Tenerife februari 2013

ReishuisReisverslagen

Reisverslag Tenerife Februari 2013

FOTO CHECK:    WWW.FACEBOOK.COM/REISHUIS

De eerste Tenerife reizigers stonden al te wachten toen de Munckhof bus aankwam in Horst. Stipt op tijd vertrokken we naar de volgende opstapplaats in Venray. Nadat we bij hotel Asteria de reizigers hadden opgepikt zette de bus koers richting Luik waar we onderweg in Reuver en Stein de laatste reizigers oppikten. Klokslag 4 uur in de ochtend kwamen we aan bij Luik airport en konden we meteen inchecken voor onze vlucht naar Tenerife. Tegen half 6 konden we aan boord van Jet air fly en vertrokken dan ook op tijd voor een 4,5 uur durende vlucht die prima verliep. Na een rustige landing waarbij toch wel een stevige wind aanwezig was liepen we richting de bagage band waarna iedereen rustig kon doorlopen.De chauffeurs werden ingeschreven en de sleutels van de busjes uitgedeeld. Een kleine wandeling naar de busjes en nadat iedereen plaats kon nemen en ook de koffers allemaal netjes in de busjes zaten, reden we naar een cafeteria dat gevestigd was bij een Shell tankstation. Meteen maar de busjes volgetankt en daarna een heerlijk broodje gegeten op het terras.Na ons broodje reden we in slechts enkele minuten naar ons verblijfadres Castle Harbour in Los Cristianos. Na het inchecken kreeg iedereen de tijd om zijn of haar koffers uit te pakken waarna we een verkenningswandeling maakten richting het strand. Ook wezen Chi en Sebastian de lokale supermarkt aan, waar men eventueel boodschapjes kon doen.De wandeling eindigde bij de promenade aan het strand van Los Cristianos. Vanaf hier was er vrije tijd en werd afgesproken om tegen 18 uur te verzamelen voor het diner.

Tegen 18 uur stond iedereen weer fris en fruitig in de lobby en reden we in 10 minuten naar ons diner adres; een guachinche. Dit is een lokaal restaurant waar een meer dan ruim diner werd voorgeschoteld. De verschillende soorten worst waaronder zoetige bloedworst en salades bleken voorgerechten te zijn, waarna het hoofdgerecht erg ruim bleek. Ook de wijn liet zich goed smaken.

Op tijd reden we weer terug naar ons verblijfadres, aangezien het een hele lange dag was geweest, was een goede nachtrust nu erg welkom.

Voor de volgende ochtend was afgesproken om 9 uur te vertrekken. Sommigen hadden hun ontbijt in hun studio genuttigd, anderen in het restaurant naast het zwembad wat speciaal voor ons een half uur eerder open ging. Vandaag stond de eerste excursie op het programma en wel naar La Laguna. Dit is de vroegere hoofdstad en nu een echte studentenstad. We waren al op tijd aanwezig waardoor er tijd was voor koffie; die erg goedkoop bleek.  Om half 12 kregen we een rondleiding door het historische centrum door de zeer goed Duits sprekende gids Dominga die zeer kundig en op een vermakelijke manier ons door de stad meenam. Helaas werd een van onze gasten slachtoffer van een zakkenroller. Het gebeurd dus overal en iedereen kan zomaar slachtoffer worden van zulke snelle vingers.Na de rondleiding reden we richting Chinamada. Een mooie route waarbij we af en toe al flink omhoog moesten klimmen met onze busjes. Het resultaat was wel prachtig. De weg hield op en het laatste stukje was een wandeling door het heuvelachtige gebied om uiteindelijk van een prachtig uitzicht te kunnen genieten van de Atlantische oceaan en haar rotsachtige kust. Sommigen die de wandeling niet wilde maken bleven achter bij het restaurant. Wat een heus grotrestaurant genoemd mag worden. Het was inmiddels ook tijd voor een late lunch en die liet ons weer goed smaken met diverse lokale gerechten. Ook hier vloeide de wijn weer rijkelijk.Na het eten werd er rustig teruggereden naar Los Cristianos.

Zaterdag vertrokken we weer om 9 uur. Vandaag stond de lava tunnel; Cueva del Viento op het programma. Via een mooie weg door verschillende dorpjes waar zich het lokale leven afspeelde reden we richting het noorden van het eiland. Het laatste stukje naar het bezoekerscentrum van de lava tunnel was erg steil omhoog. In de 1 of net 2 omhoogkruipen en uiteindelijk werd het informatiecentrum bereikt. Een plek dat het massatoerisme gelukkig nog niet heeft ontdekt, en waar ook gezien de steile hellingen het ook niet mogelijk is met grote touringcars te komen. De duidelijke uitleg van een Duitssprekende gids was erg interessant. Met kleine busjes werden we naar de ingang gebracht van de lava tunnel. Via een korte wandeling kwamen we bij het gat waardoor de tunnel ontdekt was. Nog een stukje door en we liepen middels een trap naar beneden en gingen op ontdekkingstocht door de pikdonkere tunnel. Alle deelnemers waren dan ook uitgerust met een helm en lamp. De verschillende stromen lava werd duidelijk getoond en het was gewoonweg uniek om door deze tunnel te lopen. De kinderen werden allemaal tijdelijk expeditie assistenten en kregen na afloop een heuse oorkonde.Na de zeer indrukwekkende excursie in de lavatunnel reden we richting Puerto de la Cruz; waar ooit het toerisme begon. Parkeren deden we langs de kust op een groot parkeerterrein, en omdat het carnaval inmiddels was begonnen stond er ook een kermis. De deelnemers kregen hier ruim de tijd om de boulevard te bewandelen. Het natuurlijke openluchtzwembad zag er prachtig en exotisch uit, alleen toch net iets te fris en te harde wind, want er waren geen bezoekers voor het zwembad. Langs de promenade genoeg plekjes om heerlijk een terrasje te pikken.

