Dag 1 Dubai 2022

ReishuisReisverslagen

Op tijd vertrokken we met de bus naar het vliegveld van Dusseldorf. Tijdens de busrit vertelde Chi nog de nodige informatie om vervolgens na ca. 50 minuten rijden aan te komen bij het vliegveld waar de bus ons recht voor de ingang kon afzetten. We waren ruim op tijd bij de incheckbalie die nog niet open was maar zo stonden we wel helemaal vooraan.

Het inchecken van de koffers ging vrij eenvoudig en de baliemedewerkster kon ons vertellen dat juist vandaag een PCR-test om aan boord te gaan niet meer nodig was, maar desondanks wel goed dat we allemaal een negatieve testresultaat bij ons hadden. Na de securitycheck die vlot verliep was het tijd voor koffie. Ons vliegtuig van vandaag was van het formaat Jumbo jet en wel de Airbus A380. Ca. 15 minuten later dan gepland kozen we het luchtruim om middels een comfortabele vlucht ca. 6 uur later in Dubai te landen.

Inmiddels was het in Dubai middernacht en konden we aansluiten bij de enorme rijen van de douane. Vervolgens lieten de koffers nog even op zich wachten en konden we op zoek naar onze gids en bus die ons in ca. 25 minuten naar het Citymax hotel bij het Emirates Mall bracht. Na het inchecken was het toch al wel zowat 2 uur ’s nachts en konden we ons bedje op zoeken. Morgen vertrekken we na ons ontbijt om 10 uur voor een hele dag City tour Dubai.