Nieuwsbrief Italië Gardameer, Tenerife en 2014 China, Tibet en Nepal

ReishuisReisverslagen

REISNIEUWTJES AUGUSTUS 2013

Beste reisliefhebbers,

Zoals u inmiddels van ons gewend bent ontvangt u van ons een nieuwsbrief zodra wij u iets bijzonders te vertellen hebben. U heeft zich hiervoor in het verleden aangemeld of u heeft inmiddels al een of meerdere reizen beleefd samen met Reishuis.

Indonesië

Inmiddels is Paul met een zeer enthousiaste groep Indonesië gangers weer teruggekeerd van een prachtige Sumatra, Java en Bali reis. Het land heeft er weer een groep ambassadeurs bij gekregen die met een koffer vol positieve indrukken zijn teruggekeerd. Binnenkort hebben we samen met deze reizigers een reünie waarbij een aantal bijzondere belevenissen zeker besproken zullen worden. Ook in 2014 wordt deze reis mede door het aanhoudende succes hetzij wederom in een iets gewijzigde vorm opnieuw aangeboden. Ook op individuele manier is het mogelijk deze of een speciaal op maat samengestelde reis aan te bieden. Op dit moment zijn er ook weer gasten onderweg met onze supergids Jan Loen voor een onvergetelijke Indonesië ervaring. Ook nu bleek weer dat deze Indonesiëreizen zoals Reishuis ze aanbiedt absoluut niet uit een standaardboekje zijn zoals bij vele andere collega’s, maar een erg lokaal karakter hebben waarbij u echt in aanraking komt met het lokale leven. Geen moeite teveel.

Tenerife

Het succes van de Tenerife reizen heeft haar hoogtepunt bereikt en was zeer succesvol met ruim 150 gasten verdeeld over meerdere vertrekdata die samen met ons het andere Tenerife hebben beleefd. Om weer nieuwe bestemming aan te kunnen bieden, hebben wij besloten dat de aankomende Tenerife reis in oktober onze laatste zal zijn in groepsverband. De reden waarom leest u een stukje verderop. U kunt nog voor de allerlaatste vrije plaatsen boeken. Er zijn nog slechts enkele beschikbare vliegtickets voor deze reis van 8 tot 15 oktober op een plek waar altijd zomerse temperaturen heersen ook in deze periode. Vol is echt vol.

Tsjechië; NIEUW!!; Kerst 2013, Nieuwjaar en Carnaval 2014

Voor eind 2013 hebben we iets nieuws in ons programma nl. een heuse Kerstreis naar Tsjechië. Wilt u de kerstdagen ook gezellig buitenshuis doorbrengen dat is dit zeker de moeite waard.  Tijdens deze reis van zondag 22 tm. zaterdag 28 december die zoals altijd Paul zelf zal begeleiden, kunt u genieten van de Tsjechische gastvrijheid, de typische Boheemse keuken en entertainment tijdens de avonduren. Een heerlijk uitgebreid kerstdiner wordt door de plaatselijke koks voor u bereid. Gedurende ons verblijf staat er elke middag bij thuiskomst lekker gratis kerstgebak op de buffettafel. Ook organiseren we een leuke speciale surpriseavond gedurende ons verblijf. Deze reis is niet alleen geschikt voor wintersporters maar ook zeer zeker voor dagjesmensen. Zoals altijd gaat Paul met de niet-wintersporters diverse leuke uitstapjes maken. Zeker staat een bezoek aan een van de vele Kerstmarkten ook op het programma. Voor de introductieprijs van slechts € 295,- kunt u al mee. Zowel de heen alsook de terugreis zijn op deze reis overdag.  Natuurlijk is er ook weer voor het 23e opeenvolgende jaar een nieuwjaarswens. Deze keer van woensdag 1 Januari ‘s avonds met vertrek om 22.00 uur, en de terugkomst zondagnacht 5 Januari. Deze reis eveneens incl. vervoer per comfortabele touringcar van Munckhof, Verblijf in 3* hotel Krusnohor in Ostrov met elke dag een uitgebreid ontbijtbuffet en ‘s avonds een 3-gangen keuzemenu inclusief entertainment voor slechts € 215,-. Tenslotte gaan we ook met de carnaval naar dit inmiddels vertrouwde adres en wel vanaf  vrijdagavond 28 februari tot vrijdag 7 maart. Alle genoemde reizen zijn ook zeer geschikt voor gezinnen met kinderen omdat ze allen in de schoolvakantieperiode vallen. Misschien een idee om uw kleinkinderen mee te verrassen! De carnavalsreis is te boeken voor slechts € 275,-.

