Tenerife Oktober 2013

ReishuisReisverslagen

 

Verslag “Tenerife anders beleven”  8 -15 oktober 2013

Dinsdag 8 oktober

In alle vroegte vertrokken we vanaf de diverse opstapplaatsen met een touringcar van de Fa. Rutjens-Ponjee voor een voorspoedige rit naar het vliegveld van Luik voor onze vlucht naar het eiland van de eeuwige lente; Tenerife. Dit zou ook blijken gedurende ons verblijf met alle dagen prachtig zomers weer met temperaturen rond de 27 graden! Vanwege de gunstige windrichting lande onze blauwe vogel al om 9.05 uur plaatselijke tijd op het vliegveld van Reina Sofia in het zuiden van het eiland. We waren de eerste arrival dus ook de kofferafhandeling en ook de huur van de auto’s was in no time geregeld. Omdat er wel behoefte was aan een ontbijtje stopten we bij een cafeteria langs de autosnelweg voor een lekker kopje koffie. Er was bij ons verblijfscomplex al gerekend op een vroege aankomst, dus om 11.00 uur konden we al inchecken. Nadat iedereen geïnstalleerd was reden we een paar uurtjes later richting een mooi stukje van de kust om de omgeving te verkennen. Omdat het een hoogseizoen periode was konden we niet meteen een parkeerplek vinden. Een mooie wandeling met bezoek aan de prachtige cactustuin volgde. Vroeg in de avond reden we naar ons eerste dineradres van deze reis. De guachinche “El Cordero” was een verrassing voor iedereen. Met een uitgebreide proeverij van lekker Tapas en daarna nog diverse soorten geroosterd vlees kon de eerste avond al niet meer stuk. De Chipito na afloop moest gedurende de week nog voor de meesten gekocht worden om mee naar huis te nemen.

Woensdag 9 oktober

De volgende ochtend kon men zoals alle volgende dagen ontbijten in het restaurant van het complex dat speciaal voor onze groep eerder geopend werd dan gebruikelijk.  Daarna reden we via de autopista in een klein uur naar de oude hoofdstad La Laguna waar we allereerst de dagelijkse versmarkt bezochten. Na een wandeling naar het centrum van de ze universiteitsstad volgde een rondleiding met onze vaste gids Dominga die vol trots over “haar”stad vertelde. Deze tocht is trouwens voor ons ook elke keer weer een surprise wat betreft de inhoud. Hierna reden we de bergen in en eindigden we uiteindelijk aan het einde van de wereld in Chinamada. Na een mooie wandeling werden we welkom geheten in La Cueva; een grotrestaurant voor wederom een heerlijke lokale maaltijd. Op de terugweg werd een stop gemaakt in Candelaria; het Lourdes van de Canarische eilanden. Hier bezochten we de basiliek waar de zwarte Madonna te zien is. Rond 19.30 uur waren we weer terug in het zuiden.

Donderdag 10 oktober

Deze dag had weer een totaal andere invulling als de vorige. Via een zuidelijke bergachtige route reden we richting Icod voor een bezoek aan Cuevas de los vientos. De rit er naartoe verliep hilarisch. Omdat de Tom Tom een andere route aangaf dan eigenlijk de bedoeling was, eindigde onze rit opeens op een wel erg steil hellende weg! Vanwege de aanleg van een nieuwe autosnelweg was de route veranderd. Na de nodige capriolen waarbij Paul die deze wegen op het eiland niet vreemd voorkomen uiteindelijk alle auto’s in de andere richting moesten zetten kwamen we uiteindelijk toch op onze eindbestemming aan te komen. Hier volgde met onze gids een zeer boeiende tour door een lavatunnel die slechts enkele jaren geleden voor het publiek geopend is. Vanwege het enthousiasme van onze vaste gids hier duurde deze tour ook weer langer dan eigenlijk gepland. Nadat iedereen zijn smurfenmuts en mijnwerkershelm had ingeleverd reden we via een mooie kustroute naar ons locale lunchadres midden in een bananenplantage! Ook hier weer een uitstekende maaltijd met de nodige litertjes locale wijn. Hierna reden we in korte tijd naar Puerto de La Cruz waar iedereen enkele uren vrije tijd kreeg om deze stad te bezichtigen. Rond 21.00 uur waren we weer thuis.

