ 595 PER PERSOON*

*exclusief vliegticket


€ 595 PER PERSOON!

Reis- en prijsinformatie
Inbegrepen:
• Gebruik huurauto’s exclusief brandstof en parkeergelden. (Ongeveer € 10,00 per persoon)
• Retour ticket Ferry Los Cristianos-La Gomera
• 3 nachten verblijf op basis van logies en ontbijt in Hotel Colombina in San Sebastian de La Gomera
• 6 nachten verblijf op basis van logies en ontbijt in het Castle Harbour complex of vergelijkbaar in Los Cristianos
• Gekwalificeerde lokale wandelgids gedurende alle wandeltochten
• Eigen persoonlijke 24/7 Spaans en Nederlands sprekende Reishuis.nl begeleiding gedurende de gehele reis.

Niet inbegrepen:
• Vliegticket Weeze-Tenerife v.v. (het gemiddelde vliegtarief wordt gelijkelijk verdeeld onder het aantal deelnemers)
• 1-persoons kamertoeslag € 215,00
• Overige maaltijden
• Fooien
• Uitgaven van persoonlijke aard.
• Reis- en annuleringsverzekering.

REISSOM: € 595,-
Vertrek datum: 1 maart 2018 en 5 mei 2018

Er is geen verplichting om alle wandeltochten mee te doen mocht u een dag thuis willen blijven!

Het boeken van deze reis is mogelijk via het aanmeldformulier. Na uw boeking ontvangt u een nota ter hoogte van de kosten van het vliegticket als aanbetaling op uw reis eventueel vermeerderd met de kosten van de reis en/of annuleringsverzekering. Ongeveer 1 maand voorafgaand aan de reis wordt u uitgenodigd voor een informatie bijeenkomst. Hier krijgt u een uitleg van het volledige reis programma en kunt u met al uw vragen terecht.

Luchtvaartmaatschappijen hebben een bepaald aantal stoelen beschikbaar per klasse. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij Reishuis boekt, de klasse waarin wij onze tickets inkopen bij de luchtvaartmaatschap-pij niet meer beschikbaar is. Reishuis dient uw reis dan in een andere klasse te boeken; de mogelijke meerprijs wordt altijd vooraf met u besproken alvorens wij tot boeking overgaan.

Op al onze reizen zijn de algemene boeking en reisvoorwaarden van kracht vermeld op onze site. Reishuis.nl is deelnemer GGTO en VvKR.

Dag 1; Weeze – Tenerife (3100 kilometer en 1 uur vroeger dan in Nederland)
Na aankomst worden de huurauto’s afgehaald en rijden we in 20 minuten naar de haven van Los Cristianos voor de oversteek met de Autoferry van Armas naar La Gomera (ongeveer 1.15 uur vaartijd) Hier checken we in ons hotel La Colombina in San Sebastian de La Gomera direct aan de kust dichtbij de ferryhaven. De rest van de dag is vrij en u kunt op eigen gelegenheid deze plaats verkennen.

Dag 2; La Gomera O
Wandeltocht Las Hayas-Las Creses–Arure (11 Kilometer 5 uur) 
Na het ontbijt vertrekken we voor onze eerste wandeling met een lokale gids. Deze wandeling is een combinatie van 3 verschillende wandelroutes in 1. Moeilijkheidsgraad ; Medium. Hoogteverschil 400 meter.

Dag 3; La Gomera O
 Wandeltocht 2 Garajonay Nationaal park (13,3 Kilometer 7 uur)

Na uw ontbijt rijden we de bergen in naar een hoogte van 1487 meter. Hier maken we een hele mooie wandel door o.a. een natuurlijke tunnel om uiteindelijk aan te komen in het Laurisilva bos bij El Cedro. Moeilijkheidsgraad Medium. We overbruggen een hoogte van 760 meter gedurende deze tocht.

Dag 4; San Sebastian de La Gomera-Tenerife O Wandeltocht 3 Degollada de Pereza-Presas de Chejelipes (8,6 kilometer 5 uur)
Deze laatste dag op La Gomera begint onze wandeling bij La Villa en wandelen we over een oud pad. Chejepiles is een typisch dorp dat in de ravijn van La Villa ligt. Het telt ongeveer 40 inwoners en heeft 3 stuwdammen. We wandelen ongeveer 3 kilometer van deze route zonder enige verkeer te zien. Moeilijkheidsgraad; Medium Hoogteverschil 740 meter. Na terugkomst in ons hotel gaan we ons klaarmaken voor de overtocht met de avondboot terug naar Tenerife. Na aankomst inchecken in ons hotel voor de komende 6 nachten. Wellicht rijden we deze avond naar een bijzonder lokaal restaurant (Guanchinche).

Dag 5; Tenerife
Na het ontbijt is deze dag ter vrije besteding. Voor degenen die het willen zijn er optionele activiteiten mogelijk. Ook vandaag zullen we weer een lokale plek opzoeken voor de avondmaaltijd. Voor de liefhebbers van verse vis kennen we een uitgelezen adresje direct aan de kust.

