ROEMENIË 2018
NIEUW! NIEUW! NIEUW!

Land van Dracula

Ontdek Roemenië en bezoek het kasteel van Graaf Dracula.

2018

Deze reis wordt 2 keer aangeboden: 17 mei en 30 augustus 2018.

Europa

Onderdeel van ons Europese programma.

ROEMENIË 2018
Na een meer dan geslaagde 1e reis in 2017 met louter positieve reacties van de deelnemers die met een heel ander idee dit land gingen bezoeken gaan we in 2018 zelfs 2 data aanbieden waarop deze reis met ons gemaakt kan worden. Het voordeel van een georganiseerde excursiereis is dat u zelf niet alles hoeft te gaan zoeken ter plaatse maar dat u in korte tijd de bijzondere plekken bezoekt die onze lokale agent in samenwerking met ons heeft samengevoegd tot een attractief programma. Samen met uw eigen Reishuis reisleiding gaan we diverse regio’s verkennen samen met een lokale Duits sprekende gids. U vindt hier nog veel sprookjesachtige dorpjes met houten kerkjes die inmiddels beschermd zijn door de UNESCO. U waant zich even in het verleden want bijv. bijgeloof is hier nog steeds sterk aanwezig. Ook de klederdracht wordt hier nog steeds op veel gelegenheden gedragen. Her en der staan nog talrijke eeuwenoude kloosters die zowel van binnen en van buiten heel veel fresco’s herbergen; een sprookje. Ook de Roemeense burgers zijn vriendelijk en zeer gastvrij. Ook het natuurschoon is echt overweldigend dus het wordt een week volop genieten in een prachtige omgeving.


€ 475 p.p.


€ 475,- PER PERSOON!

Reis- en prijsinformatie
Inbegrepen:
• 7 Overnachtingen in 3* en 4* hotels volgens bovenstaand programma O=Ontbijt D=Diner
• Alle transfers zoals beschreven
• Beschreven programma incl. entreegelden
• Duitstalige lokale gids en eigen persoonlijke Reishuis begeleiding 24/7 uit & thuis.
• Eigen Reishuis.nl begeleiding 24/7 uit & thuis.

• Toeristen belastingNiet inbegrepen:
• Transfer naar de luchthaven.
• Vliegtickets Düsseldorf-Boekarest v.v.
• 1-persoons kamertoeslag €120,00
• Overige maaltijden en dranken
• Fooien
• Optionele lokale excursies
• Uitgaven van persoonlijke aard.
• Reis- en annuleringsverzekering.

Reissom: € 475,00 p.p.
Vertrekdatum: 17 mei en 30 augustus 2018

Het boeken van deze reis is mogelijk via het aanmeldformulier. Na uw boeking ontvangt u een nota van € 250,- als aanbetaling op uw reis eventueel vermeerderd met de kosten van de reis en/of annuleringsverzekering. Ongeveer 1 maand voorafgaand aan de reis wordt u uitgenodigd voor een informatie bijeenkomst. Hier krijgt u een uitleg van het volledige reis programma en kunt u met al uw vragen terecht.

Luchtvaartmaatschappijen hebben een bepaald aantal stoelen beschikbaar per klasse. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij Reishuis boekt, de klasse waarin wij onze tickets inkopen bij de luchtvaartmaatschap-pij niet meer beschikbaar is. Reishuis dient uw reis dan in een andere klasse te boeken; de mogelijke meerprijs wordt altijd vooraf met u besproken alvorens wij tot boeking overgaan.

Op al onze reizen zijn de algemene boeking en reisvoorwaarden van kracht vermeld op onze site. Reishuis.nl is deelnemer GGTO en VvKR.

