ROEMENIË
NIEUW! NIEUW! NIEUW!

Land van Dracula

Ontdek Roemenië en bezoek het kasteel van Graaf Dracula.

2017

Deze reis wordt een keer aangeboden: 31 augustus 2017.

Europa

Onderdeel van ons Europese programma.

ROEMENIË 2017
Het voordeel van een georganiseerde excursiereis is dat u zelf niet alles hoeft te gaan zoeken ter plaatse maar dat u in korte tijd de bijzondere plekken bezoekt die onze lokale agent in samenwerking met ons heeft samengevoegd tot een attractief programma. Samen met uw eigen Reishuis reisleiding in een klein reisgezelschap gaan we diverse regio’s verkennen. U vindt hier nog veel sprookjesachtige dorpjes met houten kerkjes die inmiddels beschermd zijn door de UNESCO. U waant zich even in het verleden want bijv. bijgeloof is hier nog steeds sterk aanwezig. Ook de klederdracht wordt hier nog steeds op veel gelegenheden gedragen. Ook staan er her en der nog talrijke eeuwenoude kloosters waar nog heel veel fresco’s te zien zijn zowel aan de binnen alsook de buitenzijden. Ondanks de leeftijd van deze schilderingen zijn ze veelal nog een zeer goede staat te bezichtigen. Ook het natuurschoon is echt overweldigend dus het wordt een week volop genieten in een prachtige omgeving.


€ 455 p.p.


€ 455,- PER PERSOON!

Reis- en prijsinformatie
Inbegrepen:
• 7 Overnachtingen
• 7x Ontbijt en diner
• Alle transfers zoals beschreven
• Beschreven programma inclusief entreegelden TWV. €30,00
• Duitstalige lokale gids en eigen persoonlijke Reishuis begeleiding 24/7 uit & thuis.

Niet inbegrepen:
• Transfer naar de luchthaven.
• Vliegtickets Eindhoven-Boekarest met Wizzair. (CA. €100,00 Wizzair)
• Op moment van boeking wordt de gemiddelde ticketprijs berekend, zodat iedereen dezelfde ticketprijs betaald.
• 1-persoons kamertoeslag €120,00
• Overige maaltijden en dranken
• Fooien
• Optionele lokale excursies
• Uitgaven van persoonlijke aard.
• Reis- en annuleringsverzekering.


Vertrekdatum: 31 augustus 2017 € 455,00 p.p.

Het boeken van deze reis is mogelijk via het aanmeldformulier. Na uw boeking ontvangt u een nota van € 250,- als aanbetaling op uw reis eventueel vermeerderd met de kosten van de reis en/of annuleringsverzekering. Ongeveer 1 maand voorafgaand aan de reis wordt u uitgenodigd voor een informatie bijeenkomst. Hier krijgt u een uitleg van het volledige reis programma en kunt u met al uw vragen terecht.

Luchtvaartmaatschappijen hebben een bepaald aantal stoelen beschikbaar per klasse. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij Reishuis boekt, de klasse waarin wij onze tickets inkopen bij de luchtvaartmaatschap-pij niet meer beschikbaar is. Reishuis dient uw reis dan in een andere klasse te boeken; de mogelijke meerprijs wordt altijd vooraf met u besproken alvorens wij tot boeking overgaan.

Op al onze reizen zijn de algemene boeking en reisvoorwaarden van kracht vermeld op onze site. Reishuis.nl is deelnemer GGTO en VvKR.

Dag 1; NEDERLAND – BOEKAREST (D)
Vertrek vanaf diverse opstapplaatsen naar het vliegveld van Eindhoven voor een rechtstreekse vlucht met Wizzair naar Otopeni int. Airport in Boekarest. Aansluitend volgt de transfer naar ons 4* hotel Ramada Parc aan de rand van het centrum.

