NIEUWSBRIEF JUNI 2016

Chi Long HoActueel

Reishuis Reisnieuwtjes Juni 2016

Volgend jaar is het alweer 10 jaar geleden dat Reishuis.nl zoals die er in de huidige vorm eruit ziet het levenslicht zag. Al 15 jaar eerder was Paul Janssen al bezig met het organiseren van reizen naar allerlei bestemmingen over de wereld. Het verschil met de andere reisaanbieders is vanaf het begin al de extra meerwaarde die aan elke reis toegevoegd wordt op meerdere gebieden zoals o.a. de transferservice naar het vliegveld en het real-time reisverslag waarin we nog steeds uniek zijn. De eigen persoonlijke reisleiding uit en thuis ontzorgt u en zorgt ervoor dat ook ter plaatse alles uitgevoerd wordt zoals vooraf beloofd. Zo kunnen we ook de kwaliteit waarborgen waar we erg trots op zijn. Op uw reisbestemming waar u waarschijnlijk maar een keer in uw leven komt geen onnodige zelf in te vullen dagdelen maar optimaal genieten van de beschikbare tijd. Natuurlijk met alle vrijheid dit wel te doen natuurlijk. Geen onnodig gezoek naar bezienswaardigheden en altijd wel iets nieuws in het programma op bestemmingen die al meerdere jaren achtereen bezocht worden.

Een aantal nieuwe lezers van deze reisbrief weten uit het verleden dat Paul Janssen die tot medio 2015 een dansschool had destijds ook dezelfde passie had in het entertainen van mensen.

Voor wat betreft het programma 2017 zal er wellicht nog een andere nieuwe Oost-Europese bestemming uit de hoed getoverd worden. Hierover in een volgende reisbrief meer informatie.

Busreizen Tsjechie Kerst/Nieuwjaar/Carnaval

Begin van het jaar mochten we het 25-jarig jubileum vieren op de bestemming Tsjechië die nog steeds een grote hit blijft. Ook komende kerst en carnaval en bij voldoende animo sinds lange tijd ook weer met Nieuwjaar gaan we naar onze inmiddels vertrouwde bestemming. Door de gunstig vallende kerstvakantie is het voor gezinnen met kinderen ook weer mogelijk deze nog steeds super voordelige reizen mee te maken. En ter plaatse voor elk wat wils. Dus zowel dagjesmensen alsook wintersporters kunnen optimaal genieten van deze omgeving met een heerlijke Boheemse keuken en entertainment in de avonduren. Het gebied waar we verblijven is momenteel het meest modern ingerichte wintersportgebied van heel Tsjechië!.

Vlieg/busreis Gardameer Italië

Inmiddels voor het 3e jaar met een volgeboekte reis zijn we medio april weer naar Italië gevlogen om daar ter plaatse met een luxe bus elke dag een gevarieerd programma te beleven samen met Sebastian; de partner van Paul die de Italiaanse taal spreekt en Paul zelf om een aantal bijzondere plekken te laten zien. Wat een genot om in plaats van 4 dagen in de bus binnen 75 minuten ter plaatse te zijn. Ook in 2017 gaan we in de mooiste tijd van het jaar weer richting het Gardameer. Evenals met onze andere reizen mag u deze gerust vergelijken met onze collega’s om te zien dat u echt niet te veel betaald voor het gebodene.

Wandelvakantie Tenerife/La Gomera

Afgelopen Januari hadden voor het eerst deze reis in het programma. Met professionele wandelgidsen hebben onze reiziger hartje winter kunnen genieten van heerlijke lente temperaturen tijdens de wandelingen op de eilanden La gomera en Tenerife met speciaal door ons geselecteerde wandelroutes. Ook hier weer een totaal concept. Inclusief transfers ter plaatse en in de avonduren eten op locale adresjes dus geen toeristenrestaurants. We willen u graag zo dicht mogelijk bij het lokale leven brengen. Mede door het feit dat de partner van Paul hier geboren en getogen is kunnen wij u het andere Tenerife laten zien. De vroegboekers kunnen genieten van een zeer gunstig vliegtarief dat momenteel rond de € 120,- per persoon ligt!!!