Dag 1; NEDERLAND – BOEKAREST (D) 2100KM
Vertrek vanaf diverse opstapplaatsen naar het vliegveld van Düsseldorf voor een rechtstreekse 2,5 uur durende vlucht naar het vliegveld van Boekarest. (+1 uur tijdverschil). Na kennismaking met onze lokale gids volgt er een oriëntatie tour door de het centrum van Boekarest. Hierbij bezichtigen we o.a. het Paleis van het Parlement; Het 2e grootste gebouw ter wereld uit het tijdperk van Ceausescu. Dit gebouw werd pas in 1989 opgeleverd. En is gemaakt van de beste materialen en gemaakt door de beste handwerkers die Roemenië ter beschikking heeft. Op het moment van de bouw is de export van marmer, kristal en hout helemaal stilgelegd omdat alles nodig was voor de bouw van dit enorme complex. Vanaf het balkon is er een prachtig uitzicht over de stad die ook wel klein Parijs genoemd wordt. Ter plaatse zult u snappen waarom. Aansluitend volgt een bezoek aan het dorpsmuseum. Dit is een openlucht complex gelegen in het bekende Heratrau park. Hier is het traditionele leven in de dorpen terug te zien. Het complex heeft een oppervlakte van maar liefst 100.000m2 geopend in 1936 en vormgegeven door diverse bekende architecten. Aansluitend volgt dan de transfer naar het 4* Ramada Parc hotel.

Dag 2; BOEKAREST – SIBIU – BAZNA (O,D)
Na ons eerste Roemeens ontbijt vertrekken we met onze gids naar onze eerste bestemming van vandaag Cozia. Via een rit door het Oltdal zullen we de rode toren pas passeren. Dit was ooit de grens tussen het zevengebergte en Wallachei. We maken een stop bij het klooster van Cozia; het oudste klooster van Roemenië. In de namiddag arriveren we dan in Sibiu ook wel Hermannstadt genoemd. Dit omdat er vroeger heel veel mensen uit Saksen hierheen kwamen om te wonen. In 2007 was deze plek Cultuurhoofdstad van Europa. Gedurende een mooie stadswandeling ziet u o.a. het grote en kleine plein ook wel ring genoemd. We passeren de leugenbrug en brengen een bezoek aan de evangelische kathedraal. Hierna rijden we door naar Bazna voor onze overnachting In het 3* hotel Casa Bazna.

Dag 3; BAZNA – SIGHISOARA – BAZNA (O,D)
Vandaag gaan we locale cultuur opsnuiven van het Saksische zevengebergte. De burchtkerken van het Zevengebergte behoren tot de bekendste van deze streek. Ze zijn zelfs in een aanzienlijk betere staat dan elders in Europa. Het zijn gelijktijdig herinneringen aan de kerken zoals ze in die tijd gebouwd werden met een gracht en een muur eromheen waar lokale mensen konden vluchten in gevaarlijke tijden. Zoiets kennen we in Nederland helemaal niet. Eerst rijden we naar Biertan waar we de grootste zgn. Wehrkirche zullen zien. Hier was tot 1900 ook de residentie van de Evangelische bisschoppen uit het Zevengebergte. Vervolgens bezoeken we Sighisoara. Hier vinden we de best behouden middeleeuwse bouwwerken in boerenstijl met invloeden uit de Gotische en Renaissance/Barokstijl. De grote dichtheid van architectuur; de openbare gebouwen, de vestingmuren, de afweertorens en de woningen die samen dit complex een unieke aanblik geven. Ze zijn dan ook van onschatbare waarde. Hier bezoeken we de bergkerk en het geboortehuis van Dracula. In de namiddag keren we weer terug naar Bazna waar we met paard en wagen nog een mooie landelijke tour gaan maken naar Boian.