Vrijdag 11 oktober

Rond 9.30 uur reden we via een wederom andere zuidelijke kustroute richting Masca. Na een stop onderweg bij Los Gigantes met een mooi uitzicht op de kliffen van deze plaats die tot wel 100 meter uit de zee omhoog rijzen. Hier is ook een verblijfsplek van de dolfijnen! Hierna reden we via Santiago del Teide richting het bergdorp Masca. De route er naartoe is sowieso al bijzonder. Ook het dorp zelf ligt op een prachtige plek met mooie uitzichten. Na deze stop reden we verder richting Garachico dat ruim 300 jaar geleden door een vulkaanuitbarsting geheel verdwenen is. De oude toegangspoort van de stad is echter in tact gebleven. Hier kregen we ruim de tijd om rond te kijken en te genieten. Via een bergachtige route met een stop onderweg om te kunnen zien wat de lavastroom had veroorzaakt reden we tenslotte terug naar Los Cristianos. In de avonduren ging er 1 busje met Sebastian  richting een heus visrestaurant aan de kust terwijl de rest van de groep met Paul meeging naar een super vleesrestaurant in de bergen. In de patio van dit restaurant genoten we van een heerlijke maaltijd en een heerlijk lokaal toetje.

Zaterdag 12 oktober

Deze dag gingen we de hoogste berg van Spanje bedwingen. Na een korte rit bergopwaarts om vervolgens te stoppen bij het kerkhof van Arona. Omdat men in Spanje mensen niet in de grond begraaft was dit voor de meesten een nieuwe ervaring. Daarna reden we via Vilaflor; het hoogst gelegen bergdorp van Spanje naar de Teide. Men had zoiets hier dus echt niet verwacht zoals al zoveel dingen die men gedurende deze reis al gezien had. Een enorme oase met de prachtigste kleuren gesteente. Hier ook weer ruim de tijd om te genieten van de omgeving en de heerlijke temperatuur die er heerste. Na een stop bij Teletubbieland en het bezoekerscentrum reden we over de bergkam waar je zowel aan de linkerkant alsook aan de rechterkant de oceaan kon zien. Het weer was deze dag bijzonder met een wolkenrand rond het eiland. De route naar beneden verraste ons echter met een wolkendek waar we doorheen moesten rijden. Onze Hollandse mist valt hierbij in het niet! Ruim 6 kilometer lang reden we al sterk afdalende door dit wolkendek. Na een korte stop bij een lokaal caferia arriveerden we tegen de avond weer in Los Cristianos. Hier bezochten we gezamlijk een typisch kiprestaurant met pikant gemarineerde kip.

Zondag 13 oktober

Deze ochtend kon men het rustig aan doen. Eventueel even naar de wekelijkse zondagmarkt aan de kust van Los Cristianos of lekker luieren bij het zwembad van het complex. Rond het middaguur reden we naar het meest luxe plek van de zuikust bij Adeje. De auto’s parkeerden we in een luxe parkeergarage met mozaïekwanden en een plavuizenvloer waar men het 1e uur zelfs vrij kon parkeren. Hier maakten de gasten samen met Sebastian een wandeling langs de 5* hotelpaleizen. In de tussentijd had Paul voor de gasten de beswtelde flessen likeur kunnen bemachtigen. De rest vande middag en avond was naar eigen idee in te vullen.

Maandag 14 oktober

Deze laatste dag reden we via de autopista naar Orotava. Hier maakten we allereerst een stop bij een prachtig uitzichtpunt van Humboldt. Het weer was wederom geweldig. Na een korte rit kwamen we in Orotava aan waar Sebastian de gasten meenam voor een rondleiding door dit heuvelachtig gelegen bergdorp. Een bezoek aan het lokale museum waar men kon zien hou o.a. de zandmozaïeken gemaakt werden. Ook hier weer volop bloemenpracht. De lunch was deze dag in hetzelfde restaurant als enkele dagen geleden tussen de bananen. Alleen het menu was weer lekker en compleet anders. De rest van de dag/avond was ter vrije besteding.

Dinsdag 15 oktober

Deze terugreisdag begon een beetje teleurstellend met goed en slecht nieuws. Het goede nieuws was dat we wat langer konden genieten van het mooie weer. Het slechte nieuws was een vertraging van 2 uur bij vertrek. Het toestel had een software probleem wat uiteindelijk toch opgelost kon worden toen het vanaf Luik wilde vertrekken. Uiteindelijk kon de terugvlucht via een tussenlanding op Gran Canaria toch ingezet worden waarna de touringcar de gasten weer kwam ophalen op het vliegveld in België.

Wederom een zeer geslaagde reis met gezellige gasten die volop hebben genoten van een acht andere manier van vakantie vieren op dit eiland. Wellicht komt er vanwege de  positieve respons volgende jaar oktober dan toch nog een vervolg op dit programma.