Dag 4 Dubai 2022

ReishuisReisverslagen

Vandaag konden we uitslapen of wat heet uitslapen… We werden pas om 15 uur verwacht voor een woestijnsafari en dus hadden we de ochtend en halve middag vrij. Sommigen kozen voor het grootste reuzenrad ter wereld en de ander de belevenis van de lokale metro en de Dubai Mall nog een keer, omdat we het grote aquarium nog niet hadden gezien. Zo werden er keuzes gemaakt en vermaakten we ons prima.

Tegen 15 uur verzamelden we ons voor de 4×4 drive en reden we afzonderlijk van elkaar met 3 jeeps vanuit het hotel naar de woestijn. De relatief korte Dune Bashing woestijnsafari bleek een afgezet gebied te zijn met hoge duinen waar de jeeps met een noodgang door heen reden en duin op en af en het ging dan ook best tekeer. We moesten ons goed vasthouden en de gordels hielden ons stevig vast want anders vlogen we figuurlijk door de jeep heen.
Uiteindelijk kwamen na deze woestijnrit we aan bij een desertcamp waar we gezellig konden plaatsnemen aan lage tafeltjes en genoten we van de zonsondergang.

De show startte en vervolgens mochten we gebruikmaken van een buffet en middels de bbq had men voor ieder een stukje kipspies en kofta klaar liggen alsmede wraps en vegetarische balletjes. Uiteraard ook een klein toetje na om vervolgens na de overige optredens te hebben gezien terug te rijden naar ons hotel. Onderweg werden de bandjes van de jeep weer even opgepompt want deze had de chauffeur voordat men de woestijn zand op ging half leeg gelaten om beter door het droge en mulle zand te kunnen rijden.

Morgen onze laatste volle dag in de Verenigde Arabische Emiraten en doen we een dagje Abu Dhabi aan.