Dag 4; BAZNA – CAMPULUNG (O,D)
Na ons ontbijtbuffet vertrekken we vandaag weer naar onze nieuwe bestemming; Campulung. Via de Tihuta pas die in Bokuwina begint rijden we het Zevengebergte binnen. Onderweg maken we een korte stop in Bistritz waar we de kerk met de grootste toren van Roemenië zullen bezoeken. Met een lift gaan we 40 meter omhoog om een mooi uitzicht te krijgen over de stad. Hierna rijden we verder via Targu Mures waar we een prachtige Orthodoxe Kathedraal en Cultuurpaleis zullen zien met prachtige mozaïek daken. In de late namiddag zullen we een van de 5 kloosters met prachtige fresco’s aan de binnen en buitenkant bezoeken. Hier volgt een rondleiding met non Tatjana die zelfs in diverse reisgidsen beschreven wordt als zeer charmatisch. Je zou er bijna voor intreden! We overnachten in 3* hotel Sandru op een prachtige locatie in de bergen.

Dag 5; CAMPULUNG – PREDEAL (O,D)
Na ons ontbijt volgt een korte rit naar een 2e van de 5 beroemde kloosters geheel met fresco’s beschilderd. Dit klooster is in slechts 6 maanden gebouwd! Voor die tijd een enorme prestatie. Hierna rijden we via de adembenemende Bicaz kloof met halverwege een stop voor een korte wandeling door dit imposante begmassief. Verderop passeren we het Rode meer dat ook een verhaal herbergt. De Bicaz kloof is ongeveer 5 kilometer lang en kronkelt zich een weg door de Oost-Karpaten. In de buurt van deze kloof ontstond in 1838 door een aardverschuiving een nieuwe meer. Het kreeg de naam Lacul Rosu ofwel het rode meer. Een beboste helling is destijds naar beneden geschoven. De boomstammen uit die tijd steken nog steeds uit het water omhoog! Hierna zetten we de daling in en komen we in het oostelijke Zevengebergte terecht. Laat in de middag arriveren we tenslotte in Predeal. Het verblijf is in een fraai bergresort in deze streek; 4* hotel Piemonte.

Dag 6; PREDEAL – HARMAN – BRASOV – PREDEAL (O,D)
In de voormiddag maken we kennis met de koningsstad Brasov. Deze werd in de 13e eeuwdoor ridders van de Duitse orde gesticht en was voor vele honderden jaren het economische en geestelijke centrum van het Saksische zevengebergte. De bevolking bestond tot dat moment overwegend uit Duitsers. We maken een mooie stadswandeling om de bekendste bezienswaardigheden te laten zien. Heel bekend is de zgn. zwarte kerk met zijn beukenhouten orgel. De middeleeuwse stadsmuur met zijn burgerhuizen en het raadhuisplein en de langste smalle straat. De Katharina toren geeft deze plaats ook een bijzondere sfeer. Hierna gaan we net buiten het centrum ook een van de best bewaarde Wehrkirchen bezoeken. Deze werd behalve voor religieuze doeleinden in oorlogstijd ook door de dorpsbewoners gebruikt als toevluchtsoord. De bouw is dan ook zeer speciaal. Hierna rijden we weer terug naar ons fraaie resort hotel in de bergen.

Dag 7; PREDEAL – BRAN – SINAIA – BOEKAREST (O,D)
Op deze alweer een na laatste dag rijden we allereerst naar Bran waar we een van de hoogtepunten van deze prachtige reis gaan bezoeken; Het kasteel van Dracula. Dit hoog gelegen kasteel werd in de 14e eeuw gebouwd en diende als bescherming tegen de Osmanen voor de nabijgelegen kroonstad Brasov. Dit romantische kasteel waar tussen twee oorlogen in Koningin Maria woonde is nu een museum. Door de schrijver Bram Stoker die dit kasteel beschreef in zijn Dracula boek is het nu een magneet geworden voor de vele Dracula fans. Het absolute hoogtepunt van deze reis is zeker het bezoek aan het Peles kasteel. Iedereen zal zich gaan verbazen over de pracht en praal die we hier te zien krijgen tijdens een rondleiding met speciale schoentjes aan om maar niets te beschadigen! Het was destijds de zomerresidentie van de Koninklijke familie. In 1866 kwam de eerste koning uit het geslacht van de Hohenzollern naar Roemenië en besloot om in Sinaia aan de oever van de Peles beek een kasteel te laten bouwen in de Duitse Renaissance stijl waarmee hij aan zijn thuisland herinnerd werd. In de namiddag rijden we dan door naar de hoofdstad Boekarest. Ter afsluiting van deze prachtige reis is er in de avond een afscheidsdiner met een speciaal Folklore programma in restaurant Pescarus.
Verblijf is nogmaals in het 4* hotel Ramada Parc.