Dag 2; BOEKAREST-SIBUA-BAZNA (O,D) 344KM
Na ons eerste Hongaarse ontbijt Vertrekken we met onze gids naar onze volgende bestemming. Via het Olt dal rijden we door de rode toren pas waar zich ooit de grens bevond tussen Transsylvanië en Walachije. We stoppen bij het klooster van Cozia; het oudste klooster van Roemenië. In de namiddag arriveren we in Sibiu. Deze stad was in 2007 de culturele hoofdstad van Europa. Gedurende een stadswandeling door het oude centrum ziet u o.a. de grote en kleine ringstraat, de leugenbrug en de evangelische kathedraal. Hierna rijden we door naar Bazna. Ons verblijf is in het 3* Casa Bazna. www.casabazna.ro

Dag 3; BAZNA-SIGHISOARA-BAZNA (O,D) 100KM
Deze dag staat in het teken van het Transsylvanische Saksen. De kasteelkerken van Transsylvanië behoren tot de bekendste historische monumenten van deze streek. En omdat ze voor een groot gedeelte in een veel betere staat verkeren als in andere delen van Europa zijn het waardevolle herinneringen uit deze periode. Na het ontbijt rijden we eerst naar Biertan waar we de grootste van al deze kasteelkerken zullen zien. Hier was tot de 19e eeuw ook de residentie van de evangelische bisschoppen voor Transsylvanië gevestigd. Op onze verdere route bezoeken we Sighisoara. Hier vinden we de mooiste en best bewaarde middeleeuwse bouw in de boeren Gotische Renaissance en Barokstijl in dit deel van Europa terug. De grote dichtheid van architectuurmonumenten, de openbare gebouwen, de vestingmuren, de afweertorens en de woningen die samen dit complex vormen geven deze burcht de aanblik van een unieke goed samengesteld gebouwencomplex van onschatbare historische waarde. We bezichtigen hier ook de bergkerk, het geboortehuis van Dracula alsook de kerk van het vroegere Maria klooster. In de namiddag komen we aan in Bazna. Aansluitend volgt een rit per paardenwagen van Bazna naar Boian.

Dag 4; BAZNA- CAMPULUNG 270 KM (O,L,D)
113KM

Na ons ontbijtbuffet rijden we met de koffers in de bus via de Tihuta pas van Bukowina naar Transsylvanië. We maken een korte stop in Bistritz om de kerk met de grootste toren van Roemenië te bezichtigen. Hierna rijden we verder via Targu Mures waar we de orthodoxe kathedraal en het cultuurpaleis kunnen zien. In de namiddag volgt een bezoek aan Moldovita. Ons verblijf is in 3* hotel Sandru.

Dag 5; CAMPULUNG- PREDEAL (O,D) 90KM
Uw koffers blijven vandaag in het hotel. Allereerst rijden we naar het klooster van Voronet. Hiervoor rijden we door de adembenemende Bicaz kloof. Langs het rode meer. De Bicaz kloof is ongeveer 5 kilometer lang en kronkeld door de oost Karpaten. In de buurt van de pas ontstond in 1838 door een aardverschuiving die de rivier naar een ander niveau bracht, het rode meer. (Lacul Rosu) Een geheel beboste helling is destijds in het water verdwenen en tot vandaag steken de boomstammen nog steeds uit het water. Aansluitend rijden we door het oostelijke deel van Transsylvanië. In de late namiddag komen we aan in Predeal waar we gaan inchecken in het 4* hotel Piemonte www.piemonte.ro

Dag 6; PREDEAL- HARMAN-BRASOV-PREDEAL(O,D) 100KM
In de voormiddag maken we kennis met Brasov. Deze stad werd in de 13e eeuwdoor de ridders van de Duitse orde gesticht en was vele eeuwen een economisch en geestelijk centrum van Transsylvanisch Saksen die tot de 19e eeuw de meerderheid van de bevolking uitmaakten. We maken hier een mooie stadswandeling waarbij we de belangrijkste bezienswaardigheden zullen passeren zoals de zwarte kerk met haar beukenhouten orgel, de middeleeuwse stadsmuren rondom het oude stadscentrum met zijn laat middeleeuwse burgerhuizen, het raadhuisplein de unieke Touwsteeg de Catharina toren etc. Na deze bezichtigingen rijden we weer terug naar Predeal.
Dag 7; ALBOTA – TRANSFAGARASAN – SIBIU – BOEKAREST (O,D) 300KM