Rondreis Baltische staten

Na een grondige voorbereiding o.a. met een eigen studiereis is er afgelopen week een groep met Paul mee geweest naar deze noordelijke bestemming. Behalve perfect reisweer was men aangenaam verrast wat men ter plaatse allemaal tegenkwam. Hier geen ruimtegebrek. Ook de volgorde van te bezoeken landen was bewust zo gepland dat we van oud naar nieuw reisden. Alle drie de landen t.w. Litouwen Letland en Estland hebben hun eigen geschiedenis die niet altijd even vrolijk is geweest. Gelukkig zijn er sinds 1991 andere tijden aangebroken. Bepaalde plekken die we bezochten maakten grote indruk op de gasten zoals bijvoorbeeld de Hills of crosses waar ontelbaar veel kruisen verzameld staan op een berg ter nagedachtenis aan inwoners die elders gedood zijn en nooit teruggevonden. Een waar pelgrimsoord. Ook de combinatie van oud en nieuw in deze voormalige sovjetlanden was bijzonder te noemen. Onze lokale gidsen waren ook erg geïnteresseerd in hun eigen land en lieten dat duidelijk merken. Ook bij deze reis werd er ter plaatse spontaan weer iets extra’s georganiseerd wat niet op het programma stond maar wat wel erg gewaardeerd werd; Een bezoek aan de grootste kunstmarkt met meer dan 700! exposanten in een openlucht museum van maar liefst 75 hectaren oppervlakte. Het volledige reisverslag met heel veel foto’s kunt u terugvinden op de website www.reishuis.nl Ook volgend jaar komt deze reis zeker terug in het programma.

Tenerife anders beleven.

Ook een blijver in ons programma is de Tenerife anders beleven reis. Als het mooie weer bij ons op is geniet u eind oktober op het eiland van de eeuwige lente elke dag van een heerlijke zonneschijn. Geen strandvakantie maar een bezoek aan bijzondere plekken in het binnenland die veelal niet te bereiken zijn met de grote reisbussen. Ook hier weer eten en drinken op lokale plekken die u zelf niet gevonden zou hebben maar wel de echte sfeer weergeven van dit grootste Canarische eilanden. Deze reis heeft inmiddels al enkele maanden gegarandeerd vertrek.

China rondreis

Komende september vliegen we wederom naar het grootse China. Met onze deelnemende reizigers gaan we dit mooie land ontdekken en zullen we proeven van het lokale leven. Ook een cruise op de Yangtze rivier staat op het programma, waarbij we o.a. de 3 klovendam project bezoeken. Ook bijzondere bezienswaardigheden zoals het terracotta leger als de Chinese muur worden bezocht.

Deze reis is op basis van halfpension en uitstekende 4* hotels transfers en alle entreegelden heeft een gunstige reissom en we vliegen met Emirates, waar de vliegtickets nog steeds erg gunstig geprijsd zijn, ondanks dat Emirates een echte 5* airline is. Wij maken o.a. gebruik van de Airbus A380 het grootste en meest luxueuse passagiersvliegtuig ter wereld.

Deze reis is nog steeds boekbaar voor slechts € 2.250,00 p.p. incl. Vliegticket van Emirates

Zuid Afrika

Sinds enkele jaren een vaste waarde in ons programma. Deze zeer complete reis waarbij u diverse prachtige natuurparken zult bezoeken en op zoek zult gaan naar The big five is een echte aanrader. Eind september reist Paul met een groep dwars door Zuid Afrika met al haar highlights. Logeren doen we op niveau op de meest prachtige droomlocaties. Met voor ons een herkenbare en vaak grappige taal zal deze avontuurlijke reis een onvergetelijke worden. De uitgestrekte natuurgebieden en panorama routes langs de kust als de steden zoals Johannesburg en Kaapstad zijn een lust voor het oog.

De reis in september is helaas volgeboekt, echter zoals u van ons mag verwachten keert deze reis weer terug in ons aanbod 2017.