Dag 8; BOEKAREST – DUSSELDORF (O,)
Vandaag vertrekken we helaas alweer naar huis. Echter met een heel ander beeld van dit land als dat u had bij aankomst.

Wijzigingen in het reisschema voorbehouden.

Met onderstaand formulier kunt u deze reis boeken:

[[[["field32","equal_to","\u00e9\u00e9n persoon"]],[["hide_fields","field51,field49,field36,field12,field15,field19,field40,field18,field42,field20,field45,field24,field46,field27,field48,field53"],["hide_fields"]],"and"]]
1 Stap 1
2 Stap 2
Boek uw reis

Met onderstaand formulier kunt u uw reis boeken. Vul de velden met * altijd in.

Uw persoonlijke gegevens

Vul hieronder uw persoonlijke gegevens in. Geef onderaan de pagina ook aan of u alleen of met z'n tweeën gaat reizen. Indien u met z'n tweeën reist, dient uw reisgezel op de volgende pagina ook zijn/haar gegevens in te vullen.

VoornaamZoals vermeld in uw paspoort.
AchternaamZoals vermeld in uw paspoort.
Geboortedatum
Geboorteplaats
Straat + huisnummer
Postcode
Plaats
Telefoon
Paspoortnummer
Paspoort geldig tot...
Overige opmerkingen (eventuele allergieën, fysieke beperkingen e.d.)
0 /
Reist u alleen of met z'n tweeën
Persoonlijke gegevens reiziger 2

Vul hieronder de gegevens in van de tweede reiziger. Indien velden als straat + huisnummer, plaats, telefoon en e-mail gelijk zijn aan die van de eerste reiziger, hoeven deze niet nog een keer ingevuld te worden.

VoornaamZoals vermeld in uw paspoort.
AchternaamZoals vermeld in uw paspoort.
Geboortedatum
Geboorteplaats
Straat + huisnummer
Postcode
Plaats
Telefoon
Paspoortnummer
Paspoort geldig tot...
Afronding: optioneel en opmerkingen
Telefoon thuisblijvers
Aanvullende opties Reiziger 1
Aanvullende opties Reiziger 2
Overige opmerkingen (eventuele allergieën, fysieke beperkingen e.d.)
0 /

Na aanmelding ontvangt u een nota voor een aanbetaling op uw reis, eventueel vermeerderd met de kosten van de reis en annuleringsverzekering. Vermeld duidelijk bij uw betaling uw bestemming en vertrekdatum. Een nota van het resterende bedrag van de reissom, visumkosten en eventuele 1-persoonskamertoeslag ontvangt u ongeveer 6 weken voor uw reis. Voorafgaand aan de reis wordt u uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst. Hier krijgt u een uitleg van het volledige reisprogramma en kunt u met al uw vragen terecht. Tevens maakt u kennis met uw mede-reisgenoten en wordt tevens het visum-aanvraagformulier ingevuld.

Reishuis.nl is aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen. Voor meer info kunt u terecht op de site van het VvKR


Reishuis.nl is tevens aangesloten bij de Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators. GGTO biedt reizigers de garantie dat zij hun betaalde reisgelden terugontvangen, en eventueel hun terugreis vergoed krijgen, als de betrokken touroperator bij hen is aangesloten en in financieel onvermogen zou geraken. Voor meer info kunt u terecht op de site van de stichting GGTO. Wij danken u nogmaals voor het in ons gestelde vertrouwen.

Vorige
Volgende