Via de snelweg reden we uiteindelijk terug naar Los Cristianos. Weer een mooie dag gehad en ter afsluiting van de dag een biertje in de bar.

Zondag werd ons programma met dat van maandag omgeruild. Omdat in Garachico op zondag alle winkeltjes en terrasjes gesloten zouden zijn werd gekozen om vandaag de hoogste berg van Spanje te bezoeken en wel de vulkaan El Teide. Wederom via een mooie af en toe steile bergrit met soms een stop om van het mooie uitzicht te genieten kwamen we aan bij het bezoekerscentrum. Een

gezellige wandeling en vervolgens koffie in de kantine.Hierna reden we langs de kabelbaan waar men tot bijna de top kon komen, echt ons leek het interessanter om een stukje door te rijden naar een ander bezoekerscentrum waar men in een bioscoopzaal het ontstaan van Tenerife en de vulkanen in het Duits werd geïllustreerd. Via een andere route met grote lavavelden bergafwaarts reden we terug naar Los Cristianos. De rest van de middag en avond was ter vrije besteding.

Maandag stonden de plaatsen Garachico, het bergdorpje Masca en Punta teno op het programma. Eerst werd Masca aangedaan welke hoog in de bergen gelegen is en een prachtig uitzicht bood op de diepe kloof. Slechts enkele jaren geleden werd dit dorpje nog verwoest door een grote aangestoken bosbrand maar de mensen en natuur zijn hier flexibel. De palmbomen waren weer volop levendig alleen de zwarte stammen herinnerden nog aan de brand. Wat een veerkracht heeft de natuur. De steile wandeling naar het uitzichtpunt was zwaar maar absoluut de moeite waard.

Er werd een kop koffie genuttigd in het restaurantje en daarna volgde een rit naar Punta teno. Omdat Punta teno een zeer avontuurlijke weg was met steile rotsachtige afgronden direct de oceaan in en tevens overhangende rotsen boven de weg lieten we deelnemers die hoogtevrees hadden achter in een dorpje net voor punta Teno. De rest reed in 20 minuten naar de vuurtoren waar een harde wind stond, heerlijk uitwaaien dus. Hierna reden we terug naar het dorpje om de achterblijvers op te halen en vervolgens na een korte break binnen 15 minuten naar Garachico door te rijden. Daar aangekomen parkeerden we de auto’s en gaf Sebastian ons een uitleg over dit oude havenstadje wat door een vulkaanuitbarsting volledig onder de lava verdwenen was. Iedereen kon heerlijk door het stadje wandelen en op de afgesproken tijdstip stond iedereen weer bij de busjes. We reden nu via een bergroute omhoog om bij een uitzichtpunt te komen waar we een prachtig neer konden kijken op het nieuwe Garachico. Na de nodige foto’s reden we terug naar het hotel waar we vroeg in de avond aankwamen.

Dinsdag was de carnavalsdag. Echter spontaan werd door Sebastian nog een andere gebied in het Taganana gebergte aangedaan dat Sebastian het mooiste vond van het eiland. Besloten werd dan ook voor de carnaval dit uiteinde van het eiland te bezoeken. De weg ernaar toe leidt via de hoofdstad Santa Cruz middels een bergweg. Het uitzicht hier was dan ook weer geweldig en met de harde wind kwamen de surfers hier ook volop aan hun trekken. Op de terugweg werd er door een busje terug gereden naar Los Cristianos en 2 andere busjes deden de carnavalsoptocht aan. De grote optocht in Santa cruz trekt elk jaar tienduizenden bezoekers. Sebastian wist de beste plekjes te vinden om te gaan kijken en wel bij de camera positie van de nationale televisie TVE. We hadden dan ook het perfecte zicht op de grote groepen van de optocht en de diverse praalwagens met de koninginnen.

Alweer woensdag en de laatste dag welke geheel vrij te besteden was. Sommigen vermaakten zich in de stad met een wandeling anderen maakten een wandeling door de natuur vlakbij Los Cristianos. Weer anderen trachten nog een mooi kleurtje op te lopen aan het rand van het zwembad. De watertemperatuur in het zwembad van ons hotel was lekker met 26 graden. In de avond nog een laatste afscheidsborrel en op donderdagochtend werd de reis naar huis ingezet.Nadat iedereen op tijd de koffers ingeladen had reden we binnen 15 minuten naar de luchthaven waar we de busjes inleverden en konden inchecken bij de Jet air fly balie. Er was zelfs nog tijd voor een broodje en het vliegtuig vertrok met een korte vertraging richting Gran Canaria voor een tussenstop.

Hierna zetten we vervolgens koers naar Luik. De vlucht verliep verder prima en met een verschil van ruim 20 graden t.o.v. Tenerife landen we op een gladde en besneeuwde baan van Luik airport. Wat een verschil, we wilden allemaal gauw weer terug, maar helaas.De Munckhof bus stond alweer op ons te wachten en bracht iedereen weer naar de opstapplaats.

Een prachtige reis kwam ten einde, en een ieder die dacht dat Tenerife alleen zon strand en zee was weet nu wel anders. Naast de zon, zee en strand een eiland met prachtige natuurgebieden. Een bezoek dus meer dan waard. Voor 8 oktober staat de volgende reis naar Tenerife al weer gepland.

We bedanken alle reizigers voor de mooie en goed verlopen reis en speciale dank gericht aan de chauffeurs die de route goed en veilig hebben afgelegd.

Graag tot een volgende keer bij Reishuis