Dag ; PREDEAL- BRAN-SINAI-BOEKAREST(O,D) 145KM
Met de koffers in de bus rijden we na het ontbijt naar Bran om een bezoek te brengen aan de beroemde Dracula burcht. Deze werd in de 14e eeuw gebouwd en diende ter bescherming van de lokale burgers. Deze romantische gelegen burcht die ooit gediend heeft als residentie van de Roemeense koningin Maria is op vandaag een museum. Verder volgt een bezoek aan het Peles paleis; de zomerresidentie van de koninklijke familie. In 1866 kwam de eerste koning uit het geslacht van de Hohenzollern naar Roemenië en besloot aan de oever van Sinaia een kasteel te bouwen in Duitse renaissance stijl. Hiermee werd hij herinnerd aan zijn geboorteplaats. In de late namiddag komen we aan in Boekarest. Ons verblijf is wederom in het 4* Ramada Parc hotel. Ons verblijf in dit prachtige land wordt afgesloten met een feestelijk afscheidsdiner met een mooi folkore programma in restaurant Pescarus.

Dag 8; BOEKAREST – EINDHOVEN (O)
Vandaag vertrekken we helaas weer naar huis. Echter met een koffer vol indrukken zult u Roemenië niet snel vergeten.
Wijzigingen in het reisschema voorbehouden.

Met onderstaand formulier kunt u deze reis boeken:

[[[["field32","equal_to","\u00e9\u00e9n persoon"]],[["hide_fields","field51,field49,field36,field12,field15,field19,field40,field18,field42,field20,field45,field24,field46,field27,field48,field53"],["hide_fields"]],"and"]]
1 Stap 1
2 Stap 2
Boek uw reis

Met onderstaand formulier kunt u uw reis boeken. Vul de velden met * altijd in.

Uw persoonlijke gegevens

Vul hieronder uw persoonlijke gegevens in. Geef onderaan de pagina ook aan of u alleen of met z'n tweeën gaat reizen. Indien u met z'n tweeën reist, dient uw reisgezel op de volgende pagina ook zijn/haar gegevens in te vullen.

VoornaamZoals vermeld in uw paspoort.
AchternaamZoals vermeld in uw paspoort.
Geboortedatum
Geboorteplaats
Straat + huisnummer
Postcode
Plaats
Telefoon
Paspoortnummer
Paspoort geldig tot...
Overige opmerkingen (eventuele allergieën, fysieke beperkingen e.d.)
0 /
Reist u alleen of met z'n tweeën
Persoonlijke gegevens reiziger 2

Vul hieronder de gegevens in van de tweede reiziger. Indien velden als straat + huisnummer, plaats, telefoon en e-mail gelijk zijn aan die van de eerste reiziger, hoeven deze niet nog een keer ingevuld te worden.

VoornaamZoals vermeld in uw paspoort.
AchternaamZoals vermeld in uw paspoort.
Geboortedatum
Geboorteplaats
Straat + huisnummer
Postcode
Plaats
Telefoon
Paspoortnummer
Paspoort geldig tot...
Afronding: optioneel en opmerkingen
Telefoon thuisblijvers
Aanvullende opties Reiziger 1
Aanvullende opties Reiziger 2
Overige opmerkingen (eventuele allergieën, fysieke beperkingen e.d.)
0 /

Na aanmelding ontvangt u een nota voor een aanbetaling op uw reis, eventueel vermeerderd met de kosten van de reis en annuleringsverzekering. Vermeld duidelijk bij uw betaling uw bestemming en vertrekdatum. Een nota van het resterende bedrag van de reissom, visumkosten en eventuele 1-persoonskamertoeslag ontvangt u ongeveer 6 weken voor uw reis. Voorafgaand aan de reis wordt u uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst. Hier krijgt u een uitleg van het volledige reisprogramma en kunt u met al uw vragen terecht. Tevens maakt u kennis met uw mede-reisgenoten en wordt tevens het visum-aanvraagformulier ingevuld.

Reishuis.nl is aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen. Voor meer info kunt u terecht op de site van het VvKR


Reishuis.nl is tevens aangesloten bij de Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators. GGTO biedt reizigers de garantie dat zij hun betaalde reisgelden terugontvangen, en eventueel hun terugreis vergoed krijgen, als de betrokken touroperator bij hen is aangesloten en in financieel onvermogen zou geraken. Voor meer info kunt u terecht op de site van de stichting GGTO. Wij danken u nogmaals voor het in ons gestelde vertrouwen.

Vorige
Volgende