Dag 3 Dubai 2022

ReishuisReisverslagen

Vandaag weer mogen genieten van ons ontbijt in het hotel en iedereen stod mooi op tijd klaar om naar de Worldexpo te gaan. De stemming zat er in de bus goed in en nadat Chi het wereldnieuws had verkondigd reden we in ca. een half uur naar het Expo terrein. Er werd besloten om de groep zo laat mogelijk op te halen wat voor de chauffeur mogelijk zou zijn, zodat we de avond enigszins mee konden nemen om ook de nodige lichtshows mee te pakken en natuurlijk een mooi verlicht park.

Door een grote, hoge vierkante poort gemaakt van carbon en 28 meter hoog, liepen we naar de ingang en moesten we door een security check. Ieder zocht zo zijn weg om de verschillende paviljoenen te bezoeken. Het 438 hectare grote terrein met 3 grote districten met als thema’s Opportunity’s (kansen), Mobility (mobiliteit) en Sustainablity (duurzaam). Het ene paviljoen nog groter dan de andere en indrukwekkender dan weer een andere. De ruim 200 paviljoenen werden natuurlijk niet allen aangedaan want dan was 1 dag echt niet genoeg. Paul die er een week eerder al was had een lijstje gemaakt en al voorwerk gedaan en de meest interessante er tussenuit gehaald. Alle voorzieningen waren echt dik voor elkaar. Prachtig aangelegde brede boulevards en het centraal gelegen dome was hoog en bijna vanuit elke hoek van het terrein wel waar te nemen. De thema’s waren natuurlijk bewust gekozen wat past bij de huidige tijd.

Wat opviel was dat vele landen kozen voor veel visuele effecten of juist starten met een visuele film of lichtspektakel, waarna natuurlijk het land werd gepromoot en mensen bewust werd gemaakt wat het desbetreffende land aan het thema doet. In de avond waren er enkele die per ongeluk de verkeerd uitgang hadden genomen maar uiteindelijk kwam dat weer helemaal op zijn poten terecht.
Tijdens de terugrit werd er nog volop nagepraat over de dag en terug in het hotel konden we wederom van het buffet gebruik maken. Morgen hebben we een vrije ochtend en in de vroege middag waarbij we in het hotel lunchen en in de ochtend is afgesproken dat sommigen naar het grootste reuzenrad ter wereld zou gaan en andere de metro zouden pakken naar de Dubai Mall. Vervolgens zullen met 4×4 jeeps de woestijn ingaan.