NIEUW!!! Excursiereis Italië Gardameer

Zoals reeds eerder aangekondigd kunnen wij u op dit moment nader informeren over een geheel nieuwe reis in ons programma. De Partner van Paul; Sebastian heeft voordat hij naar Nederland kwam 11 jaar in Italië aan het Gardameer gewoond en gewerkt. Zijn vader is nl. Italiaans van geboorte. Sebastian kent deze streek dan ook op zijn duimpje. Ook heeft hij nog steeds contact met zijn vele vrienden aldaar.  We hebben hem kunnen overhalen om dit gebied samen met u te gaan bezoeken. Behalve dat hij de Italiaanse taal spreekt heeft hij in het dorp Toscolano waar we gaan logeren zelf ook gewerkt! Deze reis gaat plaatsvinden eind april 2014. Het betreft een 8-daagse vliegreis, dus geen lange busreis vooraf. We vertrekken vanaf Eindhoven airport met een dagelijkse vlucht van Ryanair naar Bergamo met een vliegtijd van slechts 1 1/2 uur. Het vervoer ter plaatse is met busjes waarbij we zelf voor de chauffeurs zorgen. Verblijf is op basis van Halfpension in het sfeervolle 4**** hotel Antico Monastero met een uitgebreid ontbijtbuffet en speciaal voor ons een 4-gangen keuzemenu in de plaats Toscolano direct aan het Gardameer gelegen. Gedurende ons verblijf hebben we een weekprogramma samengesteld waarbij u evenals op Tenerife op plaatsen zult komen die u als toerist niet direct zult vinden. Uit eigen ervaring tijdens eerdere bezoeken kan ik u vertellen dat ik bijzonder gecharmeerd was van deze omgeving. Natuurlijk staat een bezoek aan Venetië ook op het programma, maar wist u dat het nabij gelegen Chioggia zeker zo mooi is. Een bezoek aan Mantova, Padova en natuurlijk Verona met een stadwandeling die door Sebas zelf begeleidt wordt. We bezoek het Te palace en de H. Antonius Basiliek, We maken een boottocht over het Gardameer met een bezoek aan de vele pitoreske plaatsjes aan dit meer. Kortom een boeiende week staat u hier te wachten.  De reissom op basis van verblijf op basis van 7 hotelovernachtingen inclusief halfpension, vervoer ter plaatse (de brandstofkosten worden gezamenlijk verdeeld) diverse excursies inclusief entree en eigen Reishuisbegeleiding uit & thuis van Paul & Sebastian bedragen slechts € 475,-. De vlucht met Ryanair vanaf Eindhoven is niet inbegrepen. De kosten hiervoor bedragen ongeveer € 100,- p.p. retour inclusief 1 koffer a € 15,- en 1 stuks handbagage a 10 kg. Mocht u belangstelling hebben om mee te gaan op deze reis, dan verzoeken wij u zo spoedig mogelijk per mail of telefonisch te reageren omdat er een optie loopt op de hotelkamers tot einde augustus. Er zijn al diverse reacties geweest om te peilen of er voldoende animo zou zijn voor een dergelijke reis. Dus wilt u ook mee naar Bella Italia reageer dan snel.

China & Tibet

Nieuw in ons programma zal China in combinatie met Tibet zijn. Middels de beroemde Tibet trein van Lhasa naar Xian zult u genieten van het prachtige landschap en de hooggebergten van de Himalaya. U geniet onder deskundige leiding van Chi van het heerlijke China. Beleef deze authentieke en eeuwenoude cultuur van het verre oosten.

Een andere nieuwe bestemming in Azië is Nepal. Dit mooie avontuurlijke land direct gelegen bij de Himalaya gebergten is een waar natuur spektakel. Incl. een prachtige mountainview vlucht langs de Himalaya gebergten.

In het najaar zijn er weer op verschillende locaties informatie bijeenkomsten. Houdt onze site in de gaten voor de details, echter zullen wij deze ook middels onze nieuwsbrief melden.

Vriendelijke reisgroet

Chilong Ho
Paul Janssen