Dag 6; Tenerife O Wandeltocht 4
Wandeling op de laatste historische erupties (16,9 kilometer 4.30 uur) 
Vandaag staat onze eerste rondwandeling op Tenerife op het programma. Hiervoor rijden we de bergen in naar Santiago del Teide. Moeilijkheidsgraad; Laag/Medium. Het hoogteverschil tijdens deze wandeling is 540 meter. We wandelen hier o.a. midden door de lavastromen van zo’n 100 jaar gelden! Ook hier zijn weer prachtige vergezichten en veel inheemse planten en bloemen te zien tijdens de wandeling.

Dag 7; Tenerife O Wandeltocht 5 Nationaal park el Teide
Om 9.00 uur rijden we naar het Nationaal park el Teide waar we op een hoogte van 2200 meter een rondwandeling gaan maken. We overbruggen hier een hoogteverschil van 320 meter over een afstand van 12 kilometer met een wandeltijd van 4.30 uur. Ook deze avond zoeken we weer een lokaal restaurant op voor onze maaltijd.

Dag 8; Tenerife O Wandeltocht 6 Chamargo-Faro de Anaga-Las Palmas de Anaga-Caserio del Draguillo-Chamorga (7 kilometer met een hoogteverschil van 615 meter en een wandeltijd van 5 uur)
Vandaag rijden we in de ochtend naar de groene kant van het eiland waar onze wandeltocht begint in het Anaga gebergte. Een totaal andere wereld dan het zuiden waar we verblijven. Na afloop van deze wandeltocht kunt u de lokale wijn proeven in het enige cafe/restaurant dat dit dorpje met zijn 50 inwoners herbergt.

Dag 9; Tenerife O
Na een 3-tal intensieve wandeldagen kunt u lekker bijkomen van de belevenissen. Echter voor degenen die nog voldoende energie over hebben kan er een extra wandeling toegevoegd worden.

Dag 10; Los Cristianos-Nederland O
Na het ontbijt rijden we met een koffer vol belevenissen naar het vliegveld waar we de huurbusjes weer inleveren en inchecken voor onze vlucht terug naar Nederland.

Met onderstaand formulier kunt u deze reis boeken:

[[[["field32","equal_to","\u00e9\u00e9n persoon"]],[["hide_fields","field51,field49,field36,field12,field15,field19,field40,field18,field42,field20,field45,field24,field46,field27,field48,field53"],["hide_fields"]],"and"]]
1 Stap 1
2 Stap 2
Boek uw reis

Met onderstaand formulier kunt u uw reis boeken. Vul de velden met * altijd in.

Uw persoonlijke gegevens

Vul hieronder uw persoonlijke gegevens in. Geef onderaan de pagina ook aan of u alleen of met z'n tweeën gaat reizen. Indien u met z'n tweeën reist, dient uw reisgezel op de volgende pagina ook zijn/haar gegevens in te vullen.

VoornaamZoals vermeld in uw paspoort.
AchternaamZoals vermeld in uw paspoort.
Geboortedatum
Geboorteplaats
Straat + huisnummer
Postcode
Plaats
Telefoon
Paspoortnummer
Paspoort geldig tot...
Overige opmerkingen (eventuele allergieën, fysieke beperkingen e.d.)
0 /
Reist u alleen of met z'n tweeën
Persoonlijke gegevens reiziger 2

Vul hieronder de gegevens in van de tweede reiziger. Indien velden als straat + huisnummer, plaats, telefoon en e-mail gelijk zijn aan die van de eerste reiziger, hoeven deze niet nog een keer ingevuld te worden.

VoornaamZoals vermeld in uw paspoort.
AchternaamZoals vermeld in uw paspoort.
Geboortedatum
Geboorteplaats
Straat + huisnummer
Postcode
Plaats
Telefoon
Paspoortnummer
Paspoort geldig tot...
Afronding: optioneel en opmerkingen
Telefoon thuisblijvers
Aanvullende opties Reiziger 1
Aanvullende opties Reiziger 2
Overige opmerkingen (eventuele allergieën, fysieke beperkingen e.d.)
0 /

Na aanmelding ontvangt u een nota voor een aanbetaling op uw reis, eventueel vermeerderd met de kosten van de reis en annuleringsverzekering. Vermeld duidelijk bij uw betaling uw bestemming en vertrekdatum. Een nota van het resterende bedrag van de reissom, visumkosten en eventuele 1-persoonskamertoeslag ontvangt u ongeveer 6 weken voor uw reis. Voorafgaand aan de reis wordt u uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst. Hier krijgt u een uitleg van het volledige reisprogramma en kunt u met al uw vragen terecht. Tevens maakt u kennis met uw mede-reisgenoten en wordt tevens het visum-aanvraagformulier ingevuld.

Reishuis.nl is aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen. Voor meer info kunt u terecht op de site van het VvKR


Reishuis.nl is tevens aangesloten bij de Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators. GGTO biedt reizigers de garantie dat zij hun betaalde reisgelden terugontvangen, en eventueel hun terugreis vergoed krijgen, als de betrokken touroperator bij hen is aangesloten en in financieel onvermogen zou geraken. Voor meer info kunt u terecht op de site van de stichting GGTO. Wij danken u nogmaals voor het in ons gestelde vertrouwen.

Vorige
Volgende